Poolparty


Ida och jag låg och solade på madrasser i poolen hos mamma och pappa häromdagen :-)


Några kanonkulor blev det för Jesper.






God Morgon!

Idag är vi uppe tidigt. Vi ska iväg till Göteborg med Madeleine och Fredrick. Ska bli himla roligt. Vi stannar över till imorgon så ikväll ska vi ut och äta och dricka goda drinkar! :-)

Igår hade vi fullt hus :-) Familjen kom på besök så vi lagade god mat. Paj, klyftpotatis, köttfärsbiffar med soltorkade tomater och basilika. Det var himla trevligt. Jesper fick försenade födelsedagspresent. En spann med massa olika öl, ölkorvar och chips :-)

Nu är det dags att köra. Hoppas ni får en härlig lördag!




Just nu...




Grått & Svart





H&M har fått in så himla fina skor. De gråa här ovan är jag kär i. Så snyggt med mocka. Och med kilklack blir det mycket enklare att gå i än med en "vanlig" smal klack.

Det svarta bootsen kommer jag att köpa i alla fall. Dem blir perfekt att ha i höst när det är regn och rusk ute :-)


En kopp kaffe tack!



En kopp kaffe behövdes efter gekås-besöket och en hemsk huvudvärk.


Välkommen första semesterdag!

Efter en skön sovmorgon tog vi på oss gympadojjorna och gav oss ut på en långpromenad. Gud så härligt det var. Det var så tyst och lugnt. Sen blev det en lång frukost med kokta ägg, rostat bröd och te.

När vi gjort iordning oss så tog vi en tripp till Ullared. FY! säger jag bara. Det var så mycket folk där inne så jag stod bara och tittade på allt folk istället. Blev inte bättre av att jag har huvudvärk heller :-( Det blev en snabb visit och tog det vi var ute efter. Men lite roliga ting hann jag få med mig :-)






Nya ljusrosa pelargonier och nya gråa krukor med rosor på. Fastnade för krukorna direkt :-)


Ska ta och vila i soffan en stund. Hoppas huvudvärken ger med sig snart. Har inte ens orkat plocka upp ur påsarna ännu.

Ikväll ska vi in till stan med Madeleine och Fredrick för en bit mat och mys :-) Ska bli himla trevligt. Ska försöka komma ihåg kameran men vi får se ;-)

Ha en trevlig lördag!


Semestern är äntligen här




Och jag firar med ett glas rosé ;-)

Trevlig kväll!


Sommarmat



Köpte man kvälssposten så fick man köpa denna bilaga med somarmat :-)


Räkfrossa



Måste testa göra egen aioli. Jesper älskar den som finns när man äter ute på restaurang :-)


Läskande sommardrink med jordgubbar och lime.




Idag slutade jag lite tidigare än vanligt då det har varit rätt lugnt på jobbet. Skönt. Slumrade till i solstolen ett tag så var lite groggy när jag gick in igen.

Väntar på att Jesper ska komma hem så att vi kan bestämma vad vi ska äta ikväll, börjar bli hungrig :-) Han är just nu nere hos Jens. Han hade köpt en ny wiskey som var tvungen att provsmakas.

Imorgon blir det en extra timmes sovmorgon. Börjar inte förräns åtta. Lyx! :-)

Ha en trevlig kväll!


God Natt och Sov Gott




Tomat och gurka


Två nya vita blommor inhandlades idag som jag planterat i den stora krukan. De andra hade vissnat :-/


Även nytt till amplarna :-)


Det var här jag rensade som en galning igår :-) Det ser itne mycket ut för världen just nu men det kommer bli fint. Två tomatplantor och en gurkplanta :-)


I de små krukorna fick det plats en rosa Dalia och en chokladblomma :-) Härlig färg tyckte jag. I den stora vill jag ha pepparmynta men de hade dom inte så vi får kanske ta en tripp till staden till helgen kanske så det blir ett besök plantagen :-)


Pust!


Ruccolapaj med soltorkade tomater. Ruccolan kommer från Marias trädgård.


Även denna sallad komemr från Marias trädgård. Hon hade bakat ett gott bröd med rosmarin och lufttorkad skinka i. Kommer ej ihåg vad det heter nu men gott var det i alla fall :-)




God Kväll!

