Äntligen helg



Farmors trädgård. Så här pyssligt och fint ska jag ha det en dag :-) I vår nya trädgård finns det plats för mycket betongpyssel :-)




VÄLKOMMEN FREDAG!


Ute är det klarblå himmel och solen skiner in genom fönstret. Nu måste jag snart putsa dom. Haha. Men eftersom att vi snart ska lämna lägenheten så låter jag det vara en sund till.

Igår fick vi som sagt nycklarna till huset och det sista mötet på banken är avklarat. Det känns så himla bra. Vi har betalat en hel del kontant redan och det känns underbart. Det är mycket pengar det handlar om men det gör oss gott i slutändan att vi har betalt det nu.

Vi har tömt vårt arbetsrum på flyttlådor och möbler. Just nu står där en säng och en gammal dator på govlet och lite annan skit som jag måste rensa och sortera. Syster Ida komemr ju på söndag så då ska allt vara borta där inne.

Vi hann med rätt så mycket igår faktiskt. Tre vändor tror jag att vi körde med släpet. I klädgarderoben finns det några lådor kvar men dom tar vi på söndag. Vi ställde ner alla kartonger i källaren så länge så slipper allt stå där vi ska måla och tapetsera.

En vända hann vi med i trädgården. Herregud så stor och fin den är. Det fanns rabarber, smultron, röda-, svartavinbärsbuskar, gräslök och massa små fina träd och buskar. Och ut med hela framsidan av huset låg singel och marksten med solcellsbelysning så det lös fint när vi åkte hem igår.

Dom hade lämnat kvar barstolarna i köket och det är vi himla glada för. Där satt vi stolta igår och åt vår första pizza i huset. Haha. Vilken känsla. Sedan satt vi på golvet i vardagsrummet länge och pratade om hur vi skulle ha det där inne, hur vi ska inreda. Jag är så glad att jag och Jesper har samma stil och smak :-)

Strax innan tio igårkväll parkerade vi bilen vid lägenheten igen. Jag kan ju säga att vi har sovit väldigt gott inatt. Haha

Jesper är redan på jobbet och nu är det min tur att åka iväg.

Hoppas ni har en härlig fredag!

KRAMAR ♥

Speciell dag




För två år sedan fick jag ett litet träd av min farmor. Vi planterade det här på framsidan. Jag tror att det är något sorts körsbärsträd. Det är fullt med rosa små små blommor på det och det blommor bara på våren. Det är superfint. :-) Om någon dag ska jag gräva upp det, för jag bara måste ha med det till huset. Jag vill absolut inte låta den vara kvar. Jag hoppas bara att det överlever.


GOD MORGON!


Idag är det en väldigt speciell dag för mig och Jesper. Idag är det sista mötet på banken och sedan för vi nycklarna till vårt hus. Det går inte beskriva hur glada och lyckliga vi är för detta! Jesper har redan varit och köpt färg, spackel tapeter och alla tillbehör man behöver.

Jag själv jobbar fram till två sedan är det dags för mötet med både mäklaren och säljaren och allt känns så himla bra verkligen! Sedan ska vi upp till huset och mäta av vattnet och kolla runt. Efter det tar vi släpet och flyttar över så mycket som möjligt.

Eftersom syster Ida kommer på söndag så måste vi tömma ena rummet där det just nu är fullt med flyttlådor. Åh, det ska bli så kul att se hur det ser ut tomt. Jesper sa att dom lämnat kvar lampor, stolar, gardiner och gardinstänger och massa verktyg ute i garaget och en hel del ved. Perfekt ju! Ska bli roligt med att se hur det ser ut i trädgården. Jag har hört att dom ska ha det väldigt fint där! :-)

Nu är det dags för jobb. Ha en fin dag!

KRAMAR ♥

Limepannacotta med vanilj



4 portioner

1 blad gelatin
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång
4 msk strösocker
1 lime

Garnering:
Klyftor av lime
Citronmeliss

* Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.

* Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången. Skrapa ur fröna och lägg frön och stång i grädden. Tillsätt socker och lått koka upp och sjuda i 4 min. Ta av kastrullen och ta upp vaniljstången.

* Dela limen och pressa ner saften i gräddblandningen.

