Helgen & lite planering


Denna helg har gått i lugnets tecken! Jesper har jobbat så jag och Milo har kört innemys med tänd brasa o levande ljus!

Igår var vi ute en sväng med pulkan men fy sjutton så kallt det var! Inte många minus men så rått!! Så det blev en snabb pulkatur!

Jag har fått hjälp med att städa som ni såg i inlägget nedanför! Milo vill gärna vara med och hjälpa till om jag drar fram dammsugaren! Så gullig är han! Torkade även golven (som verkligen var på tiden) och glömde plocka undan moppen och såklart att Milo fick syn på den och skulle springa här fram och tillbaks med den framför sig! Haha!

Milo har även kommit in i någon trotsålder för han testar oss hela tiden! Ibland blir jag tokig på honom! Haha! Han springer oftast ut i köket och ska öppna kyl/frys och slänga ut allt som finns däri! Plockar jag bort honom blir han vansinig och stampar i golvet och skriker!! Haha!

Han vill gärna äta själv med men det är ju inte så mycket mat som kommer in i munnen då och när vi då ska hjälpa till så slänger han ner besticken på golvet och puttar undan tallriken precis som: " jaha! Då ska jag inte äta mer!" Haha!

Nu sover han i alla fall gott sen klockan sju och jag har suttit och planerat matlistan inför kommande vecka! Så det blir storhandling imorgon! Skönt att ha det fixat för det är så tråkigt att komma på middagar och springa och handla var och varannan dag!

Snart väntar jag in mannen som strax slutar jobbar och hag tror det blir en tidig kväll då vi har tid för bvc i ottan!! Haha!

Godkväll!


Badpojke & städhjälp


Milo plaskade i baljan efter sin eftermiddagslur! Jisses som han älskar att bada! Det ska plaskas hela tiden!

Har även fått städhjälp denna helg! Milo har både dammsugat och torkat golv! Himla bra!


Lite pyssel o lite fix


Här hemma idag har vi inte gjort så väldans mycket! Jesper är lite halv krasslig så hela förmiddagen har vi kollat på Emil i lönneberga!

Milo brukar sitta stilla en liten stund sen får han myror i rumpan och sticker iväg och pysslar med annat! Så det blir att jag och Jesper kollar barnprogram istället! Haha!

När milo vilade middag passade Jesper på att vila han med men jag var rastlös så fixade iordning inne i gästrummet! Det lilla slagbordet hamnade där inne och jag plockade undan massa saker som inte skulle vara där! Varför blir det alltid så att skiten hamnar i ett rum?! Skönt att få det iordning i alla fall!

I eftermiddag har jag spenderat en stund i tvättstugan med att vika massa tvätt och plocka in i garderober!

Det blev lax till middag ikväll och t.o.m Milo åt lite grann!! Liten sover sedan en timme tillbaka och här blir det soffan resten av kvällen!

Hoppas ni har en trevlig kväll!


Projekt slagbord klart!

Började ju på ett slagbord i förra veckan! Lite mer jobb än vad jag tänkt!

Skrapade bort färg och slipade hela bordet! Sen blev det ett antal lager vit färg o innan ikväll la jag ett sista lager för att få lite glans på det. På bilden ser det väldigt glansigt ut eftersom jag tog bilden direkt efter jag målat och det fortfarande är blött!

Ska bli kul att se imorgon när allt är torrt! ;)


Sjukstuga och Milos rum

Vi har sjukstuga här idag! Inatt vid ett vaknade vi av att Milo kräktes! Stackarn! Hela sängen o sig själv så vi fick byta alltihopa!

Sen fick han sova hos oss och vid fyra och halv sju kräkte han igen så vi fick byta i våra sängar med och så hopp in i duschen!!

Han är dålig i magen igen och jag undrar vad sjutton detta är för virus! Nu är det tredje gången irad på så kort tid han är dålig! Skulle till bvc idag med fick boka om till nästa måndag! Bvc-sköterskan tyckte med det var lustigt o de vill kolla hans viktkurva lite extra!

