Gravidvecka 36


BarnetAllmänt:
Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda jämfört med tidigare? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar. Vikt 2 800 gram.

Bebis: Jag tror att vi har en väldigt lugn bebis som sover mycket. Visst sparkar Mini och är vild emellanåt men inget som är jobbigt. Bara roligt att se magen guppar runt :-) haha. Vi längtar efter dig så vi blir tokiga! Men snart så får vi äntligen träffa dig och se vem du är! ♥MammaAllmänt:
Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född. Försök att äta nyttigt och varierat. Barnet får all sin näring i från dig. Tankarna rör sig säkert mer och mer kring barnet. Kanske känner du oro inför förlossningen. Men en dag finner du att längtan efter att träffa barnet har tagit överhanden och att eventuell rädsla har bytts ut mot längtan efter förlossningen.

Jag: Jag har fått himla ont i min vänstra höft. Det är så jag blir knäpp. Det värker hela tiden och strålar ner i benet. Det hjälper inte att vila och det hjälper inte att vara ute och gå. Sova på nätterna ska vi inte bara tala om. Annars så mår jag bra och känner mig någorlunda pigg faktiskt. Jag tror minsann att magen har sjunkt lite, men jag vet inte. Jesper tycker det i alla fall. Det är ju faktiskt inte så långt kvar nu och Mini kan ju faktiskt titta ut innan, det vet man ju aldrig. Känns så overkligt att tänka på att om kanske bara en månad så sitter vi tre stycken här hemma :-) Det känns som att jag alltid ska gå runt med en mage i vädret! Haha :-)


Källa: vårdguiden.se


Kommentarer
Postat av: Madde

Snygging! Hoppas höften blir bättre snart! Kram!

2011-09-22 @ 11:32:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0