* Ta upp och krama ur gelantinbladet, låt det smäla i den varma grädden. Fördela i portinsskålar. Ställ kallt i 3 timmar.

* Garnera med limeklyftor och citronmeliss.

Bästa efterrätten!
Lycka till.


Påsk i stockholm 2011


Här är det påsklunch hos Mia och Norbert.


Mamma, pappa & Norbert.


Matte & farmor.


Här har vi grillning hos Matte & Nada på påskafton.


På väg hem igår. Finaste systrar!! ♥



Efter en superhärlig helg uppe i Stockholm är det dags för vardag igen. Imorgon blir det jobb för både mig och Jesper.

I fredags var vi uppe tidigt och vid nio tiden bar det av till Stockholm. Vi var uppe vid två och fick då lunch hos Matte & Nada. Senare på eftermiddagen åkte jag, Jesper, Emma och Ida vidare till Mia och Norbert. Vi skulle sova hos dom.

På påskaftons morgon vaknade vi tidigt och målade ägg med barnen och sedan påskpyntade vi lite :-) Vid tolv kom resten av gänget och då åt vi påsklunch ute i solen. Härligt. På kvällen blev det grillning hos Matte och Nada.

Vi har haft riktigt underbart väder hela helgen och det har varit rikigt mysigt att träffa alla :-)

Denna dag har mest bestått utav tvättning och lite packande. På torsdag får vi ju nycklarna till huset så jag har packat det jag kunnat. Nu har vi inga fler lådor så det måste fixas. Sedan har jag självklart legat ute och latat mig ute i solen :-) Kan ju inte bli bättre.

Nu blir det sängen, är riktigt trött i ögonen.

Hoppas ni alla har haft en härlig påskhelg!

KRAMAR ♥

Påskvecka







Snälla svärmor Maria hade köpt lite påskpynt till oss. Det lille pynt vi har ligger nerpackat i lådor för längesen. Men en duk tyckte hon vi skulle ha. Gillar denna jättemycket. Även två kökshanddukar och söta grytlappar låg i påsen. Tack snälla Maria! Så nu har vi lite påskpynt här hemma.


Vilket väder vi har haft idag. Så härligt! Imorse när jag kom upp så såg det lite grått ut och trodde inte det skulle spricka upp. Men det har varit riktigt skönt ute.

Innan det var dags för jobb skulle jag besöka tandläkaren. Inga hål så långt ögat kunde nå så det kändes riktigt skönt.

Det blev några timmar extra på jobbet idag. Skulle egentligen haft en fridag men så blev inte fallet. Men fick gå hem vid tre då det mesta var klart. Och när jag kom ut var det riktigt varmt och skönt. Så här hemma och vi suttit ute på baksidan och druckit massa hemlagad jordgubbssaft :-) Är våren äntligen här tros? :-)

Jesper är hos en kompis och kollar fotboll så jag har tagit det lugnt här i soffan. Efter kvällsmaten vid sju blev jag så trött att jag slumrade till en kvart i soffan. Var rätt groggy när jag vaknade till sen. Haha.

I helgen har jag ju varit hos mamma och pappa. Har haft en skön härlig helg varkligen. Igår fick vi systrar för oss att köra till Väla. Så det blev nästan en heldag där. Uppdraget var att vi skulle hitta något fint till Emma som hon ska ha till bröllopet vi ska på i juni. Men det gick inte så värst bra. Jag tror hon provade varenda klänning i de flesta butiker. Haha :-) Jag ska rota fram alla mina klännigar så får hon se om det är något som går att ha :-) En väldigt mysig och trevlig dag hade vi i alla fall :-)

Hoppas ni haft lika fint väder som vi idag!

KRAMAR ♥


Äntligen fredag!


Torpet i Ternhult.


Ja, då var det äntligen fredag! Idag blir det jobb fram till sju ikväll och sen blir det hem och duscha, tvätta och packa lite, för i morgon åker jag faktiskt hem till mor och far och stannar över helgen. Jesper jobbar hela lördag och söndag och jag orkar inte va här bland alla flyttlådor. Haha.