Inte mkt vi fått i lillen idag! Men dricker det gör han och det är det viktigaste! Så idag har vi bara myst inne och kollat barnkanalen och barnen i bullerbyn!

Igår fick jag ett ryck och möblerade om Milos rum lite! Vill ha en vit hylla istället men denna får duga sålänge!

Hoppas ni har en fin kväll!


Badrum

Vi målade ju tak och lister i badrumet förra veckan! Vi är så nöjda! Mycket ljusare och frächare nu! ;)


Härliga tulpaner

Härliga ljusrosa tulpaner står på matsalbordet!

Precis fikat lite! Gjorde mig en semla och när vi satt oss var Milo snabb o ryckte åt sig "locket"! Haha! De där armarna är extra långa ibland tycker jag! ;)

Idag säger vi grattis till faster Lisa som fyller 23! Hipp hipp hurra!! Imorgon bjuder hon på kalasfika!! Mums! ;)

Fick ett ryck och tog med mig Milo upp på hans rum tänkte jag skulle möblera om lite och få dit en annan hylla/byrå. Men när jag skulle ta den uppför trappan var den liiite tyngre än jag trott så Jesper får hjälpa mig bära upp den imorgon! ;)

Kommer även att få en byrå/skänk av mamma o pappa som stått i deras sovrum! ;) den ska bli vit och få nya knoppar och handtag! Projekten tar aldrig slut! Haha

Happy lördag till er!


Shopping till Milo

 
Igår i stan hittade jag lite till Milo på Lindex! Hittade även en del på rean! det är ju snart dags för dagis så då behövs det ju en del tröjor! :-)
 
 

Vill ha vår nu!

Nu vill jag ha vår så att jag kan få sätta upp nya gardiner ute på altanen och sätta härliga ljusrosa pelargoner i krukorna i fönstrena och få in lite kryddor så det doftar gott! Vår ko äm hit nu!! ;)


Lite från veckan som gått

 
 
Mobilbilder därför dålig kvalite
 
I måndags och tisdags var det dags för jobb för Jespers del efter en veckas ledighet. Då har jag och Milo bara skrotat omkring i mjukiskläder här hemma! 
 
Milo fick bada i baljan och han verkligen älskar att bada!! Han plaskar så det stänker vatten över hela badrummet och sedan ska alla badleksaker läggas utanför baljan på rad för att sedan läggas tillbaka i vattnet och så håller det på! Haha!
 
Igår var Jesper ledig igen och efter lite fix här hemma blev de en pulkatur! Vi provade nya overallen som Milo fick av sin mormor när han fyllde 1. Den är kanske lite stor fortfarande men det funkar om vi viker upp byxbenen lite!
 
Idag har vi varit en sväng i stan och fixat några saker som behövdes här hemma! Det blev lunch på coops resturang och Milo fick kötbullar och potatismos och verkade gilla det! Innan vi åkrw hemåt fick han hoppa upp på dinosaurien och det tyckte han verkligen var roligt!
 
Här hemma igen har vi fått upp en liten hylla i köket där jag kan ha lite tidningar och vår internetradio. Så fort vi sätter igång radion börjar Milo dansa till musiken!! Haha!
 
Jag har även börjat med ett nytt projekt!! (även om jag lovade mig själv att nu får det vara nog) Har ett litet slagbord som jag vill ha målat vitt, men det behövs verkligen renoveras om man säger så!! Igår började jag skrapa bort gammal färg och det var rätt mycket mer än vad jag trodde.
 
Har skrapat och slipat lite ikväll med men får fortsätta nästa gång Jesper är ledig! Men jag tror nog att det kommer att bli fint när det väl är klart!
 
Nu är det soffan som gäller resten av kvällen med mitt stora hjärta!
 
