25 obtober 2011 - Hur Milo kom till världen!

Ja, för ett år sedan vaknade jag halv åtta på morgonen av molande värk i både mage och rygg. Tänkte inte så mycket på det då det inte gjorde så ont.
 
Vid lunchtid var det ett vanligt besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut och hon sa till mig att vila för vem vet, förslossningen kanske startar inatt!
 
Hemma fixar och donar jag och sen får jag för mig att färga håret, så det gör jag. Tar sedan en lång och skön dusch. På med mjukiskläder och tänder all ljus. Vi ska se film så vi har dukat upp gottis och har precis satt oss i soffan.
 
Kommit kanske fem minuter in i filmen, klockan är halv sex på kvällen, då knäpper det till i ryggen och sedan spänner det riktigt mycket i magen, och sekunden senare så går vattnet. Hann precis komma upp ur soffan och in på toaletten.
 
Jesper kommer efter och undrar vad som hänt. "jag tror vattnet gick", säger jag. Vi tittar på varandra, ler lite och sedan skrattar vi. Ska Mini komma till oss nu?
 
Jesper hämtar nya kläder till mig och efter en stund ringer vi in till förlossningen. "Vänta en timme och se om värkarna kommit igång så får du komma in på en kontroll".
 
När vi lagt på luren tittar vi åter på varandra och sedan säger Jesper " jaha, ska jag kanske gå och duscha och packa en väska?" Ja, det får du nog göra, säger jag. Haha.
 
Jesper springer in i duschen, då ringer telefonen!! Det är mamma. Hon undrar hur det är med oss, och om jag börjat känna av något. Neeeej, ljuger jag. Känner ingenting. Haha. Säger att jag inte har tid att prata och att jag måste gå på toa!
 
Vi säger hejdå och sedan går jag upp till Jesper som precis kommit ur duschen. Börjar känna liiiite värk, eller är jag bara nervös?
 
Vi går ner och försöker äta lite mat men vi får inte ner så mycket. Vi är ju så spända på om Mini verkligen ska komma till oss snart!
 
Väskorna är packade och jag ringer återigen förlossningen. Klockan är då halv sju på kvällen och nu börjar jag känna värkar. De säger åt oss att komma in för en kontroll.
 
In med väskorna i bilen och så kör vi. Oj, efter en bit så gör det faktiskt riktigt ont!! Precis när jag får en värk skriker jag på Jesper, "Kööör luuuungt nuuuuu!!! Sedan när värken är över "Nuuuu kan du köra om!!" Haha!
 
När vi väl parkerat och kommit ut ur bilen och Jesper är påväg för att ta väskorna säger jag mellan värkarna "Nej, skit i väskorna, de kommer säkert skicka hem oss!!" Jag tror det tog en halvtimma att gå från parkeringen att komma upp till BB!! Haha. Vet inte hur många gånger vi fick stanna på vägen pga värkarna. Jesper frågade någon gång om han skulle hämta en rullstol. "Nej för faaan! säger jag, jag kan gå!"
 
När vi äntligen fått komma in på rummet, klockan är 19.30, är det dags för ctg, bebis mår bra men jag tycker det stramar och gör ont med remsan runt magen! Men jag måste ligga med den en stund!
 
Nu gör det ont ont och jag går fram och tillbaks i rummet, Jesper värmer vetekudden, men jag tycker bara den är jobbig.
 
21.45. Jag går in i duschen. Får sitta på en pall, men vi lyckas inte sänka den så jag når bara ner med tårna i golvet. Jobbigt eftersom jag skakar så mycket i benen. Tycker det är ganska skönt med varmt vatten fram på magen för det spänner så förbaskat.
 
Jesper frågar mitt i en värk om jag vill ha något att dricka. Jag kan inte svara för det gör ooont, så han frågar säkert tre gånger till. När värken äntligen går ner skriker jag på honom," ÅÅÅh du kan ju inte fråga mig när jag har en värk!!" haha!
 
22.45 NU gör det riktigt ont så jag vill nu har någon form av smärtlindring. Vi går ut från duschen och jag får lägga mig i sängen. De undersöker mig för första gången och jag är nu öppen 6cm. CTG är på igen och jag får prova lustgas. Jesper ser på skärmen när värken börjar så då kan jag ta lustgasen i tid!
 
Mellan 23.20 och 1.40 står jag på knä i sängen, är uppe och kissar, står med gåstolen. Har lite svaga minnen här då jag har riktigt ont och lustgasmasken sitter fastklistrad på mitt ansikte! Vid ett tillfälle får jag för mycket i mig och jag hänger inte med alls. det går inte beskriva den känslan. Allt gick verkligen i slowmotion. Musiken, barnmorskerna som pratade, det var slowmotion. Det kändes som att jag flög ovanför och tittade ner på alla och mig själv som står där i sängen! Sedan sakta börjar jag komma tillbaks och nu hör jag musiken normalt och även barnmorskerna som pratar igen. Väldigt läskig känsla!!
 
