Gravidvecka 28




BARNET

Allmänt: Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna. Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät .Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset.

Vikt 1 200 gram. Kroppslängd 38 cm från hjässa till häl.


Bebis: Jag känner mer och mer hur Mini vänder och vrider på sig. Ibland kan jag inte ligga på sidan alls då Mini sparkar på som bara den och när jag sedan lägger mig på rygg så bli h*n lugn. hihi.


MAMMA

Allmänt: Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern. En del kvinnor kan nu börja oroa sig för förlossningen och en viss osäkerhet och oro är naturlig och ganska vanlig. På många kvinnokliniker kan man ta emot kvinnor med oro inför förlossningen för att stödja genom information och samtal med specialutbildad förlossningsbarnmorska och/eller förlossningsläkare.

Jag: Magen blir större för varje vecka som går och jag känner hur mycket mindre jag orkar. Har fortfarnade väldigt ont i ryggen och fötterna om dagarna på jobbet men jag kämpar på. Magen är verkligen ivägen när jag ska böja mig ner. Haha.


PAPPA/PARTNER

Allmänt: Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Jesper: Är så gullig och masserar min onda rygg och fötter på kvällarna.


HOS BARNMORSKAN

Nu är det dags att besöka MVC igen. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer.  Hon mäter symfys-fundus-måttet, förkortat SF i din journal.


Källa: vårdguiden.se/growingpeople.se

BM besök och mysig eftermiddag

Vi längtar efter dig skatten ♥


God Kväll!


Denna dag har gått i rasande fart. Jobbade fram till lunch och kunde efter det åka hem och äta lite middag med Jesper. Sen lyckades jag slumra några minuter i soffan innan det var dags för ett besök hos barnmorskan. Då min Bm har semester fick jag träffa en annan och jag var väl inte överlycklig för denna dam. Men men. Tur det bara var en gång.

Kurvan var perfekt sa hon i alla fall och Minis hjärtljud var bra men h*n var lite irriterad för bm tryckte så mycket på min mage. Det gjorde nästan ont. Så Mini sa ifrån och bökade runt som bara den efteråt. Lilla vän.

Väl hemma så vilade vi lite på soffan och mini var fortfarande igång men efter ett tag lugnade h*n ner sig så jag fick sova några minuter.

Sen har vi bara myst här hemma och kollat in den nya serien med Joel Kinnaman The Killing. Ritkigt bra. Vi har sett fyra avsnitt och den är sjukt spännande. T.o.m Jesper tyckte detta :-)

Maria & Stefan kom bort en runda och vi gick ner till torget för att köpa färska blåbär, så nu har jag frysen full med små påsar som är perfekta att ta upp om man vill göra en smoothie eller bara äta dom som dom är med mjölk. Mums.

Nu ska vi hoppa i säng. Det blir Jespers första jobbardag imorgon och jag fortsätter på min tredje. Så god natt med er!

KRAMAR ♥

Beige kängor

Är sugen på ett par beige kängor till höst. Något utav dessa par hade inte varit fel. De översta är från Nilson och de två undre är från Scorett.

NORGE

Idag går mina tankar till er i Norge! ♥

Gravidvecka 27



BARNET

Allmänt: Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt. Vikt 1 kg.

 

Bebis: Mini buffar på som aldrig förr och det kan komma riktiga fullträffar. Ibland känns det nästan lite obehagligt. På förmiddagarna är det som mest livat inne i magen. Vet inte om Mini slår kullerbyttor eller sträcker på sig, haha. Igårkväll när vi kollade på tv så var det nog en liten rumpa som stack ut för hela magen var helt sne ;-) MYS


MAMMA


Allmänt: Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

 

Jag: Känner mig lite slö och sådär med en del ryggont. Men jag har mina stödstrumpor och jag tycker faktiskt att det hjälpt en del. Har även fått låna ett bälte av faster Mia som jag går med här hemma. Det kommer användas flitigt på jobbet sen kan jag lova. Magen den växer och jag märker att den tar i lite när jag ska böja mig ner eller om jag ska sträcka mig upp och ta något i köksskåpet, haha, ibland tittar jag ner och undrar vad som är i vägen och kan inte låta bli att skratta till när jag se lilla kulan ;-)


