Ernsts kantarellpaj






Antal portioner:
6

Pajbotten

125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten


Fyllning

1 st purjolök
1 dl soltorkade tomater, i olja
1.5 dl bladpersilja
400g kantareller
4 s tägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
100g västerbottensost
salt och peppar efter smak
smör till stekning


Pajbotten

Blanda smör och mjöl, gärna i mixer.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.  
Om tid finns så låt degen vila 2 timmar i kylen.
Tryck ut degen till ett tunt lager i en pajform.

Fyllning

Hacka purjolöken i grova bitar ca 2 cm tjocka.

Hacka sedan de soltorkade tomaterna och persiljan.

Stek på kantarellerna tills de släppt vatten och fått en fin gyllenbrun färg.

Salta och peppra gärna.

När kantarellerna är redo så tillsätt purjolöken, tomaterna och sist persiljan.

Vispa ihop ägg och grädde och mjölk.

Strö ut de stekta grönsakerna i pajskalet och häll sedan över blandningen.

Riv till sist över västerbottensosten och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10-15 min.



Gjorde denna paj till i helgen då vi var på kräftskiva hos Madeleine och Fredrick. Den blev väldigt god faktistkt.
Lycka till!


Energi



Mini och jag just nu...



Jag har verkligen haft sådan energi idag. Jag har städat och skurat hela nedervåningen. Så här luktar fräscht och gott nu. Efter att Jesper kom hem från jobbet så röjde jag undan på övervåningen, dammsög upp allt slipdamm och torkade golvet. Så nu är det fräscht däruppe också. Bara möbler som fattas nu.

Vilket konstigt väder vi haft här idag. Ena stunden ösregnar det och är alldeles mörkt ute så jag var tvungen att tända lite lampor och ljus och sedan helt plötsligt skiner solen så jag är tvungen att släcka allt igen. Haha.

Nu börjar det mörkna redan vid niotiden på kvällen. Tänkte på det igår när vi satt här i soffan. Men jag längtar lite till hösten och alla gosiga koftor och alla de fina färgerna utomhus. Har även lust att plantera ljung i mina lådor ute men jag får allt hålla mig ett par veckor till. :-)

Nu blir det ett reprisavsnitt av Rommservice.

Ha en trevlig kväll!
KRAMAR

Jellycat

  

   



 


HUR ska man kunna välja mellan alla dessa underbara mjukisdjur? Jisses så söta! Vill hitta något fint till Mini men kan verkligen inte välja. Jag vill ha allihopa! Hihi. Du hittar dessa sötingar hos LuckyLittleMe.


Hallen - övervåning



Trappen är målad med första lagret vit färg. Jesper ska måla andra lagret på torsdag troligtvis. Det blir så snyggt!



Hallen på övervåningen är färdig. Lite småpill kvar bara. På denna väggen är det tänkt att vi ska ha en stor vit expedit hylla från ikea.





På denna vägg ska vi nog ha en riktigt stor tavla eller kanske en spegel. Vi får se :-)



Så kul att hallen äntligen är klar däruppe. Jag vill besöka ikea nu direkt för att få iordning här :-) Här till vänster ser ni dörren in till det kommande barnrummet. Där har jag också massa ideér om hur det ska se ut.


Jag gillar denna tavla från ikea. Men jag skulle ändå vilja ha en ännu större på den där väggen.


Söndag



Så här har min eftermiddag sett ut. Ett gäng nya tidningar och loka smultron/citron. Slumrade även till en stund i soffan när Jesper kollade på formel 1. Det är om något ett sövande program med samma ljud hela tiden. haha!



Härliga söndag!


Japp. Så känner jag verkligen idag. Vi har haft en lång sovmorgon. Jag gick inte upp från sängen förräns klockan var tio. Rekord! Kommer inte ens ihåg när jag sov så länge sist :-) Vi åt god frukost med kokta ägg, fil och oboy :-)

Idag började Jesper med att måla trappan. Först ska den ju grundmålas och under tiden har jag tvättat ett par maskiner tvätt och hångt upp och även vikt och strukit en massa. Numer är Minis alla kläder strukna och ligger fint i byrån :-)

Till lunch blev det våfflor och sen sjönk vi ner i soffan. Jesper kollade formel 1. Jag slumrade, som vanligt :-)

För en stund sen kom världens regnoväder. Det håller på fortfarande och det har även åskat lite grann. Men inget mot var det var igår. Jisses, som det åskade här. Usch! I alla fall.. vi har tänt massa ljus och ikväll blir det tacos och filmmys i soffan. ÅH, vilken härlig söndag säger jag! Kan kanske även bero på att jag är ledig imorgon också.. hihi.

