22/12-09. Fy fasen vilken dag!

Nu ska jag för er berätta om gårdagen!

Det började med att jag satte mig i bilen halv sju för att som vanligt köra till jobbet. Men då lyser två varningslampor. Så jag går in och väcker Jesper. (Jag tackar gud för att han inte jobbade just denna dag). Han går ut och kollar och säger att vi får nog stänga av bilen. Vi gårin och kollar i boken för att se vad symolerna betyder. En betyder att det är ett elektrist fel och den andra varnign för avgaskontroll.

Han går ut och startar bilen för att köra en runda. Han kom inte längre än uppför halva backen och sen dog bilen så han fick rulla tillbaka och parkera längs med häcken. Då ringer jag Rejmes i Torup men dom öppnar inte förräns halv åtta. Jag ringer till Mattias och berättar att jag har krångel med bilen och inte kan ta mig till jobbet ännu. Det är lugnt och jag ska höra av mig så fort jag vet något.

Halv åtta ringer jag Rejmes igen men dom har inte tid så jag får lämna mitt nummer och vänta på att dom ska ringa upp. När klockan börjar närma sig nio börjar jag bli irriterad så jag ringer igen och får då ställa mig i kö för att dom har ett samtal just då. Tillslut svarar dom och jag berättar om varningslamporna. Jag ska inte kör med bilen för då kan jag förstöra något. Jag frågar då hur jag ska ta bilen till Torup. Jag vet redan att mitt renault assistans har gått ut och han kollar i datorn och ser att det inte går ut föräns i mars. Vad bra tänkte jag.

Jag fick ett nummer av denna killen till bärgaren i halsmtad och vid halv elva kommer dom och plockar upp min bil. Jag frågar hur det blir med hyrbil för jag måste ju ta mig till jobbet. Han sger att jag har rätt till hyrbil i tre dygn. Han frågar när jag börjar jobba och jag bara skrattar och säger att jag började halv åtta i morse. Ojdå. ja vi ska se vad vi kan fixa. Det fanns inga hyrbilar lediga i Torup och jag kunde inte få någon från Halmstad förräns idag i så fall.

Bärgarkillen var supertrevlig och frågade till och med om vi behövde skjuts någonstans. Vi gick ner till Jespers farfar som skjutsade oss till Torup. Vi går in och frågar lite hur det blir med hyrbil. Men dom har ingen. Då blev Jespers farfar lite sur och sa att Jonna måste ju kunna ta sig till jobbet. (Jespers farfar känner dom som jobbar där) Och tillslut sa en kille att han skulle försöka fixa en bil från Halmstad. En halvtimme senare kommer en bil och vi kan köra hemmåt.

Klockan är tolv när vi kommer hem och jag ringer till jobbet och säger att jag kommer så fort jag kan men måste äta något först. Halv två kom jag till jobbet igår. Herregud säger jag bara. Att det ska ta sån tid bara för att fixa fram en hyrbil. Jag har ju rätt till en. Tänk om bilen stannat mitt på vägen då måste det ju gå någorlunda fort att fixa fram en bil. jaja.

Väl framme på jobbet var det skit mycket folk så det var fullt upp hela eftermiddagen. När jag gick ut kvart över sju för att stänga pappersmaskinen så har det kommit ca 1 decimeter snö. Fick nästan en chock och tänkte hur fasen ska jag ta mig hem. Haha. När klockan äntligen slog kvart över åtta kunde vi låsa dörrarna för att gå hem.

Jag försökte få bort all snö från bilen och sen körde jag. Ja, ni kan ju bara gissa när jag var hemma. Mamma sa att jag skulle ringa så fort jag kommit hem. Kunde int köra mer än i 50 60 hela vägen och när jag mötte lastbilar så fick jag nästan stanna bilen. Fy säger jag bara. Tio var klockan när jag kom hem. Jesper pratade då med mamma för hon började bli orolig eftersom jag inte ringt. Vanligtvis bruakr jag vara hemma strax efter nio.

Så kvart över tio så satt vi och åt pannkakor här hemma. Haha. Sen tog det inte mer än två minuter så sov jag :-) Haha.

Jesper har precis varit och hämtat min bil och det kostade faktiskt inte så mycket och det var inte något allvarligt del. Tur det :-)

Nu ska jag fixa iordning här hemma innan vi ska ge oss ut i snökaoset igen. Jag önskar er en härlig lillejul!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0