PAPPA/PARTNER


Allmänt: Graviditeten blir än mer verklig med din kvinnas mage som växer och fosterrörelserna som du kan känna utanpå. Tiden för den beräknade förlossningen är inte så långt bort. Många par kan känna att de har fullt upp nu. Kanske har förädragrupperna börjat redan och ni har flera träffar inbokade närmaste tiden. Intervallen mellan besöken till barnmorskan blir också tätare snart. Det kan kännas som att ni behöver planera och ordna med praktiska saker inför förlossningen och förädraskapet. Prata med varandra om era förväntningar, er eventuella oro och andra funderingar ni har. Skriv gärna ner tankar eller frågor ni har och ta med er för att diskutera med barnmorskan vid nästa besök.


Jesper: Senast igår sa han att han vill att Mini ska komma ut NU! Han längtar lika mycket som jag efter skatten ♥



Källa: vårdguiden.se

Urban Jungle

Mini kommer att få ligga och gosa i denna fina vagn. En urban jungle.

Lite nytt

Lite nytt. Härlig kofta med bruna lappar på armbågarna. Finns hos lindex (även i mörkblått) Hittade även en fin ring på lindex och ett ugglehalsband på indiska.

Göteborgstrippen

Några bilder från vår lilla göteborgstripp! Vi har haft två urmysiga dagar med Madeleine & Fredrick. Här var vi på en sydamerikansk resturang. Tranquilo. Det var massa härliga färger och palmer lite överallt. Här beställde vi in en bricka med fyra olika sorters kött. Bl.a Entrecote, räkor, kycklingfile med grillad ananas, majskolvar, potatis i en het tomatröra och tre olika såser. Wow så gott. Jag var verkligen proppmätt! Till efterätt beställde jag och Madde in en varsin vitamindrink som bestod av jordgubbar, passionsfrukt, lime och mynta! SMARRIG!

Två härliga dagar har vi haft i Göteborg. I torsdags gick vi på liseberg. Jesper och Madde åkte medan jag och Fredde höll väskorna. Haha. Har blivit lite mesig på senare år :-) Men en tur i sagoslottet blev det i alla fall! Jesper hade en himla tur på spel denna gång och vann tre gosedjur till mini. På ett ställe skulle man skuta ner massa ankor och han vann hela fyra gånger så tre gosedjur och fyra ankor har nu Mini i sin samling. Haha. Precis innan vi skulle vidare till hotellrummet så stannade vi till vid marabouhjulet och då vinner han 2kg choklad! Jag stod bara och gapskrattade!

Tack för två fina dagar i Götet vänner ♥

Pyssel

När vi åkte hem från Göteborg körde vi inom IKEA. Där hittade jag detta silverfat. Har varit på jakt efter ett fat länge men inte hittat det rätta men på IKEA fanns det :-)



God Morgon!

Igår hade vi en mysig hemmadag. Vi åt lunch hos Maria och Stefan och vi var inte hemma förräns halv fyra sen. Då satte vi ihop skötbord och spjälsäng till mini. Hihi. Så mysigt blev det i sängen. Allt står på övervåningen så länge och ska få flytta ner när det är dags att användas.

Gick mest här hemma igåreftermiddag och pysslade och plockade iordning. Fick rensat i min ena byrå så den har fått flytta ut i hallen.

Sen blev det tacos och film på kvällen. En riktigt mysig hemmalördag :-) Härligt.

Nu ska snart Jesper iväg och spela tennis med ett par kompisar och sedan är det golf som gäller. Hoppas dom slipper undan regnet som sägs vara påväg.

Själv passar jag på att åka ner till Traryd för att träffa Cecilia & Rickard som fick sitt andra barn för ca en månad sen :-) En liten tös blev det. Ska bli mysigt att träffa dom och vi ska även köpa deras ena babyskydd. Perfekt :-)
Sedan åker jag vidare till farmor & farfar. Faster Mia med familj från Stockholm är där så det ska bli jätteroligt att träffas. Kommer nog inte träffa dom mer innan Mini kommer.

Önskar er en härlig och mysig söndag!

KRAMAR ♥


Gravidvecka 26





BARNET

Allmänt: Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Barnets vikt är ca 900 gram och längden är 35 cm från hjässa till häl.