Kräftskivan igår blev kanon! Vi hade urmysigt och jag har nog aldrig ätit så mycket kräftor och räkor som igår! Gott var det. Jag testade att göra Ernst kantarellpaj och den blev faktiskt väldigt god. Den kommer jag absolut göra fler gånger. Tack för igår Madde & Fredde! ♥

Jag tror minsann att Mini har vänt på sig för idag har det bara sparkats på vänster sida..

Ha en fin kväll!
KRAMAR

Gravidvecka 32




BARNET

Allmänt: De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas. Vikt 2 kg. Kroppslängd 44 cm från hjässa till häl.

Bebis: Ibland undrar jag vad Mini egentligen gör för vissa kvällar är det verkligen berg & dalbana i min mage. Haha. Särskilt när jag ska lägga mig för att sova. Då kan det ibland vara hig life. :-) Mini har även mycket hicka på kvällarna, stackarn. Hela magen vibrerar. Man vet ju själv hur jobbigt det är att ha hicka.


MAMMA

Allmänt: 
Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar. Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs? Fråga barnmorskan. Hon kan informera dig om var, när och hur.

Jag: Magen börjar bli stor nu och det är jobbigt att ta sig in och ut ur bilen. Haha. Snart får Jesper springa runt och dra ut mig :-) Känner mig så klumpig ibland. Har även börjat få en del sammandragningar och även lite som mensvärk. Men inget som gör direkt ont. Lite obehagligt med sammandragningarna då jag tycker jag får lite svårt att andas. Det har varit rätt stressigt på jobbet och mycket att göra om dagarna så jag kanske får ta och lugna ner mig lite. Man kan ju inte hålla på i samma akt som förr. Känner mig även tröttare än vanligt nu. Men sen sover jag ju inte superbra på nätterna heller. Men det är verkligen så häftigt att bära runt på detta lilla liv! ♥


PAPPA/PARTNER

Allmänt: 
Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man som par ser över sin ekonomi och sina försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Sådant måste ni ta ställning till själva. Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni har möjlighet att börja ta ut föräldrapenning redan från 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Jesper: Pratar ofta om hur det ska bli när Mini tittar ut och längtar jättemycket :-) En dag när jag kom hem så visade han ett paket som han beställt. I låg kläder till Mini :-) Så söta så. Han är underbar på kvällarna som ger mina tjocka fossingar och ben massage.

Föräldrargruppen börjar nästa vecka och jag är lite nervös men samtidigt ska det bli jätteroligt att träffa andra blivande föräldrar. Vår grupp var ganska så stor faktiskt. 7 eller 8 par är vi som ska ha i oktober/november. Jag och Jesper är först ut som ska ha :-)

Källa: vårdguiden.se


Fredagsmys



Glöggte och alghrens bilar. Vi har mumsat på kinamat så jag tror jag spricker snart. Idag är jag trött så snart blir det sängen för imorgon är det ännu en jobbdag. Sedan är det kräftskiva hos Madeliene och Fredrick på kvällen. Ska bli mysigt!

Ha en fin kväll!

KRAMAR

Mys på stan med Emma & Ida


Har precis kommit hem från ett välbehövligt besök hos frisören Frida. Kapade en del på topparna och Frida lockade även mitt hår idag. De hade en ny smal locktång som var väldigt smidig att använda. Får kanske bli en sådan nästa gång jag är där :-) Det blev i alla fall fint och det känns skönt att ha fått det klippt en bit. Får väl se om det blir en bild senare idag..

Snart är det dags att köra mot stan. Vi behöver lister till övervåningen och lite annat smått och gott. Ska även besöka babyproffsen i stan. Sen ska jag möta upp Emma & Ida för lite shopping :-) Emma ska sminka sig på Make up Store så jag och Ida kikar väl i butikerna så länge. Sedan blir det bio och kinamat :-) Mysdag!

Vi får se om vi hörs senare ikväll.

KRAMAR


Vitt, vitt, vitt...







Denna underbara klänning från H&M skulle jag jättegärna vilja ha. Jag och Madde såg denna i stan i lördags och den var lika finn som på bilderna. Men får kanske vänta med shopping till mig själv tills Mini tittat ut ;-)





Hejsan Hoppsan!