Idag säger jag pust! Varit en lång dag på jobbet. Kom inte därifrån förräns efter fem. Då sprang jag inom blomsteraffären för att se om dom hade något skoj. Fick med mig lite hem som jag planterat. Ska visa senare. :-)

Har hunnit prata en stund med både mamma och syster Ida på telefon. Trevligt :-) Vi ska ner till dom nästa vecka och bada i deras nya pool :-)

Gjorde denna ruccolapajen ikväll och den blev jättegod verkligen och lätt att laga. Hungrig var jag med så det slank ner en stor bit :-) Medans pajen gräddades i ugnen hann jag diska upp och dammsuga lite snabbt. Nu är det bara toaletten som behäver sig en omgång. Ska fixa detta nu tänkte jag men jag blev så väldans slö efter maten :-)

Jesper kommer hem strax efter nio från arbetet. Då blir det nog mys i soffan en stund innan det är dags för sängen. Har bara denna vecka kvar sen är det semester för mig :-) Längtar!


Ute i det blå.


När jag plockade iordning här hemma hittade jag denna fina skål som jag fått av farmor en gång. Den passade finfint till min anya grå krukor. Rosen kommer ifrån trädgårdslandet. :-) Dom är inte jättestarka i stjälken ännu men hoppas att dem kommer bli det med tiden. Snäckan kommer från Östra stranden ;-)


Lavendeln doftar ljuvligt. Lite snett ser jag nu att jag har planterat. Men det får jag fixa till imorgon :-)


Ljusrosa rosor från Marias trädgård.

Idag har jag varit ute i trädgården nästan hela tiden och fixat. En del grejer ska till tippen och mot husväggen har jag gjort iordning ett litet land där det både finns tomat och gurka nu :-) La dit två plattor som blev över från altanbygget. Där står några krukor som jag ska plantera blommor och pepparmynta i :-) Kommer bli tjusigt :-)

Nu blir det dags för sängen. Kommer somna gott så hårt som jag jobbat idag :-)

GodNatt med er!




Hackefors Antikblå

Hej!

Av min kära mormor brukar jag få en kaffekopp med assiett när jag fyller år. Den är från Hackefors och heter Antikblå. En gång visade jag denna kaffekopp för Jespers morbrors fru Cecilia. Igår var hon på auktion och hittade hela matservisen så hon fixade den till mig :-)





Tre olika upplägningsfat och såskanna.


Soppskål.






Potatis och grönsaksskål.


Kaffeservisen har jag sen innan :-)

Detta är en riktigt fin servis. Nu får mormor och farmor komma hit på kafferep snart :-)






Helsingör 2010-07-17

God Morgon!

Bjuder här på lite bilder från igår. Vi vaknade av åska och regn men vi körde mot 25 grader med sol till Helsingborg. Det var helt perfekt väder där och det var så skönt att sitta på torget i Helsingör och sola sig :-)





När de andra drack öl så tog jag ett glas rosé :-)


Jesper hugger in..






Man måste ju kika lite på alla de vackra blommorna :-) Maria köpte massa fint och två lavendel till mig som jag ska plantera i en kruka idag :-)




Vackra rosor




Här har vi precis ätit softice med drys :-)



Jesper har alltid mobilen i högsta hugg. Haha

Framåt eftermiddagen åkte vi över till Helsingborg igen och åt på Big Buddah. Gud så gott det var. :-) Men hann aldrig ta några bilder för vi var så hungriga så maten var slut på ett kick :-)

Idag blir det lugnt. Jesper jobbar förmiddag och natt så jag ska ta och plocka iordning lite här hemma. Inte jättebra väder idag så det får bli en innedag. Men först blir det frukost! :-)


Äntligen Fredag!


Denna ljuva fredagkväll njuter jag av ett glas rosé med fanta och is. Härligt svalkande.


God Kväll

Äntligen är det fredag och denna arbetsvecka är slut tack och lov. Har nog aldrig varit så trött. Men det är nog mest pga av värme och att man inte har sovit så bra på nätterna.

Ikväll blir det lugnt. Tror minsann Jesper har fixat någon film som vi ska kolla på. Hoppas bara att jag orkar hålla ögonen öppna ;-)

Imorgon ringer klockan tidigt igen för då bär det av till Helsingborg för att fria Jespers farfar Göran som fyllt 75. Ska bli trevligt. God mat i massor kommer det att bli i alla fall.