Bebis: Har blivit mer lugn. Tror mini har kommit in i sovrutiner. Sparkar mest när jag sitter stilla, när jag ska gå och lägga mig och på morgonen :-) Ligger jag på rygg så kan jag se hela magen guppar runt :-)

MAMMA

Allmänt: Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Jag: Tycker att jag är lite mer trött än vanligt men det kanske beror på att vi varit iväg och flängt runt på massa. Är vi ute och går så flåsar jag som en flodhäst. Herregud vad anfådd man blir fort. Haha. Man har verkligen inte samma ork som innan. Har köpt mig ett par stödstrumpor som jag haft ett par dagar nu och det hjälper verkligen. Tycker också att krampen i vaderna har minskat nu när jag gått med strumporna på dagarna. Skönt.

PAPPA/PARTNER
Allmänt: Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

Jesper: Har varit så gullig och masserat mina fossingar och vader på kvällarna. Och när vi är ute och går så kommer det kommentarer som: Åh, Jonna, vad skönt att du kan gå i min takt. Det är ju nästan jag som får sakta ner och vänta in dig nu ;-) hihi.


Källa: vårdguiden.se




En dröm

Oj, vad jag vill ha den underbara klänning. Finns på H&M för 399.-

Smultron

Såna här godingar har vi i hela trädgården lite överallt :-) Oj så söta och goda de är!

God Kväll!


Vad hittar ni på denna måndagkväll?
Själva sitter vi nu framför tv:n. Jesper kollar på något avsnitt av Top Gear och jag kikar runt här på bloggar.

Imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan :-) Det var länge sedan vi var där nu så det ska bli spännande. Vi får se vad hon säger.

Det är även älsklings födelsedag imorgon så jag ska ordna en god frukost för honom imorgonbitti och sedan efter BM-besöket så åker vi in till stan och äter gott. Det blir även lite shopping inför kvällens middag som vi ska bjuda på och en smarrig tårta ska köpas på Östras. Mums!

Nu har vi precis mumsat på jordgubbar med mjölk och jag dricker en kopp te. Jordgubbarna börjar bli lite granna dåliga nu tycker jag. Det var många vi fick kasta bort.

Hoppas ni haft en bra dag!

KRAMAR ♥

Ida´s tjejkväll

I lördags firade vi Ida som fyllt 25. Vi hade supertrevligt hela kvällen och Ida hade förberett med en massa olika lekar :-) Haha. Det var ritkigt skoj! Sista leken var ett quiz. Vi var uppdelade i två lag och när Ida spelade upp olika låtar så skulle vi gissa från vilken serie/film låten kom från. Laget jag var i vann ;-)




Jag var inte alls pigg igår och därför blev det ingen uppdatering här inne. Idas tjejkväll tog verkligen på krafterna :-) haha. Men skoj var det! Låg mest och vilade och läste i soffan igår. Kände mig lite smått bakfull. Konstigt.

Jesper beställde hem kinamat igårkväll så efter det blev jag lite piggare så då drog vi ut på en cylektur och hamnade hemma hos Maria & Stefan där vi fick saft och nybakta bullar. Gott.

Idag är Jesper ute och behandlar en bil så jag vet inte vad jag ska hitta på ännu. Få nog i alla fall ta ett tag med dammsugaren. Hemskt vad det dra in mycket skit när man går barfota ut och in.

Ha en fin dag!

KRAMAR ♥

Utflykt i regnet

Dagen igår började med lunch på våffelstugan. Så fort vi satt hos i bilen för att köra dit kom regnet.
Jag har aldrig ätit så goda våfflor som här. Dom var både tjocka och frasiga. Mums.
Sedan fortsatte vi in mot staden där vi gick en liten sväng. Tillslut åkte vi ut till eurostop för det var lite kyligt i regnet. När vi kom in till stan igen satte vi oss på Bulls och tog en varsin cheeseburgare med aioli. Åh så gott det var!
Kvällen avslutades i biosalongen med en stor popcorn i knät :-) Vi kikade på Super 8. Den var faktiskt riktigt bra. Den var både rolig och lite läskig emellanåt. Så fast att det regnade hela dagen så hade vi en supermysig dag. Det roliga är att när vi kom ut från bion så var det blå himmel och strålande sol. Konstigt! :-)

Hejsan Hoppsan!

