SOL!


Bjuder på en bild på Idas födelsedagspresent från mig och Jesper. Hon ville så gärna ha stora, blommiga tekoppar. Och när jag såg dessa så fastnade jag direkt. Så himla söta. Finns på Indiska. För att göra det lite roligare så planterarade jag hjärtan på tråd i :-) Nästa gång jag är i stan så ska jag banne mig köpa mig två koppar. T.o.m Jesper tyckte det var himla fint! ;-)

Ett tips: Om ni vill plantera i stora muggar så glöm ej sätta en liten plastpåse först i muggen, annars kan det lätt bli jordfläckar som ej går bort.




God Morgon!

Inatt har jag sovit väldigt gott faktiskt och vaknade inte förrän klockan ringde. Brukar i vanliga fall alltid vakna lite innan.

Igår hade vi fullt upp här. Kära mamma och mormor kom hit vid halv nio tiden igår morse och hjälpte oss städa ur lägenheten. Den har nog aldrig varit så ren som den är nu så fasiken om någon klagar på besiktningen. Känns så himla skönt att allt är klart i lägenheten nu. Bara gräset som ska klippas en gång till sedan lämnar vi nycklarna nästa tisdag. Underbart! Tack för all hjälp vi fick igår :-)

Det gick mycket fortare än vad vi trodde att städa ur så vid ett åkte vi hem till huset och lagade god laxsoppa och sedan fikade vi lie grann.

Vi har ju massa rabarber i trädgården så mormor hjälpte mig att göra rabarbersoppa som jag just nu sitter och mumsar på. Den är godast då den är lite varm :-) Det var jätteenkelt att göra så det kommer jag absolut göra fler gånger :-) Kanske ska ge mig på att göra en rabarberpaj till helgen. Vad tror ni om det? :-)

Jag och Jesper hann t.o.m med en tripp till Ullared igår efter att de andra åkt hemåt. Vi fick med allt vi behövde och lite till :-) Vår micro exploderade häromdagen så det stod som nr 1 på listan så nu har vi en nya här hemma.

Sedan behövde vi lite lampor till övervåningen och även en hel del glödlampor. Vi fick med oss en avfuktare som vi ska ha i källaren där vi tvättar. Vi har ju även bastu så det blir ju himla bra med en avfuktare då. Den tog hela 80 kvadratmeter!

Hittade även en hel del kläder faktiskt. Ett jättesött linne i mjukt jeanstyg. Även två leggins åkte med och två baslinnen i härliga färger. Lite roligt att ett linne kan kosta endast 40:- :-)

Precis innan skoaffären stängde hann jag inom och köpa mig ett par riktiga skor till jobbet. Jesper hjälpe mig att hitta ett par. Jag får så himla ont i mina hälar när jag är på jobbet. Vi har ju betonggolv och vi står upp hela dagarna så det känns när man har jobbat en hel dag. Jag måste belasta fötterna fel för så ont tycker jag inte man ska ha :-/

Nähä, nu får jag ta och snabba på lite. Hoppas ni har en fin dag!

KRAMAR ♥



Kök






Just nu får alla fina blommor jag fått stå här på köksbordet :-)




Sovrum


Tapetsering klar.


Och så här blev resultatet. Den gamla sängstommen vi hade i lägenheten är slängd på tippen ch vi köpe istället ben till sängarna och sedan en huvudgavel från IKEA som heter malm. Vi är mycket nöjda :-)


Kalas


Det kom ett riktigt ösregn för en stund sen. Jag slapp i alla fall att vattna blommorna ;-)


Av farmor fick jag ett jättevackert fågelbad som hon själv gjort!


Å denna ängeln kom farmor också med. Från Ib Laursen. Måste hitta en bra plats att hänga den.