Vid ett annat tillfälle när jag har masken så åker slangen av men jag suger gas för glatta livet ändå! Hahaha!! (har Jesper berättat för mig senare)
 
02.10 Jag har krystvärkar! Oj, ja det kändes verkligen skillnad på vanliga värkar och dessa! Jag tycker jag krystar och krystar allt vad jag kan, men inget händer! Sjuksköterskan Maj hjälper till och trycker på min mage medans jag krystar. Men inget händer. Där och då kommer jag ihåg att jag säger att nu orkar jag inte mer. Det går inte. "Jodå, det är klart du kan Jonna, håll andan liiiite längre vid nästa värk"! Och jag kryster, håller andan, Maj trycker på magen, men det går inte. Jag känner mig såå trött och vill inte vara med längre.
 
Hör att barnmorksan Annika säger "Kom igen Jonna, vi vill inte behöva ta in läkaren nu, du klarar detta"! Nej, tänker jag då. Här ska inte någon läkare komma in! Jesper står vid min sidan och håller upp mig, vid ryggen. Maj frågar om hon får trycka på magen igen. "Ja, tryck allt vad du kan, säger jag, nu måste han ut"! Och Maj praktiskt taget lägger sig på min mage och vid nästa värk tar jag i all vad jag kan! Och NU kommer huvudet ut. AAAAJ, vad det spänner!! Annika tittar på mig och säger tydligt att nu Jonna får du inte krysta! Andas, andas! Och jag andas i min älskade mask som aldrig förr. Sedan kommer det en värk till och Maj står beredd vid min magen och poff!
 
03.11 26 oktober. Kommer Milo ut och slängs upp på min magen! ÄNTLIGEN, skriker jag. Klockan är tio över tre! Varför skriker han inte! haha. Annika säger att det gör inte alla spädbarn direkt. Men snart får vi höra det efterlängtade skriket och jag tittar på Jesper, vi pussar varandra och sedan gråter vi en skvätt också! Oj, så lyckliga vi är! All smärta är som bortblåst och jag är så LYCKLIG! På radion spelar dom Michael Jackssons heal the world! Nu är Milo äntligen hos oss! Nu börjar livet som tre! ♥
 
 
 
Älskade Milo! Nu har det gått ett år sedan du kom till oss! Jag har ingen aning vart tiden tagit vägen! Det har verkligen varit det bästa året någonsin! Att jag skulle älska någon så otroligt mycket hade jag ingen aning om! Du betyder allt för oss Milo! Vi älskar dig till månen och tillbaks! Stort grattis på din ettårsdag! ♥
 
 
 

Kanelbullens dag

 
Idag har jag och Milo bakat. Både kanelbullar och vaniljbullar. De blev dock inte lika fina som denna men de gick att äta i alla fall. haha.
 
Det blev en promenix i förmiddags ner till byn för att handla lite till bullarna och till middagen. Filuren somnade såklart precis innan vi kommit hem men vaknade så fort jag fått in vagnen.
 
Det blev bullbak när vi kom in och de var klara lagom tills pappan i huset kom ner! Medan jag fixade lite middag gick Jesper upp med Milo som skulle sova middag.
 
I eftermiddag har vi hunnit med en andra promenad. Ritkigt skönt och friskt i luften. När vi kom in blev det fika/mellis och sedan drog jag och Milo ett varv med dammsugaren. Vi har centraldammsugare så Milo tycker det är skoj att dra och banka med slangen. Haha.
 
Satte mig sedan ner med en kopp kaffe och Milo lekte så fint med sina grejer på golvet. Det är så roligt att se honom leka. Han kör med sina bilar och pruttar med munnen samtidigt. Sedan hittar han någon annan leksak och är superkoncentrerad på den. Sedan går han lite med gåvagnen, "läser" bok och tjabbar på som bara han kan. Haha.
 
Om man frågar honom var lampan är så tittar han på den och pekar och säger däää! Han säger även mamma och vissa gånger hör vi även pappa. Ibland när han vaknar och är ledsen ( oftast på kvällen) så hör man honom säga mamma, mamma ;-) Så gulligt.
 
Han verkligen älskar när man jagar honom. Han skriker och skrattar hysteriskt! haha. Ja, vi har busat massor i eftermiddag!
 
Milo sover sedan strax innan sju och pappan kommer från jobbet om en stund. Själv ska jag plocka undan Milos leksaker och sedan ta mig en kopp te, tända ljus och krypa upp i soffan med en tidning!
 
Trevlig kväll på er!

Min sötnos!

 
 
 
 
 

PompDeLux

  
 
 
För ett tag sedan var jag på ett party där de såldes PompDeLux kläder. Har aldrig hört talas om detta märke men efter jag tittat på deras hemsida så ville jag gärna gå på partyt.
 
Oj så mycket fina barnkläder det fanns! Priserna på kläderna var lagom för ibland tycker jag det kan vara ganska dyrt.
 
Detta beställde jag till Milo. Beige chinos, jeansskjorta och två tröjor. Alla kläder är såå mjuka i kvaliten. Lite det som är deras grej. Att det ska var skönt och bekvämt för barnen.
 
Tog st 80 till Milo så nu är det lite för stort men han kan säkert ha det till jul eller i början av nästa år :-)
 

RSS 2.0