Ernsts kantarellpaj






Antal portioner:
6

Pajbotten

125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten


Fyllning

1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400g kantareller
4 s tägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning


Pajbotten

Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.  
Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.

Fyllning

Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.

Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.

Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.

Salta och peppra gärna.

När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.

Vispa ihop ägg och grädde och mjölk.

Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.

Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min.



Gjorde denna paj till i helgen då vi var på kräftskiva hos Madeleine och Fredrick. Den blev väldigt god faktistkt.
Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0