 

Vårt Nyår

 
 
 
 
Vårt nyår firades med Madeleine, Fredrick & Wilmer och Emma, Jens & Ebbe! Det blev inte så många kort men här är några i alla fall ;-)
 
Vi hade en supertrevlig kväll med kära vänner och Jens stod i köket hela kvällen! Såå duktig är han och vi fick hummer till förrätt som var riktigt god och varmrätten blev oxfilé med potatiskaka! Ojoj, så mätta vi var efter all den goda maten!
 
Vid tolvslaget skålade vi med champagne och Milo och Wilmer sov genom alla fyrverkerier men Ebbe fick vara med oss ute på altanen och kikade! :-)
 
Tack för en fin och trevlig kväll kära vänner!

Hm Home

 
Lite nya kuddar hade gärna fått flytta hem till vår soffa! Även nya handdukar til badrummet! Hade varit snyggt att ha ett par handdukar i samma färgskala i vår hylla istället för en massa i olika färger!
Allt kommer från Hm Home.
 

Jul i Hylte

 
 
På juldagen for vi hemåt Hylte igen och det blev lunch hos Jespers farmor och farfar. Även Jespers kusiner från Ånge var med och det tyckte det var så roligt att träffa Milo nu när han lärt sig gå med! :-)
 
Även där hittade en liten tomte dit och Milo undrade så vem detta kunde vara! :-)
 
Milo fick superfina presenter och busade massor med Jespers kusiner!
 
Farmor Maria hade på sig en mysig pälskofta och Milo älskade den och skulle fram och gosa med den hela tiden! Haha! Det var så kul att se :-)
 
Tusen tack för alla fina presenter vi fått! :-)
 

Nytt hemma hos oss!

 
Hela förra veckan hade Jesper x-vecka så då passade vi på att fixa iordning lite som vi inte var nöjda med och inte hunnit med innan.
 
Först ut var vårt arbetsrum. Detta var det första rummet vi gjorde iordning när vi flyttade in. Då gillade vi den brun/beige väggen. Men den tröttnade vi på ganska fort. Taket och listerna behövdes verkligen målas så förra lördagen satte jag igång med målning av tak och lister! Jisses vilken skillnad det blev. Taket var grådassigt innan och listerna nästan gulaktiga.
 
Dagen efter när allt torkat så tapetserade vi den bruna väggen och jippi så bra det blev! Och vilken skillnad! Så himla nöjda är vi! Fick även chansen att möblera om så det gjorde jag ju såklart. Överskåpet på den vita möblen åkte av och vi kör utan ett tag. Tyckte det blev ganska bra faktiskt!
 
Sen blev vi sugna på att tapetsera en vägg uppe i hallen på övervåningen. Det blev en blommig tapet med lite rosa, sbart och silvrigt i. Blev så mycket bättre än vad jag trodde från början.
 
Fick även ett ryck att måla ett gammalt litet bord i vitt med så nu står den här i vardagsrummet! Blev fint!
 
Sista projektet jag hade var att måla taket och listerna inne på toaletten här nere. Usch vad jobbigt det är att måla paneltak när det måste göras tre gånger! Men fint blir det och det är mycket ljusare i badrummet nu! Bilder kommer snart. Ska fixa upp lite talvor på väggarna först ;-)
 

Jul i Traryd

 
 
 
Vår jul firades i dagarna två. Först på julafton bar det av hem till mina föräldrar. Där bjöds det på jul-lunch och mormor och morfar kom med!
 
Supermysigt och vi delade lite klappar framför Kalle Anka. Milo fick massor med presenter och verkade gilla att riva bland papper och snören! ;-)
 
Framåt kvällen åkte vi ner till farmor och farfar där våra farbröder och faster med familjer också var med! Milo tycke det va skoj att leka med mina kusiner Ebba, Tilda, Nathalie och Melvin. Det var visst roligt att gå i Tildas röda finskor! ;-)
 
Milo fick träffa tomten och verkade inte ett dugg rädd. Lite smyg i början kanske men efter ett tag gick han t.o.m fram för att klappa lite på honom ;-)
 
På sista bilden posar han i sin nya fotbollströjan som pappan köpt åt honom! :-)
 

RSS 2.0