Gravidvecka 26

BARNET

Allmänt: Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster. Barnets vikt är ca 900 gram och längden är 35 cm från hjässa till häl.

Bebis: Har blivit mer lugn. Tror mini har kommit in i sovrutiner. Sparkar mest när jag sitter stilla, när jag ska gå och lägga mig och på morgonen :-) Ligger jag på rygg så kan jag se hela magen guppar runt :-)

MAMMA

Allmänt: Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Jag: Tycker att jag är lite mer trött än vanligt men det kanske beror på att vi varit iväg och flängt runt på massa. Är vi ute och går så flåsar jag som en flodhäst. Herregud vad anfådd man blir fort. Haha. Man har verkligen inte samma ork som innan. Har köpt mig ett par stödstrumpor som jag haft ett par dagar nu och det hjälper verkligen. Tycker också att krampen i vaderna har minskat nu när jag gått med strumporna på dagarna. Skönt.

PAPPA/PARTNER
Allmänt: Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

Jesper: Har varit så gullig och masserat mina fossingar och vader på kvällarna. Och när vi är ute och går så kommer det kommentarer som: Åh, Jonna, vad skönt att du kan gå i min takt. Det är ju nästan jag som får sakta ner och vänta in dig nu ;-) hihi.


Källa: vårdguiden.se
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0