Ideér inför dopet





Funderar mycket på dopet just nu och tror minsann att jag ska baka cupcakes. Både stora och små faktiskt. De stora muffinsformarna och strösslet hittade jag inne på kakburken och de små formarna fann jag på konsum. Har lite funderingar om hur jag ska duka med men jag hoppas jag får lite hjälp av mina systrar! ;-)


Kakfat



 
Lite söndagsläsning idag. Älskar tidningen hem ljuva hem!

Förra lördagen var jag ju på loppis med mamma och letade då efter något fint kakfat men hittade tyvärr inget. Men nu har jag hittat det perfekta kakfatet! Och gissa vart? Jo, på konsum ;-)

Nu kom Jesper hem så nu blir det kaffe och kaka!

KRAM ♥


Mellis!



Brasan har varit igång hela dagen och jag har precis tänt lite ljus här. Nu blir det mellis med kaffe och blåbärsmoothie! Mums!

Hoppas ni har en fin dag! ♥



Hos mamma & pappa





Milo har tjatat som en galning hemma hos mamma och pappa. Haha. Han tyckte nog det var väldigt skoj att träffa dom och Emma & Ida :-) Har en film på när Ida busar med honom och han både skrattar och pratar hela tiden ;-) Sötnosen! Du är inte så liten längre min älskling! Vart tar tiden vägen? ♥






Vi har druckit massa gott kaffe som jag köpt här i byn på Gro & Spira. Och till frukost blev det t.o.m amerikanska pannkakor. Jag har varit riktigt bortskämd hos mamma & pappa med massa god mat! :-)



I förra veckan hade jag ett par riktigt sköna dagar hemma hos mamma och pappa. Jag har blivit servad med massa god mat och fika! Och Milo har fått busa med både mormor, morfar och mostrarna! Haha, vilken galning han har varit. Han tyckte nog det var lika skoj som jag att träffa dom :-)

Vi var nere på mitt förra jobb och hälsade på och visade upp Milo! Både personal och kunder kom fram och hälsade och det var riktigt trevligt!

En dag åkte vi upp till torpet i Ternhult oc fick god fika av min mormor & morfar. Mormor hade bakat vaniljbullar (mormor, jag tror jag beställer ett gäng av dig snart ;-) ) flottaringar, kolakakor och masariner! Snacka om sju sorters kakor! Hihi. Gott var det i alla fall! Morfar har ju renoverat torpet och jag hade inte sett allt som han hunnit göra så det var riktigt skoj att se! Men som vanligt glömde jag ju kameran. Dumma mig. Men här kan ni se lite i alla fall.

Sen har jag även varit på loppis :-) Hittade två fina lattemuggar. Var på jakt efter fina vinglas och små kakfat men hittade tyvärr inget. Farmor ringde och sa att hon hittat ett jätteint skåp så hon budade på det så vi får se om det blir mitt eller ej! Kommer isf bli ett klädskåp till Milos rum :-)

Det blev även ett besök på IKEA! Köpte inte så värst mycket. Lite grejer inför dopet och sen fick Milo en matstol av mamma! Men ännu kan han ej sitta i den men snart så kanske :-)

Tack kära familj för ett par riktigt härliga dagar! ♥




Snutten är bäst





Så här gosar Milo med snuttefilten innan han somnar. Haha. Jag får alltid lägga den vid sidan flera gånger innan han somnar :-) Älsklingen min! ♥

Söta kannor







 

När vi var på gekås i torsdags så såg jag dessa ursöta kannor. Men det blev inget köp och det ångrade jag jättemycket. Så i söndags när jag och Ida promenixade så nämnde jag dessa kannor och vilken tur jag hade, för igår åkte Ida dit. Så jag skickade bud med henne. Tack söta Ida för att du fixade dessa till mig! :-)


Tavelvägg?


Ett par veckor efter att Milo kommit till oss så bestämde vi oss för att köpa en scanner och även en systemkamera. Dessa bilder har vi själva skrivit ut med fotopapper. Fastän det är en billig skrivare så blir bilderna ritkigt bra ändå. Denna vägg får kanske bli en tavelvägg?