Idag ahr både jag och Jesper varit lediga och dagen började med en sovmorgon. Lyckades sova till nio i alla fall! Haha. Sen gick det inte mer. Jag var för hungrig ;-) Vi åt en lång, god frukost tillsammans och efter det tog vi på målarkläderna och traskade upp på övervåningen.

Taket i hallen däruppe är nu målat och även alla väggar är målade vita. Det som är kvar är i vägagrna i trappen. Det är lite kvar som ska fixas där och listerna ska målas och sedan ska även själva trappen slipas och målas vit. Åh, så fint det blir. Bilder kommer så fort allting är klart däruppe.

Så skönt att vi har allting iordning här nere så vi slipper behöva bo i den röran där uppe. Det är skit och grejer precis överallt.

Ikväll blev det kebab i pitabröd. Det var vi värda och efter det badade vi bastu. Underbart att sitta och slappna av i värmen. Fick även lite sol i ansiktet idag. Det har varit rätt fint väder här så när Jesper klippte gräset passade jag på att vila en stund i solstolen. Det var riktigt varmt och gptt så jag nästan somnade :-) Härligt.

Nu är vi helt slut och det blir soffläge en stund till innan jag hoppar i sängen. Imorgon är det arbete för mig och Jesper ska fortsätta fixa med måleriet. Ska bli kul att se när jag kommer hem imorgonkväll!

Förresten, besöket hos barnmorskan gick superbra igår. Allting såg bra ut och jag följer kurvan perfekt. Denna gång stod vågen på samma som sist vi var där. 5kg +. Även Mini mådde bra där inne i magen. Mini ligger lite snett neråt med huvudet och fötterna uppe vid revbenen på höger sida. Även blodtrycket, och blodvärde var bra. Äter järntabletter tre dagar i veckan så det räcker än sålänge i alla fall. Känns skönt.

Hoppas ni haft en fin dag!

KRAMAR


Måndag med jobb och BM-besök




Snart dags för jobb. Slutar vid 18,00. Jesper skulle fortsätta på övervåningen så det blir spännande att se hur långt han har kommit sen :-) Även trappan ska slipas och målas vit. Men det blir nog senare i veckan.

Det är även dags för ett efterlängtat besök hos barnmorskan. Känns som att det var ett tag sedan vi var där nu. Min barnmorska är tillbaks från semestern. Medans hon varit borta har jag haft två andra och den ene tyckte jag inte alls om. Men nu är min vanliga tillbaks så det blir skoj.

Ha en fin måndag och hoppsa veckan startar bra hos er!

KRAMAR

Shopping till mig och Mini



Ny fin väska från accent. De hade 100 kronor rabatt på alla väskor :-) Inte mig emot.



Mini fick lite från Kappahl. Tyckte de bruna skorna var så söta så kunde inte låta bli. De fanns även med jeanstyg också.



Även denna är från Kappahls serie Newbie. Den ser rätt lång ut så Mini kan säkert ha den i början av nästa åt. Perfekt när det är lite kyligt ute.


Fixarsöndag



Gladiolerna som jag köpte på torget igår har börjat slå ut. Så härliga och fina!



Ja, idag har det verkligen varit en fixardag. Tvättmaskinen har gått varm och även strykjärnet. Skönt att få sådant gjort. BB-väskan har jag börjat att packa lite grann. I alla fall de kläder Mini ska få ha på sig :-) Vilken häftig känsla!

Jesper började jobba vid två så då tog jag på mig målarkläderna och gick upp på övervåningen. Hallen är numera vit och slät istället för blågrå tjock strukturtapet. Jesper har spacklat och slipat i veckan och nu var det dags att måla. Tror nog att det räcker med ett lager vit färg till men vi får se hur det sur ut imorgon då det fått torka ordentligt.

Ikväll ska jag få en härlig massage av Jesper som han lovat, för idag är ryggen inte att leka med efter allt detta måleri. Det är verkligen inte lätt att sätta sig på huk längre. Ja, sätta sig ner överhuvudtaget. Magen börjar bli stor och tar emot lite överallt tycker jag. Hihi. Det är även bökit när jag sitter i soffan och ska sträcka mig för att ta något på soffbordet. Mn får ta sats helt enkelt.