På tal om god mat. Jesper fixade ihop en plankstek för en stund sen så man är lagom mätt nu så det ska bli skönt att krypa ner i soffan. Ikväll är det ju friskt ute så hoppas man sover gott.


Supergott. Testa att köpa hem Tournedos. Rostbiff. Snabbt ska det stekas och de bara smälter i munnen på en. Laila gjorde extra fina bitar till mig idag :-) Kul att jobba i chark då man lär sig mycket om kött.


Önskar er en härlig fredagkväll!


Galet snygga!



H&M har fått in galet snygga high heels! Jag vill ha båda paren! NU ;-)


God kväll i vämen!

Hur mår ni i värmen? Idag har jag varit rikitgt seg. Ont i huvudet och trött i benen. Ändå har jag bra skor på mig, fast det blir inte bättre av att både ben och fötter svullnar upp nu när det är så varmt. Somnade på soffan när jag kom hem från jobbet. Satt ute en liten stund först men det var lite för varmt så gick in och la mig på soffan och det tog inte en minut förräns jag sov. hihi. När jag vaknade hade jag en hemsk huvudvärk så det var bara till att ta en alvedon.

Jesper har precis åkte till jobbet. Själv jag ska ställa mig i en kall dusch och sen hoppa i säng. Skönt att det bara är två dagar kvar på denna arbetsvecka. Känns att det var längesen man bara av hemma och tog det lugnt. Helgen som varit har vi haft fullt upp med Jespers kalas och Fredricks 30-årskalas. Så denna helg ska njutas i solstolen med en bok och massa tidningar hade jag tänkt :-)

Hoppas ni haft en fin och härlig dag!


Coconut






När jag kom hem innan idag så stod denna lilla påse från the body shop vid trappen. :-) Det var Lisa som ställt den där. I låg ett prov på ett body butter med mango :-) Också en body shower med lukt av kokos :-) Den luktar riktigt gott!

Blommor


Maria kom med denna fina blomma ;-)




Jespers mormor Eva-Lisa hade med sig denna underbara höganäskrukan med härliga blommori som han planterat






Fyller man år så får man massor av fina blommor! :-)

Igår var ingen vanlig dag för...


I söndags var det strålande sol.


Vi styrde kosan till Östra stranden och badade och solade hela dagen lång :-) Härligt.


Vi fikade på mini oreos...


Och bläddrade i tidningar :-)



Igår var ingen vanlig dag för det var Jespers födelsedag! :-) Vi firade med kalas i fredags för släkt och igår blev det hemma mys med kinamat och egna glassstrutar och film i tvsoffan :-) supermysigt! Han blev jätteglad för presenterna han fick av mig. Det blev en skjorta, badbyxor, en parfym och några läderarmband :-) Ska visa vid ett senare tillfälle.

Inatt hade varit grymt varmt. Ingen av oss har sovit något vidare bra pga både åska och för att det var så varmt så vi somnar nog tidigt ikväll. :-)

Jesper ska göra lite goda mackor till oss nu och jordgubbar med mjölk :-) Sen blir det film. En lugn kväll med andra ord.





Vilket kalas det blev :-)


Vi dukade upp både grillat och fika på detta lilla bord. Perfekt att ha när man behöver lite extra plats!


Lisa bakade en supergod kladdkaka som serverades med grädde, hallon och blåbär.


Själv bakade jag en jordgubbstårta. Den blev nästan helt uppäten :-) Finns en liten liten bit kvar som jag ska mumsa i mig sen ;-)



God Morgon härliga Lördag!



Det blev ett så härligt lyckat kalas igår! Alla hade jättetrevligt och vi fick plats ute på altanen. Perfekt med så bra väder. Vi satt nog här ute till tolv på kvällen med tända ljus, infravärme och filtar :-) Inte ett enda mygg fanns på altanen eftersom vi hade infravärmen på. Perfekt! :-)

Nu är det dags att gå ut och lägga sig i en solstol. Men först ska vi ställa iordning möblerna på altanen. Ikväll blir det dags för 30-årskalas  i Orskarström :-) Ska bli riktigt skoj!

Ha en solig lördag!


