Cupcakes med hallon och glassfyllning




2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
100 g smör
1 dl socker
50 g dumle, eller daim
2 dl glass, choklad eller vanilj
6-8 hallon,
grädde + strössel


Sätt ugnen på 180 grader. Blanda mjöl och bakpulver. Smält smöret i svag värme.

Hacka daim eller dumle i små bitar.

Vispa äggen och sockret i en skål tills smeten är luftig. Blanda ner det smälta smöret och hackad dumle/daim.

Häll i smeten i muffinsformar och grädda dom i 15 min. Låt svalna.
 
Gröp ur ett stort hål i varje muffins. Fyll hålen med halvsmält glass och tryck ner ett hallon i mitten av glassmeten. Ställ in i frysen minst en timme.

Vid servering: Spritsa vispas grädde på muffinsen och dekorera med strössel!



Cupcakes med hallon och chokladglassfyllning





Dessa ska vi smaska i oss nu! Någon som vill ha recept? :-)


Kvällsmys!


Morsan! Vad sjutton håller du på med?!





Smarrig fika från Göstas konditori!





Godkväll!


Milo nanar i sin säng så vi har kvällsmys framför teven med cupcakes som jag bakade innan idag. Ska bli spännande att prova :-)

Idag har vi varit i smålandsstenar och fikat på Göstas konditori. Vaniljsemla, chokladboll och kaffe! Mums! Milo tjatade på i vagnen. Sedan traskade vi bort mot butiken Hämta. Milo somnade direkt i vagnen och vi strosade runt där. Hade kunnat gå där en hel dag. Det finns ju så mycket fint!! Hittade i alla fall en fin present till Lisa som flyttar in i sin lägenhet i helgen! Perfekt!

Här hemma igen har vi slöat i soffan och kollat film. Och jag ahr ätit en hel påse popcorn. Herregud, de bara försvinner ner ju. Helt plötsligt var det tomt i skålen! Haha!

Hoppas ni haft en lika mysig dag som vi har haft!

Kram!

Kaffepaus



Mini delicatoboll & en kopp kaffe!

Håll huvudet högt











Nuförtiden är det mycket roligare att ligga på magen då jag orkar hålla upp huvudet en längre stund!

Mumsigt från Östras





Jesper åkte in snabbt till staden igår för vi nehövde lite grejer till källaren. Med sig hem hade han godaste bakelserna från Östras! Mums!

Vi har hunnit med att måla andra taket och alla lister nere i källaren och på söndag är det dags för ännu mer tapetsering och målning. Bilder kommer!

Vi hade först som mål att vi skulle försöka vara klara med källaren innan sommaren. Men nu blir vi nog klara redan innan vi ska ha dop i mars. Perfekt! :-) Det är så kul att pyssla där nere och måla. Men mest längtar jag tills jag får hänga upp gardiner och sätta in krukor och blommor i fönstrena och pynta! :-)

starx innan sju tyckte Milo det var mrogon igen. Vaknade av en pigg kille som låg och tjatade ;-) La över honom hos mig och han låg där en kvart kasnke men sen ville han inte mer så det var bara till och gå upp. Men nu sover han sedan åtta. Så jag har hunnit klä på mig och plocka undan här. Har försökt tända i spisen men det vill verkligen inte ta sig. Har hållt på hur länge som helst nu. Blir galen!!

Jaja.. får gå o kika i spisen igen..

Idag blir det promenix i det härliga vädret för att köpa en bukett helgtulpaner :-)

Ha en fin fredag! KRAM

Mysig alla hjärtans dag!





I tisdags var Emma & Ida här på besök! Vi mumsade på supergoda alla hjärtans bakelser och både Milo och jag fick fina presenter!









Massa choklad, härligt rosa rosor och ett par jättesöta blommiga sandeler! Milo fick gulligaste mjukishunden. Den åkte in i munnen direkt så den var nog god! ;-) Tusen tack fina systrar för presenter och en mysig alla hjärtans dag!


Solstråle



Den här solstrålen tyckte det var morgon tjugo i sju. Det tyckte verkligen inte mamman i huset. Men är man så här glad så kan man ju inte annat än le! Så det var bara till att hoppa upp ur den varma goa sängen!

Men det gör inget idag för om nån timme ska vi ha besök! JIPPI! :-)

KRAM på alla ♥ dag till er!
 


Milo är stora killen nu!