Nu äntligen sitter jag i soffan med en kopp te efter en skön dusch och lite mat. Jag var bara tvungen att dammsuga av nedevåningen och torka alla golv. Jag står inte ut med detta slipdamm. Det är verkligen överallt. Inte jättesmidigt med gråsvart golv och svarta bänkskivor i köket. Spelar ingen roll hur många gånger man torkar av. Dammet finns där ändå. När vi är klara får det allt bli en riktig storstädning!

Nu väntar jag hem min Jesper och jag riktigt längtar efter den där massagen :-)

Ha en trevlig kväll!

KRAMAR

Gravidvecka 31





BARNET


Allmänt: Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar. Vikt 1 800 gram.

Bebis: Mini buffar hårt nu och fortfarande på höger sida. Ibland är det lite obehagligt när Mini får in en fullträff mot revbenen. Det är verkligen berg&dalbana i magen på kvällarna :-)


MAMMA

Allmänt:
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Jag: Märker på eftermiddagarna och kvällarna att det gör ont/spänner i magen. Känns som magkatarr. Men det är kanske för att det växer och allt trycks längre upp. Har även lite halsbränna emellanåt och det är verkligen inte trevligt. Fy! Även benen och fötterna är mer svullna än vanligt på eftermiddagarna/kvällarna. Tur jag har Jesper som kan massera :-)


HOS BARNMORSKAN

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryckoch hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.


Jesper: Finns alltid där för mig och stöttar mig. Myser med Mini på kvällarna och då är Mini som mest vild :-) Så de har sin lilla stund då. MYS :-) Lilla plutt, som vi längtar efter dig och undrar vem du är. Att man kan älska någon så mycket som man inte ens har träffat ännu. Helt obeskrivligt ♥


Källa: vårdguiden.se


Mysig eftermiddag på stan!


Just nu! Te och tidningar. Perfekt! :-)


Åh, jag har hat en supermysig dag på stan med Madde. Hämtade henne vid tiotiden i förmiddags och sen har vi strosat runt i lugn takt. Ätit god lunch på Broktoprgården, fikat på goda cupcakes på Espersso house och kikat i massa inredningsbutiker :-) Tack för idag vännen!

Mini fick med sig lite hem från Kappahl. Deras märke newbie är ju för sött. Även en ny väska (oops!) fick också följa med hem.

Nu har jag satt mig i soffan med en kopp te och nya tidningar. Efter en dag på stan är jag allt lite trött så tänkte jag skulle vila en stund innan det är dags att tänka på maten ikväll. Jesper jobbar inatt så det blir något lätt bara.

Hoppas ni har en mysig lördag!


KRAM


Tänkvärt



"När man haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ"

Kinesiskt ordspråk


Med smak av jul



Rotade bland alla mina teér och fann ett julte som jag köpte förra året. Det är nästan så att man längtar lite efter höst och just juletid ;-)



Har lite mys här hemma. Går med myskläder på och har tänt ljus. Det är redan mörkt ute och klockan är inte ens tio. Nu går vi verkligen mot mörkare tider och höst. Men jag kan inte låta bli at tycka att det är lite mysigt ändå. Härliga tjocka koftor, raggsockar, få krypa upp i soffan med filt, tända ljus och något gott te :-) Jag gillar nog hösten ganska mycket ändå om jag tänker efter. Så fint med alla härliga färger ute i naturen.

Arbetsdagen har gått bra men jag känner mig allt lite tyngre om jag ska vara ärlig. Magen är lite ivägen just när jag ska skiva pålägg så det blir att jag står snett, vilket gör att jag får ont i ryggen. Även i ben och fötter känns det mer i nu. Har börjat få träningsvärk i låren. Haha. Men det är väl för att man bär på ett par kilo extra. Har inte gått upp jättemycket men man känner ju av det ändå.

Är i alla fall ledig imorgon och jag hoppas verkligen jag kan sova länge! Jag ska tvinga mig själv att ligga kvar. Haha. Behöver all sömn jag kan få.

Väntar spänt på ett paket från H&M. Har beställt lite kläder till Mini. En liten söt åkpåse och lite myskläder. Beställde även ett par mama-jeans till mig själv. Har inte så mycket som passar mig nu ;-)

Nu blir det sängen! God natt!