Mormor & Morfar kom med det stärsta paket jag någonsin sett. I låg denna Kitchen Aid. OM jag blev glad!! Här ska det bakas sen :-) Haha. Det fanns till och med köttkvarn till och en mixer. Perfekt! Snygg är den ju också! :-)

TACK SNÄLLA FÖR ALLA FINA PRESENTER JAG FÅTT OCH SÅ ROLIGT ATT NI ALLA KUNDE KOMMA HIT OCH SE HUR VI HAR DET I NYA HUSET!! ♥♥♥


God eftrmiddag!


Har slagit mig ner i soffan med en kopp kaffe och tänt lite ljus. Det kom ett ösregn för en stund sedan och det blev så himla grått och trist här.

Idag har jag flängt runt hela dagen och fixat och trixat. Har haft lite kalas här hemma då mor- och farföräldrar varit här och min familj. Vi har mumsat på massa ballerinas och god citrontårta.

Jag har fått så mycket fina presenter så jag tror nästan inte det är sant. Tack snälla allihopa!

Det var precis att jag hann dammsuga klart uppe på övervåningen innan det plingade på dörren. Haha. Så jag känner mig en anings trött nu så det var himla skönt att sätta sig ner i soffan en stund :-)

Vi har fortfarande ingen TV som fungera. Vi har inte hunnt koppla in den ännu. Jesper måste rikta in parabolen först och det har vi inte hunnit med. Men det är ganksa skönt ändå att slippa tv:n. Det är rätt lugnt och skönt här. Kan man gå runt och pyssla med lite annat istället :-)

Vi har en hel del flyttkartonger kvar nere i källaren som ej kommit upp ännu men eftersom Jesper ligger och sover på övervåningen så vill jag inte väcka honom med massa skrammel. Jag behöver nämligen ha upp lådorna på övervåningen i garderoberna. Så det får bli en annan dag. Men jag hann med rätt mycket i förmiddags.

Ikväll jobbar Jesper natt så det blir första natten för mig att sova i huset själv. Undra hur detta ska gå :-) Nej, jag tror inte det ska bli några problem. Vi har varit så trötta dessa dagar så vi har somnat direkt :-)

Ska försöka få in lite mer bilder på hur vi har det här hemma nu. Men det är lite kvar som ska fixas. I hallen måste en skohylla upp, en hallspegel och en byrå. I arbetsrummet är det lite kvar som ska fixas där med.

Imorgon är det dags för jobb igen efter en veckas ledighet. Det är skönt att vi ändå har kommit så långt i huset nu :-)

Hoppas ni har en mysig söndag!

KRAMAR ♥

Happy Friday




Fick massor av fina blommor då vi firade min 25-årsdag igår eftermiddag. Vi hade väldigt trevligt och tack snälla för alla fina presenter som jag fick.


Hejsan Svejsan!

Har suttit här en stund och försökt ladda upp lite bilder men det vill sig inte riktigt idag så jag ger upp. En fick jag med i alla fall :-)

Idag har varit en ganska lugn och skön dag. Vi har fått gjort väldigt mycket i lägenheten så nu är det i stort sätt bara städning kvar. Ska dit en runda imorgon förmiddag och dammsuga av och tömma frysen.

Fick med mig några ljusrosa pelargoner från konsum när jag var där innan idag så nu står det tre planterade krukor på soldäcket. Himla tjusigt blev det :-)

Ikväll har vi besök av Jespers två jobbarkompisar Sverker och Erik. Vi har grillat och ätit tårta som blev över sen igår. Jag blev så mätt och trött efteråt så nu ligger jag här i soffan och vilar. :-) Känner att jag måste hoppa i säng snart för idag har jag varit väldigt seg faktiskt.

Igår hade vi en heldag i stan. Fick med mig hem sköna leggins och en söt blommig klänning som jag tänkte jag skulle ha på mig imorgon på syster Idas 20-års kalas :-)

Det var riktigt härligt väder igår så vi satt på stora torg och mumsade på mjukglass med karamellströssel och solade oss en stund :-)

Hoppas ni har en härlig fredagkväll!

KRAMAR ♥

Vardagsrum



Den gamla tapeten


Väggarna är vitmålade.