Vi hade som sagt en mysig dag igår trots regnet. Det var ju i alla fall inte sista gången vi åt på våffelstugan. Herregud så gott det var. Det var veerkligen jättemysigt där :-) Jag sa till Jesper att nu måste vi luncha här varje söndag :-) Han bara skrattade.

Ikväll blir det kalas hos Ida som fyllt 25. Men innan dess blir det nog ett dopp i Ibro kanske. Jag fick 4 nya böcker av Jesper igår som måste läsas snarast :-) Fast jag lovade att vänta till v.29 då vi ska vara i stugan. Få se om det går att hålla detta ;-)

Vad hittar ni på denna soliga lördag?

KRAMAR ♥

Happy Friday!

Igårkväll när Elina & Roland kom så hade dom med sig denna underbara blomma i glasvasen! Superfin verkligen. Elina ska börja jobba på en blomsterbutik här nere i byn och hon är jätteduktig på att göra sådana här arrangemang!


God Morgon FREDAG!

 

Japp. Idag är det fredag och det har ni väl inte missat. Vi har inga speciella planer för idag och det känns rätt skönt. Går fortfarande runt och skrotar i sovkläderna :-) Det är det bästa med att vara ledig, att man kan gå klädd precis som man vill!

 

Vi hade en mysig kväll här igår med Elina & Roland. Vi grillade fläskfilé och hade en potatisgratäng till det med majskolvar och sallad. Gott gott. Till efterrätt blev det äppelpaj med vaniljsås. Som vanligt glömdes kameran, men vi hade en supertrevlig kväll och det var varmt och skönt att sitta på den inglasade altanen med massa levande ljus :-)

 

Nu är grävmaskinen här utanför och ska lägga den sista asfalten. Så fin gata vi kommer att ha. Ni ska få se. :-) I två veckor har vi hoppat över ett gupp för att komma in på infarten. Jesper har fått lägga brädor för att komma in med saaben :-/ Så vi hoppas att dom blir klara med detta idag!

 

Ha en härlig fredag!

 

KRAMAR ♥


 


Gravid vecka 25



BARNET

Allmänt: Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. Vikt 800 gram. Kroppslängden är 33cm från hjässa till häl.

Bebis: Får in hårdare och hårdare sparkar. Flyttar man handen runt på magen så följer mini med och buffar på samma ställe som handen. Det är så mysigt. Just på morgonen sparkar mini mycket. Tycker kanske inte omatt mamma ska sova hela tiden :-)

 

MAMMA

Allmänt: Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Jag: Vaknar ibland på nätterna av att jag har början till kramp i högra vaden. Men jag har märkt att om jag har drucit mycket vatten udner dagen så får jag ej kramp. Så jag måste försöka komma ihåg att dricka så mycket vatten jag kan. Det är även svårt att hitta någon skön sovställning. Jag märker att jag ofta ligger på vänster sidan men ibland vaknar jag av att jag har skitont i det örat. Haha.

 

PAPPA/PARTNER

Allmänt: Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt.

Jesper: Han känner också hur mycket starkare sparkarna har blivit och tycker det är mysigt.

 

HOS BARNMORSKAN/KONTROLLER

Nu var det antagligen ett bra tag sen ni var hos barnmorskan sist. Mycket har hänt sen inskrivningsbesöket. Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet och hur ni mår för övrigt. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, blodvärde och blodsocker, och ibland tar hon ett extra urinprov. Barnets hjärtljud avlyssnas med tratt eller Dopton (ultraljudsförstärkare). Under detta besök får ni även välja förlossningssjukhus samt erhåller moderskapsintyg att skicka till försäkringskassan. Om du har tungt arbete kan du hos försäkringskassan ansöka om havandeskapspenning.

 

Källa: vårdguiden.se


Sol & Bad


Igår grillade vi egengjorda hamburgare. Åh så gott det var. Vi låg vid sjön och solade och badade hela dagen så vi var rätt trötta när vi väl kom hem igen så vi orkade inte laga något avancerat :-)

God Morgon!

Här är det mulet idag men det passar bra för idag ska hela huset städas! Ikväll kommer Roland och Elina hit och grilla. Vet inte riktigt ännu vad vi ska bjuda på men det får vi fundera över under dagen.

