sandaler till sommaren










Ett par härliga sandaler i korall hade ju inte varit fel i sommar. De nedesta har jag redan petat och känt på ;-) enligt mig är det ett par skor som kommer att gås i tills det inte finns något kvar av dem. Dem kändes väldigt mjuka och sköna :-)

Finns hos Din Sko!




Blomster






På köksbordet står härligt vita rosor som J kom hem med igår! ;-) och på skänken står denna gulliga kruka med murgröna i. Fick den av farmor sist jag var där!


Räk- och broccolipasta





Denna rätt testade vi igårkväll. Enkel och väldigt god!


4 portioner
250 g broccoli
200 g cocktailtomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
olivilja att steka i
400 g skalade räkor
salt
finhackad färsk koriander

servering
pasta
finriven parmesanost


Skär bort de grova delarna på broccolin och kasta dem, dela resten i bitar. Skär cocktailtomaterna i halvor. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilin i riktigt små bitar.

Stek grönsakerna i olivolja i en stekpanna, stek lite åt gången. Tillsätt räkorna som bara ska bli varma. smaka av med salt och strö på korinader. Servera räk- o9ch broccoliröran med pasta och rikligt med finriven parmesanost.


Hittade detta recept i helgens Leva&Bo bilaga!



Källaren is done!

Före





Efter









Precis lagom till dopet var vi äntligen klara med källaren! Såå skönt! :-)


Milos rum



















Nu har vi äntligen fått upp lite grejer på Milos rum. :-) Skorna hade jag när jag var liten! :-)


Gräddbullerian







I söndags fick jag ett ryck och ringde systrarna och frågade om de ville med till Väla. Visst ville dom de. Så det blev en tripp dit och till min stora lycka hade de öppnat en alldeles underbar liten butik vid namn Gräddbullerian. Jisses! Jag var i himmelriket! Med mig hem fick jag tre stora gräddbullar med smakerna daim, passion och kokos! De var supergoda!


Romantiskt



















IKEA

Nytt till hallen

    






Möblerna kommer ifrån Jysk, Rusta, Mio och IKEA



Vi har en ganska liten och smal hall så det får inte plats så mycket i den. Och där vi har hatthylla och skohylla är det bara 85 cm. Så jag letar för fullt efter smala hatthyllor. Haha. Är så trött på våra fula som vi har. Vill gärna ha i vitt och med lite lådor där man kan få plats med sjalar, vantar m.m. Det ser så tråkigt ut när allt blir slängt ovanpå hatthyllan. Mycket snyggare med fina korgar/lådor istället.

Får kika på hallinredning nästa gång vi åker till IKEA! SNART hoppas jag :-)



Milo 5 månader


Milo har börjat få en riktig kalus nu! Han gillar att sitta i sin matstol och leka med massa leksaker. Det bästa är att kasta ner dom på golvet för då plockar mamma eller pappa upp dom ;-)


Vi har bytt till sittdelen och det tyckte Milo var jätteskoj!


Milo har testat sin gåstol...


och även sin hoppgunga. Det tar nog ett tag innan han fattar hur man ska göra ;-)


Min kille, vad stor du börjar bli! ♥


Sist vi va på BVC så vägde han 7380 och var 65.5 lång. Han har vänt sig från mage till rygg flera gånger men det är lite svårare från rygg till mage. Ena armen är i vägen hela tiden. I några sekunder kan han sitta själv på golvet utan stöd. Men vi övar för fullt här hemma :-)

Han gillar att sitta i sin matstol och vill gärna vara med oss när vi sitter vid matbordet och kika på oss. Leker för fullt och bankar med leksakerna. Det roligaste är att kasta ner grejerna på golvet så att mamma o pappa kan ta upp dom för att sedan kasta ner dom på direkten :-)

Han älskar när vi busar med honom och skrattar hysterisk när vi kittlar honom i armhålan eller i ljumsken. Han är verkligen en glad liten prick detta!

Vi har börjat med lite smakportiner och han älskar gröten. Han har provat det mesta som potatis, majs, morot, palsternacka, kalops, kyckling.. Allt har gått ner utan problem, några rynk på näsan bara. Sist provade vi spagetti och köttfärsås men det var ingen höjdare. Tror det var för att det är med lite större bitar i så vi väntar lite med det och fortsätter med purerna istället. Han har blivit ganska hård i magen. Tror det beror på gröten så vi är lite försiktiga med den nu och kör mycket på katrinplommonpure och hoppas snart det blir bättre. Tycket så synd om honom när man ser hur ont han har :-/

Peppar, peppar, men han har faktistk börjat sova väldigt bra på nätterna nu. Innan ville han gärna ha mat 2-3 gånger. Han bruakr somna för natten vid 19.30-20.00 och vaknar första gången vid tvåtiden för lite mat. Somnar om direkt och sedan har han lyckats sova till 7-8 :-) så jag är mer än nöjd! Blir så chockad varenda morgon när jag tittar på klockan. Haha. Inatt åt han vid 1 och sedan vaknade han inte förräns 8! Wihoo säger mamman i huset!

På förmiddagarna brukar han somna om vid tiotiden o sover mellan 1-2 timmar. På eftermiddagarna sover han ca 45 min i två omgångar.

Ja, så ser det ut lite för lille Milo just nu! Har även börjat fixa inne på hans rum så snart kommer det upp lite bilder. Behöver åka en sväng till IKEA snart. Vi får väl se om pappan i huset är lika sugen på det som jag! ;-) hihi


RSS 2.0