Här kom ena tavlan upp som vi hittade på gekås. Här ser ni även stolen jag fick av min farmor. Tyget på dynan är riktigt coolt!


Ljuslyktan vi fick av Johan & Sanna sist de var här har äntligen kommit upp på väggen!


Och här i hallen kom ena tavellisten upp med andra tavlan från gekås


Plankstek en måndag



Detta har vi precis mumsat på. Fy sjutton vad gott det var och fy så mätta vi är! Haha. Nu sitter vi och päser i soffan. Vilken härlig start på veckan!


Heeej!

Yes, mätta och belåtna är vi så nu blir det soffläge resten av kvällen. Milo somnade i vaggan så fort han fick gosa med sin snuttefilt. Åh, måste visa en bild på honom med den. Han är så söt. Först trycker han den hårt i ansiktet och gosar massor och sen ska han helst ha den över hela ansiktet så jag får alltid gå och lägga den vid sidan sen när han sover. Goseplutten min :-)

Idag har vi haft en liten pysseldag. Fixat upp lite tavlor, tavellister och ljuslyktor på väggarna. Kommer snart upp bilder :-)

Lyckades slumra till en stund i soffan efter god fika medans plutten låg och sov med. Man får passa på.

Massa tvätt har vikts och plockats in i garderoberma. Herregud vad vi tvättar nuförtiden. Innan idag kräkte Milo ner både sig själv och mig så det blev att byta kläder på oss båda. Haha.

Nähä, nu ska jag gosa med mitt stora hjärta!

Kram på er!

Tomt på gekås









Här är lite av grejerna vi hittade på gekås. Nya fina temuggar som passar perfekt till min servis Arv från IKEA. Massa ramar och tavelister och även fina tavlor. Men de har vi ej bestämt vart de ska sitta än ;-)



Det var verkligen hur tomt som helst på gekås i torsdags. Inte en människa nästan. haha. Men det var välidgt skönt att gå där i alla fall! Perfekt när man har en liten med sig. :-)

Igår var det helt underbart väder! Vi var ute och gick med barnvagnen i 1.5 timme. Så härligt. När vi kom hem gjorde vi lunch och sen storstädade jag hela huset. T.o.m källaren fick sig en omgång med dammsugare ocg golvtorkning. Så nu är här fräscht igen! :-)

Nu på förmiddagen har jag passat på att rensat i köksskåp och i vår skänk medans lilleman sov. En låda ska upp på vinden och lite ska slängas. Skönt när man får sådana ryck!

I eftermiddag blir det nog en promenix. Vädret är fortfarande ljuvligt så man får passa på så länge det varar :-)

Önskar er en fin lördag!

Kraam

ELF





Äntligen! I veckan kom sminket från Elf som jag och Emma beställt! Primern kan jag inte vara utan. sminket fäster mycket bättre och man blir ej glansig i ansiktet som man lätt kan bli efter några timmar med smink på. Provade mig även på att beställa ett läppstift. Har inte riktigt bestämt mig för om det passar mig men det tar väl ett tag innan jag vänjer mig. Hittade även ett lite mer rosa läppstift från lumene på gekås.



Gladioler



Åh vad jag längtar tills man kan köpa härliga våriga blommor att pryda hemmet med!


Idag åkte vi en sväng till gekås. Det var hur lugnt som helst. Så skönt! :-) Hittade lite smått och gott som jag tänkte jag skulle visa er imorgon om jag får någon minut över. Tänkte vi skulle ha en liten fixardag här hemma då det behövs städas och fixas en massa!

Milo sover gott i sin säng och vi sitter i soffan med en varsin stor kopp te med massa citron, ingefära och honung. Jag har nämligen åkt på en förkylning! Så typiskt. Men jag hoppas den går över snart!

När vi åkte innan i dag var det full storm och det spöregnade men när vi kom ut från gekås sken solen och det vr helt vindstilla. Gick en liten sväng nu ikväll och det var helt stjärnklart. Så fint! Men det var riktigkt kallt och väldigt halt ute.

