Gravidvecka 30

 BARNET

Allmänt: Barnet växer och växer. Nu börjar proportIonerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram. Medlekroppslängden 41 cm från hjässa till häl.

Bebis: Mini har fortfarande en favoritsida och det är på högersidan. Där sparkas det järnet emellanåt :-) Men jag tycker vi annars har en välidgt lugn bebis. Mini har sina stunder på förmiddagarna och sedan på kvällarna. Då är det mest aktivt i magen. Annars på dagarna när jag är uppe och springer på jobbet så är det rätt lugnt där inne. Lilla pluttis ♥MAMMA

Allmänt:
Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Jag: Dagarna rullar på och det börjar närma sig. Bara tio veckor kvar nu. Det känns inte så mycket egentligen. Det mesta är inhandlat så som spjälsäng, skötbord, babyskydd och så lite kläder förstås. Lite annat smått till mig ska köpas som amnings-bh, och amningslinnen osv och ska den där BB-väskan packas. Har inte riktigt hunnit med det ännu. Vad ska man ha med sig? ;-)


HOS BARNMORSKAN

Har ni fått inbjudan till föräldrakurs? Om inte, fråga barnmorskan! Hon kan informera dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även diskutera ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer mm. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.Källa: vårdguiden.se/growingpeople.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0