Igår packade vi picknick korgen med ägg/bacon mackor och vattenmelon och körde mot Ibro badplats. Det var perfekt väder igår. Solen sken men det var några moln som tittade fram men det var nästan bara skönt.

Jag började på en ny spännande bok som jag bara måste läsa färdigt idag, men först måste det städas. Hihi.

Vi kom hem igen på eftermiddagen och då drog vi upp två fula buskar som satt på varsin sida om entrén. Det var inte det lättaste men nu är dom väck. Nu ska vi bara fylla på landet på framsidan med mer singel sen blir det bra. Även den nya postlådan som farmor målat till oss är uppe :-)

Eftersom vi inte orkade laga något vettigt så blev det hemmagjorda hamburgare och pommes. Men gott var det. Jag blev så mätt att jag somnade i soffan efteråt :-) Hihi. Vaknade lagom till fotbollen då sveriges damer spelade och t.o.m vann :-)

Nähä, nu ska dammsugaren fram!

KRAMAR ♥

Soft Blanket

Yankee Candle - Soft Blanket! Doftar underbart! Har velat ha ett doftljus här hemma ett bra tag eftersom lukten från nya möbler doftar än. Haha.

God Kväll!

Eftersom syster Emma har varit här så har det inte funnits någon tid för något blogginlägg. Vi har haft fullt upp med annat. Bland annat shopping! Hihi.

I går åkte vi in till stan och åt supergod lunch på Bar Mezzo. Emma tog en pasta med pesto och kallrökt skinka och jag tog grillad kycklingfilé med nypotaits och aioli. Mums!

Det blev sedan en runda bland butikerna och både det ena och det andra följde med hem. Får visa i ett annat inlägg. Emma hittade två superfina blusar. Var lite avundsjuk på henne eftersom jag inte alls kan ha något sådant på mig just nu. Lite tråkigt att köpa kläder nu måste jag erkänna eftersom inget sitter sådär jättebra.

Vi var helt slut när vi kom hem så det blev inte många knop gjorda. Och idag fick vi för oss att åka till Gekås. Det blev ändå ett ganka snabbt besök. Fick med mig hem lite bebisprylar. Oj så skoj det är att gå och titta och känna på allt smått :-) Som vi längtar efter att få ha mini här hos oss :-)

Emma åkte hem i eftermiddags och jag somnade på soffan direkt efteråt nästan :-) Jesper slumrade en stund han med. Han har varit i Tyskland ett par dagar så han var trött han med :-)

Ikväll har vi kikat på den nya Irene Huss - den som vakar i mörkret. Den var riktigt bra. Men nu blir det allt sängen för ögonen är som grus.

Hoppas ni haft en bra dag!

KRAMAR ♥

Smått & gott i Maria´s trädgård















Lite smått och gott från Maria´s trädgård. Hon är även en hejare på att göra fina blomsterarrangemang :-)


150-års kalas













En fräsch citronmaräng tårta


Mockatårta som Maria gjort


Chokladpannakotta med toblerone


Kanelbullar i massor
God kväll Söndag!

Igår hade vi 150-års kalas. Jag & Jesper fyller 25 och Maria & Stefan 50 så vi slog ihop till ett enda stort firande! Det var verkligen en toppenkväll!

Vid fyratiden började de första gästerna anlända och fick då en välkomstdrink som var en mojito. Vi alla minglade ute i trädgården ;-) Det var väldigt varmt och kvavt så vi fick bli utomhus eftersom vi höll på med maten inne.

När vi alla satt oss till bords så började det faktiskt mullra lite och det kom en liten skur och sen efter det så blev luften himla skön. Vi satt utomhus ändå till midnatt och det var verkligen skön luft.

Vi hade lite tipspromenad och lite tävlingar så som kubb och ölprovning. Tror faktiskt att alla tyckte detta kalas var roligt och det kändes väldigt lyckat faktiskt! TACK snälla ni som ville komma och fira med oss!

Mat hade vi ju givetvis över i massor så vid ett-tiden var det lunch hos Maria & Stefan för att äta rester och det var lika gott som det var igår :-)

Syster Emma är här nu eftersom Jesper åkte till Tyskland innan idag. Så imorgon ska vi gå på stan och shoppa! :-)
Hoppas ni har en fin kväll!

KRAMAR ♥

RSS 2.0