KRAM

Varmt om fossingarna



Mini fick också lite från Gekås. Dessa söta tofflorna för att hålla fossingarna varma i höst/vinter :-)



Inatt har jag sovit som en kratta. Kom inte till ro alls efter jag varit och besökt toaletten vid tvåtiden. Men imorgon är jag ledig så då slipper jag ställa klockan :-)

Imorgon är det även syster Emmas födelsedag så det blir kalas på eftermiddagen/kvällen :-) Ska bli skoj. Jesper jobbar till nio så jag åker nog ner lite tidigare på eftermiddagen för Ida var visst ledig :-)

Igår vräkte regnet ner och idag är det blå himmel och sol. Vädret är bra konstigt tycker jag.

Jaja, nu blir det jobb i alla fall.

KRAM PÅ ER!

Varmfodrat






Funderar på att klicka hem dessa varmfodrade boots från Din sko. Perfekta att ha nu i höst och vinter när det är dags för massa barnvagnspromenader! Tyckte även att dessa faktiskt var snygga också :-)

Fynd





Idag har vi varit på Gekås (Ja, igen) och då hittade jag dessa fina skålar som man kan ha efterrätter i. För ynka 10 kronor styck. Så sex stycken fick åka ner i vagnen. Hihi. Det fanns även andra större skålar med samma mönster och färg, som gratängformar. Himla fina. Får kanske bli någon sådan nästa gång vi besöker varuhuset.




God Kväll!

Ja, idag har vi varit på Gekås igen. Anledningen denna gång var att vi har börjat med renoveringen av övervåningen och behövde då lite småsaker som färg till väggar och även färg till skrivbordet som jag ska måla om till vitt. Vi behövde även en slipmaskin för trappan ska målas vit också.

Så idag har vi rivit tapeter i hallen på övervåningen. Vi hittade gamla tidnigsurklipp från 1942 bakom tapeterna, men de gick ej att spara på för dom gick sönder i farten. Annars hade det varit skoj att rama in.

Jesper är ledig imorgon så han ska fortsätta med spackling. Ska bli kul att se hur långt han har kommit när jag kommer hem från jobbet sen.

Målet är att vi ska bli klara med övervåningen innan oktober månad så att vi kan flytta upp dit. I de två sovrummen som finns där är det inte så mycket som ska göras mer än att spackla och måla lite. Så jag tror att det kommer gå ganska så snabbt.

Pappa ringde även igår och sa att han hade en diskbänk med ho som vi kunde få. Vi behöver en nere i källaren i tvättrummet. Alltid bra att ha  ifall man behöver tvätta något förhand. Bänknen var på  ca 2 meter och jag tror det kommer bli perfekt därnere. Ni ska få se när det blir klart. Skönt att även ha lite mer yta för tvättmedel , sköjmedel m.m

Ikväll har vi ätit god mat. Potatisgratäng, grönpepparsås med charlottenlök och fläskfilé i timjanmarinad. Supergott. Sedan slängde vi oss i soffan för att kika på scream 4. Fruktansvärt dålig enligt både mig och Jesper.

Snart blir det faktiskt sängen. Det har inte blivit någon vila idag alls. Men det fick jag mycket av igår. Hihi. Somnade till i soffan både en och två gånger igår :-) Behövdes i alla fall.

Hoppas ni haft en härlig helg.

KRAMAR

Tänk...


Anne Geddes

Om lite mer än två månader så har vi vår lilla plutt hos oss! Det går inte att beskriva hur glada vi är. Vi längtar varje dag efter dig.


Just the way you are


Snart är vi tre

When I see your face, there's not a thing that I would change.
'Cause you're amazing just the way you are.
And when you smile, the whole world stops
and stares for a while.
'Cause you're amazing just the way you are.

You know, I'd never ask you to change.
If perfect's what you're searching for then just stay the same.





Gravidvecka 30

 



BARNET

Allmänt: Barnet växer och växer. Nu börjar proportIonerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför. Vikt 1 600 gram. Medlekroppslängden 41 cm från hjässa till häl.

Bebis: Mini har fortfarande en favoritsida och det är på högersidan. Där sparkas det järnet emellanåt :-) Men jag tycker vi annars har en välidgt lugn bebis. Mini har sina stunder på förmiddagarna och sedan på kvällarna. Då är det mest aktivt i magen. Annars på dagarna när jag är uppe och springer på jobbet så är det rätt lugnt där inne. Lilla pluttis ♥



MAMMA

Allmänt:
Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Jag: Dagarna rullar på och det börjar närma sig. Bara tio veckor kvar nu. Det känns inte så mycket egentligen. Det mesta är inhandlat så som spjälsäng, skötbord, babyskydd och så lite kläder förstås. Lite annat smått till mig ska köpas som amnings-bh, och amningslinnen osv och ska den där BB-väskan packas. Har inte riktigt hunnit med det ännu. Vad ska man ha med sig? ;-)


HOS BARNMORSKAN

Har ni fått inbjudan till föräldrakurs? Om inte, fråga barnmorskan! Hon kan informera dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på, antingen i mindre eller större grupper som träffas en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även diskutera ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer mm. Det brukar vara deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.