Han är rikigt stark i nacken nu :-)


Och att sitta själv i soffan är himla roligt och den där tv-apparaten som sprakar är väldans inressant ;-)


Kan vi inte bara stoppa tiden här! Det går lite för fort! Älskade hjärtat, var stor du börjar bli! Min fina kille! ♥


Farmors loppisfynd






Väntar på en till dyna till andra stolen ;-) Detta lilla möblemang står nu på övervåningen i hallen!


Denna stol står i arbetsrummet intill skrivbordet jag fått av pappa som också är vitmålad.


Tyget på dynan är otroligt coolt och denna stol har jag låtit vara som den är. Tror inte att jag kommer att måla om den. Tycker den är fin såhär.


Jaa, till och med möblerna har jag äntligen fått målat vita nu och så fint det blev och det har varit riktigt roligt att pyssla lite för sig själv nere i källaren. Jag har målat och lyssnat på bra musik i källaren medans Jesper busat massor med Milo. Perfekt med egentid och lite pyssel ;-)


Projekt källare


Så här såg tak, lister och väggar ut från början





Taket är målat vitt


Lister har blivit vita och lagningstapet är på väggen.




Vit färg har kommit på väggen.


Och idag flyttade vi in soffan! :-) Väggen mittemot ska det upp en mörkt tapet med guld i. Bilder kommer när det är färdigt. Behöver lite hjälp av min moderförst ! ;-)



Sen i söndags har vi hållt på att renovera i källaren! Det började med att vi skulle gå ner och måla några möbler vita. VI började prata om när vi skulle göra iordning här nere och hur vi skulle göra och sen sa vi: Vi bara kör! Och så här långt har vi kommit!

Det är två rum vi ska göra iordning och det ena är nu nästan klart! Men nu har tar vi helg och fortsätter när Jesper har sin nästa x-vecka! Superkul att vi verkligen har kommit igång i källaren och det kommer bli så fint så fint!



Parvel & MeandI


Faster Lisa hade varit i stan och köpt kläder till Milo. Snygga jeans från H&M och Fin fina tröjor ifrån Kappahl!


Även farmor och farfar har varit och shoppat till lilleman. Superfin skjorta och mjukisbyxor i märket Parvel ifrån Åhlens. Stort tack säger Milo!





I veckan hämtade jag även ut MeandI kläderna som jag beställt då Emma hade party! Superfina verkligen! Ojoj, så mycket kläder lilleman fick helt plötsligt!


Sov du lilla videung



Sov, du lilla videung,
än så är det vinter,
än så sova björk och ljung,
ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår,
innan rönn i blomma står,
sov, du lilla vide,
än så är det vinter.



Solskens öga ser på dig
solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig,
och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön,
vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig,
solskensfamn dig vaggar.



Om Milo är lite kinkig/trött så brukar jag sjunga denna och tillslut så somnar han. Tror jag måste önska mig en sångbok! ;-)


Till Milo

    

  

Kappahl

  

  

Lindex




Milo skulle verkligen behöva lite nya kläder. Byxorna här hemma börjar bli för korta. Hihi. Han växer så det knakar här. Kikade in på kappahl och lindex hemsidor och hittade massa fint! Kanske blir det en tripp till stan nästa vecka :-) Vi får väl se.


Outfit i vår

 




Den här blusen var ursöt och sähär skulle jag gärna gå klädd i vår!

Även detta är från Gina Tricot


När pappa matar...






När pappa matar så kan det se ut såhär. Det är ju så mycket roligare att kika på annat samtidigt som man äter! ♥

Jeans

 



Gemma pants. 199 kr hos Cubus

 

Elly coated zip jeans. 599 kr hos Gina Tricot



Jonna jeans. 399 kr hos Gina Tricot. Coolt. Dessa måste jag ju ha när det står mitt namn på! ;-)



Jag är i stort behov av nya jeans. För någon vecka sedan rensade jag ut nästan alla mina gamla jeans. Det var inte många som passade och vissa har jag haft sedan skoltiden. Det som finns kvar nu är nästan bara leggings.

De översta är från cubus och det hade varit ritkigt snyggt med ett par i färgen navy nu till våren. De andra är från Gina Tricot och skulle passa fint när man vill klä upp sig lite. Snyggt med guld detaljer på dragkjedjorna.

Och de sista stod det ju mitt namn på! Hihi :-) Ha faktiskt ett presentkort på Gina som jag fick utav Lisa i julklapp så man kanske skulle passa på att köpa sig ett par nya jeans.


Liten blir stor



Vår fina, fina kille är inte så liten längre! Herregud! Vart tar tiden vägen?! Vi är så glada att just DU kom till oss och vi älskar dig så! ♥

RSS 2.0