Ernsts kantarellpaj
Antal portioner: 6
Pajbotten
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
st purjolök
dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
g kantareller
4 s tägg
dl mjölk
dl grädde
100g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning
Pajbotten
Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.
Fyllning
Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.
Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.
Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.
Salta och peppra gärna.
När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.
Vispa ihop ägg och grädde och mjölk.
Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.
Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min.
Gjorde denna paj till i helgen då vi var på kräftskiva hos Madeleine och Fredrick. Den blev väldigt god faktistkt.
Lycka till!