Vi ska åka upp till torpet i morgon. Morfar har fällt ett antal björkar som mamma och pappa skulle hjälpa till med att hugga. Så jag, Emma och Ida kommer upp med fika. Hoppas det blir fint väder så vi kan sitta här ute och sola ansiktet. :-) Härligt! Det är så mysigt i torpet. Morfar har renoverat hela nedevåmingen och det är två rum jag inte sett ännu. Så det ska bli spännande :-)

Tänkte jag skulle rensa bland alla mina halsband och armband ikväll och ta med till Emma och Ida. Jag får ju inte använda smycken på jobbet alls men några har jag inte använt på flera år. Så det behövs rensas och det känns skönt att ha rensat så mycket som möjligt inför flytten.

Häromdagen rensade jag i badrumsskåpen och slängde en hel del skit. Fy vad man samlar på sig och sparar. Det är ju sjukt. Så nu är det fräscht och snyggt i skåpen. Det är så skönt att få städa ut och slänga ibland tycker jag.

Nähä.. nu är det dags att ta sig till jobbet. Solen skiner idag så det kan ju inte bli bättre :-)

Ha en fin fredag!

KRAMAR ♥

Dresses









I måndags fick jag hem lite klänningar jag beställt från H&M. Dessa fick stanna här hemma. Två stycken fick jag skicka tillbaka för dom var alldeles förstora.

Den översta klänningen gillar jag väldigt mycket. Vi ska nämligen på bröllop i sommar och jag hoppas man får ha långklänning för då vill hag gärna ha denna och den virkade västen till. Tror det hade blivit fint. På inbjudningskortet står det klädsel kavaj och jag är så dålig på klädkoder. Vad betyder det? Får man ha långklänning då eller ska det vara knälångt?

Jesper har en kostym hemma så för hans del är det bara att köpa en snygg skjorta och en slips. Varför ska det alltid vara så lätt för killarna? ;-)

I alla fall. De andra klänningarna kommer bli perfekt i sommar. Åh vad jag vill ha sol och värme nu!


Conscious Collection






Här är några utav H&M:s Conscious Collection. Klänningen i mitten skulle jag så gärna vilja ha, men den är ju givetvis redan slut i storlek 34. haha.


Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk. Gick hem vid två från jobbet och la mig i sängen och lyckades somna en timme. Var helt groggy när jag vaknade.

Sen ringde telefonen och en tjej ville komma och kolla på lägenheten. Så Jesper tog ett tag med dammsugaren här hemma och plockade i ordning lite.

Sen fick jag en behandling av Maria och idag är jag alldeles öm i hela nacken. Huvudvärken har fortfarnade inte gett med sig. Har tagit två alvedon och ska försöka orka med jobbet hela dagen. Idag är det väldigt mycket smörgåstårtor som måste göras och ibland är det rätt skönt att få stå lite bakom när man inte är på topp så att man slipper ta hand om kunderna.

Hoppas ni får en fin dag!

KRAMAR ♥

Massa fix igår.


Dessa fina ljuslyktor fick jag av Emma när hon och Jens var här sist :-) Dom står på köksbordet och är alltid tända när vi äter :-)


GOD MORGON!

Idag har vi vaknat upp till en lika grå dag som igår. Nu vill vi verkligen ha vår!

Igår hade vi en ledig dag jag och Jesper. Vi sov länge, åt god frukost. Handlade lite och fixade med papper här hemma på förmiddagen.

Efter lunch la vi oss i soffan och kollade på lite serier och jag lyckades slumra till en stund :-) Vilket jag alltid gör när vi kollar på tv. Haha.

Sen fick vi ett ryck här hemma och packade ner lite grejer i flyttkartonger. Vi tog ner hyllor och tavlor så nu är det lite tomt här och var. Men det känns skönt att ha det mesta packat så när vi får nycklarna så kan vi bara köra dit alla lådor så att vi kan städa rent här sedan. Nu är det bar tre veckor kvar sen har vi nycklarna i handen :-) Äntligen! Som vi längtat!

Resten av denna vecka blir det jobb fram till lördag och sen har jag två dagars ledigt. Jag och Jesper jobbar om varandra två veckor i sträck. När han är ledig jobbar jag och när jag är ledig så jobbar han. Men så är det ibland.

Ha en fin dag!

KRAMAR ♥

RSS 2.0