Hoppas på en fin dag imorgon för då vill jag gå en riktigt lång runda. Har blivit dåligt med det på sista tiden. Skärpning!

Kraaam på er!

Lek med farmor, farfar & faster










Idag har vi haft en soft förmiddag här hemma  och nu i eftermiddag kom Maria, Stefan & Lisa förbi och fikade en stund. Vi bakade ju sockerkaka med vaniljkräm och chokladbröd igår som vi mumsade på nu. Massa lek med Milo blev det självklart och han låg och snackade i babygymmet.

Ny myser vi i soffan och funderar på om vi ska beställa lite mat ikväll. Det är ju söndag :-) Milo sover gott i vaggan nu efter lek med farmor & farfar :-)

Önskar er en mysig söndagkväll!
KRAMAR

Besök av mormor & moster







God Kväll!


Mamma och syster har varit på besök idag! Mamma lagade god köttgryta och sen i eftermiddag har vi bakat. Det blev sockerkaka med vaniljkräm och brutna chokaldbröd från mormors recept! :-)

Jesper kommer hem från jobbet om en stund så jag har slängt mig i soffan efter lite plock här hemma. Milo sover gott i vaggan.

Har förberett creme brule som står i kylen. Mums!

Ha en mysig kväll!
KRAM

Julen ska ut



Julen börjar så smått packas ner här hemma och nu plockas lite mer våriga färger fram. Dock får granen stå kvar ett tag till då den fortfarande är så fin. Den har knappt barrat ens.


God kväll i stugan!

Här sitter vi och myser i soffan med tända ljus. Lilleman sover i spjälsängen sen en stund tillbaka. Skönt att få lite tid för sig själv innan man hoppar i säng.

Milo har varit förkyld i ett par dagar men börjar nu bli bättre. Stackars kille. I förgår natt, då det blåste så mycket, grät lilleman hysteriskt flera gånger. Det var svårt att trösta honom. Vi sov här nere för på övervåningen gick det inte va så mycket som det knakade. Jag tror det var en blanding av att han var täppt i näsan och rädd för att det lät så mycket. Vi somnade runt fyra på morgonen så hela dagen igår hade vi bara mys inne. Usch vad det gjorde ont i mammahjärtat att se Milo så ledsen. Fy säger jag!

Idag har Milo varit mycket bättre och vi har gått en ritkigt lång runda då vi inte varit ute på ett par dagar nu. Riktigt skönt att komma ut. Jag hann även med en storhandling innan på förmiddagen med så nu är frys och kyl full igen.

Ikväll lagade vi en supergod kycklingryta med parmesanost och pasta till. Vill ni har recept kanske?

Ha en fin kväll!
KRAMAR

Vårt nyår































Några bilder från vårt nyår! Vi hade en väldigt trevlig och mysig nyår! Syster Emma och hennes pojkvän Liridon var här i fredags så Emma var snäll och hjälpte mig med städning och dukning. Stort tack syster! vet inte hur jag hade hunnit annars! Haha

Milo skötte sig galant. Vid halv nio gick jag upp och matade honom och sen sussade han sött i sängen fram till halv två ;-) Duktiga killen!

Maten var supergod. Förrätt blev en toast med gravad lax och hovmästarsås som Jespers mamma gjort till oss! Huvudrätten lagade Jens åt oss. Oxfile wellington blev det och när Jens står i köket kan det inte gå fel :-) Supersmarrigt säger jag bara!

Vid tolvslaget skålade vi med ett glas skumpa och Jesper hade fixat en sådan där kinesisk lykta som vi tände och lät flyga iväg. Gisses vad fin den var! Sådana kommer vi köpa fler av!

Tack kära vänner för att ni ville fira in det nya året med oss!

De som fattades var Madde & Fredrick. De låg på BB med sin lille son Wilmer som kikade ut en månad förtidigt! Stort grattis till er och vi längtar till vi får se er!


KRAMAR FRÅN OSS!

RSS 2.0