Tapetseringen har börjat.




Mamma och Pappa är i farten


Väggarna är färdiga :-) Och vi är mer än nöjda :-) Vi stod länge och bara tittade och undrade: Är detta verkligen vårt! :-)


Tv-bänken är på plats och likaså den nya soffan. En mörkbrun blev det.


Matsalsbordet är här och stolarna ska skruvas ihop. Jobbigt projekt.


Emma och Ida är här idag och har hjälpt mig att sätta upp gardiner och pyntat fönstrena :-)


Emma och Ida kom med en lite förtidig födelsedagspresent till mig :-) Så Jonna över dessa ljusstakar :-) TACK!


Trötta efter dagens projekt


Detta var dagens projekt. Att skruva ihop skänken. Det tog ungefär halva dagen. Usch. Men fint blev det. :-)

Duktiga Ida och Jesper har skruvat hela dagen och jag och Emma har kört hit alla köksgrejer och plockat in i skåpen.

Vill dessutom säga stort GRATTIS till IDA som fyller 20 år idag. Och denna dag har hon spenderat hos syster Jonna och Jesper och hjälpt oss att flytta :-) Vi har i alla fall fikat på goda prinsessbakelser med ljus i :-) Och nu dricker vi bubbel. Det blir inget mer gjort idag, vi är supertrötta allihop.

Hoppas ni haft en bra dag!

KRAM FRÅN OSS!


Dags för tapetsering äntligen!


God Morgon!

Snart är det dags för sista arbetspasset för denna vecka. Nästa vecka har jag semester och då hoppas vi att vi äntligen kan flytta in på riktigt! :-)

Vi har grejat och donat hela veckan så det har inte funnits ork eller tid för att blogga. Jag har både varit på jobbet och på kvällarna har vi varit vid huset och grejat. Men nu äntligen börjar vi se målet! Vi har dammsugat av hela entréplan från allt slipdamm och ikväll ska jag ta dit moppen så jag kan torka golven.

Idag ska Jesper måla lister och det är lite kvar på hallen sen är det färdigt för tapetsering. Mor och far kommer i morgon på förmiddagen och hjälper oss. Mamma är en hejjare på att tapetsera :-)

Imorgon tänkte jag också att jag skulle måla badrummet medans de andra tapetserar. Har redan täckt för golvet och maskerat listerna så det är bara till att börja rolla.

Sen på lördag blir det städning hela dagen så att vi sedan kan flytta in de stora möblerna. Jag hoppas vi hinner så mycket att vi kan sova där på lördag :-)

Kameran ligger i huset men bilder har vi tagit så snart kommer de upp här.

Syster Ida har varit här hela veckan så hon har hållt iordnig här hemma i lägenheten. Fixat mat, städat och plockat iordning efter oss :-) Det är bra du håller reda på oss Ida! :-)

Nu är det dags för jobb. Ha en fin dag!

KRAMAR ♥

Trädgård

Här kommer bilder på utsidan och på trädgården :-)


Entrén. Här ska det pyntas massor med blommor sen :-)




Stort garage. Med massor av hyllor och förvaring.


Baksidan av huset


Här finns det rabarber, vinbärsbuskar och blåbär.




Här har jag plats för mitt betongpyssel :-)


Inglasad altan


Soldäck



Det var några utav bilderna. Det kommer mer på hur det ser ut inne :-)

KRAMAR ♥

Örnagatan 19


Här kommer några bilder i huset. Vi har börjat i vardagsrummet och i arbetsrummet.



















Det kommer fler bilder om ett par dagar...

KRAMAR ♥

Jag ska måla hela världen lilla mamma....



Japp. Idag är det dags för fix och trix i huset. Vi ska lasta in saker i släpet nu och sedan bär det av. Idag får vi hjälp av snälla Tobias!  Jag tar med mig kameran så var beredd på ett bildregn i eftermiddag/kväll :-)

Ha en trevlig första Maj!

KRAMAR ♥

RSS 2.0