September

   

    

I september så befinner vi oss här. På Club Riu vistamar i Puerto Rico, Gran Canaria! ;-) Som jag längtar. Jesper bokade resan igår. Det ska bli så himla underbart att åka hit. Vi har badat vid Amadores stranden innan. Första gången vi åkte till canarieöarna. Det är vit sand från Sahara öknen. Så man kan inte bränna sig på den fast det är så varmt ute. :-) Denna gång konmer vi bo ute på klipporna så vi kommer se havet när vi ligger och gottar oss i poolen. Även balkongen är mot havet så när vi vaknar varje morgon så ser vi ner till Amadores stranden.




God Morgon!


Idag är det kalas för hela slanten. Jesper ska firas så igår höll vi på här en stund i köket på kvällen. Vi bakade tårtor och gjorde köttfärsdolmar som ska grillas imorgon. Idag får Jesper göra iordning på altanen och städa lite här inne eftersom jag jobbar till 18,00 ikväll. Det får bli räserfart hem och snabbt in i duschen och göra iordning mig. Det är meningen att gästerna ska komma vid den tiden. Men Lisa skulle komma hit och hjälpa till med dukning och lite sånt :-) så det går nog finfint.

Nu är det dags för sista arbetsdagen denna vecka. Så skönt tycker jag. Denna vecka har det varit riktigt mycket att göra. Har varit hemma lite innan sex varje kväll så det blir långa dagar. Men ikväll är det kalas så sova får jag göra imorgon :-)

Ha en fin fredag!












Blommigt

 

 

Lindex har väldigt finna kläder på deras hemsida. Dem två understa linnena har jag införskaffat mig. Det vita är riktigt snyggt i ryggen och det militärgröna är lite kortare i magen och längre där bak. Perfekt till shorts nu i sommar. Det blommiga linnet skulle också gärna få hamna i min garderob. Jättesöt.

Denna arbetsdag har varit väldigt lång. Var inte hemma förräns vid sex. Fick i mig lite päronkräm som jag köpte med mig hem och sen satte jag mig i soffan med min bok.

Efter en stund fick jag för mig att jag skulle rensa kylskåpet eftersom vi ska ha kalas för Jesper på fredag, så det var en del som åkte i soporna :-) haha.

Sen har jag plockat iordning i sovrummet och fönstret står på vid gavel så det blir svalt tills vi ska sova. Jesper får städa resten av huset i morgon :-)

Snart dags att hoppa i säng. Hoppas verklgien inte det blir en lika lång dag på arbetet i morgon.

GodNatt


Havet


Igår hann jag sitta ute en stun doch koppla av efter jobbet. Ett kallt glas rosé och några jordgubbar slank ner innan maten :-)



God Morgon!


Är uppe och det är redan så varmt ute idag. :-) Ska snart sätta mig i bilen och köra till Skummerslöv för att träffa mamma och pappas som är i stugan. Emma och Ida är också lediga idag så det ska bli kul att träffa dom :-) Det blir sol och bad hela dagen :-)

Jesper jobbar till nio ikväll och sen blir det mys framför tv med någon film tror jag :-) Gjorde laxbakelser igår och köpte jordgubbar som jag tänkte vi skulle mumsa på :-)

Hoppas ni får en härlig dag!



Din Sko

 


Dessa platåpumps hade gärna fått en plats i min skosamling :-)


Glass i stora lass

  
Glass i stora lass! Till efterrätt igår hade Jesper köpt hem så vi kunde göra egna strutglassar :-) Gott!



GodMorgon!

Äntligen fredag och snart är denna arbetsvecka slut. Längtar tills klockan slår halv sex ikväll :-) Denna vecka har gått hyffsat fort ändå, kanske beror på det fina vädret och att man kunnar ligga ute och solat lite varje kväll :-) Har läst ut dom två första av Mari Ljungstets deckare. Spännande är dom! Ska börja på trejde när jag kommer hem ikväll. Jesper jobbar så det blir en lugn kväll.

Igår när jag kom hem så hoppade jag i bikinin och satt ute med Jesper en stund. En Islatte svalkade mig gott. Till kvällen blev det grillat och sen hade Jesper gjort efterrätt och allt :-) Så gott det var med egna strutglassar. Choklad och jordgubb blev det :-)


RSS 2.0