Källa: vårdguiden.se/growingpeople.se


Happy Friday



Oh, idag var det kallt när jag kom upp. Lite tända ljus på morgonen är mysigt!


ÄNTLIGEN är det fredag och helg! Jag ska sova, sova och sova! Nej, men det ska bli riktigt skönt med helg för denna vecka har det varit fullt upp både hemma och på jobbet och jag har varit så fruktansvärt trött, så helg behövs!

Jesper jobbar nu fredag och lördag så jag ska bara vara hemma och skrota runt. Mamma och syster Ida var här i onsdags och lämnade mitt gamla skrivbord. Så det ska målas vitt. Hade varit skoj att göra det i helgen nu när Jesper ändå jobbar men jag tror ej att vi har någon färg hemma faktiskt. Får vänta lite med det projektet.

Nu är sommarschemat på jobbet slut och det vanliga drar igång igen med start på måndag. Tack för det säger jag. Inga fler supertidiga mornar. (skriver man så?) och jag går tillbaks till att vara ledig en dag i veckan. Skönt!

Ha en härlig fredag!

KRAMAR

Happiness



När jag var inne på Gro & Spira här nere i byn fann jag denna handgjorda tavla. Den tålk att läsas varje dag!

Bästa överraskningen!


Tacomys med syster Ida och Emma igår!


Efter jobbet igår körde jag snabbt upp med en liten present till vännen Emma eftersom hon fyllde år i måndags. Vi tjatade lite granna och Ebbe lekte på sin filt på golvet och tjabbade han med :-) Världens gladaste bebis :-)

I bilen hem igen satt jag och funderade på vad sjutton jag skulle laga för kvällsmat. När jag kom in på gården så kommer syster Emma och Ida två minuter efter mig! Fatta vilken överraskning! :-) Jag blev hur glad som helt! Jesper jobbade ju till nio igår så hadejag varit själv hade det blivit att jag bara satt mig i soffan.

När vi kom in kunde jag i lugn och ro gå och duscha och när jag sen kom ner så stod det tacos färdigt på bordet! LYX! :-) Vi småpratade lite grann och sen blev det mys i soffan med lite godis och en film. Nya Irene Huss.

TACK snälla för att ni kom och hälsade på och gjorde mig sällskap på kvällen! ♥

Jag har sovit som en stock inatt. Inte vaknat en enda gång. Inte ens för att behöva gå på toaletten. haha. Härligt!

Ha en fin dag!

KRAM

Mysdag!


Jesper är överlycklig. Äntligen är vi på torget i Helsingör och här blev det självklar pölse :-)




Det var fullt med folk på torget. Massa barn som spelade fotboll.


På eftermiddagen blev det en liten fika på stan. Mums.




På haket. Jag tog entrecote med klyftpotatis och vinsky. Smarrigt


Jesper åt oxfilé och kycklingfilé på spett med tsatsiki och klyftpotatis. Tsatsikin var supergod :-)


Hallonsorbet med frukt. :-)


För Jespers del blev efterrätten kaffe med bailys och grädde.

Inte många bilder som togs men vi hade i alla fall en supermysig dag och vädret visade sig från sin bästa sida :-) Mini var den enda som fick med sig något hem. En massa fina små kläder :-)

Tack bejbi, för att du tog med mig ut på en mysig utflykt. Det behövde jag verkligen! ♥

Alla bilder är tagna med min mobil därför är de lite nmörka här på slutet.

KRAMAR!

Pictures








Inne på gekås hittade vi dessa fina tavlor som vi satt upp hemma i vardagsrummet nu. Finfint tycker jag.


God dag!


Vilket busväder det är idag. Vaknade klockan åtta av att det vräkte ner utanför. Det är en riktig innedag idag. Andra maskinen tvätt är igång och den rena och ihopvikt och inlagt i garderober och skåp. Skönt. Alla bebiskläder är nu tvättade och väntar på att få användas :-)

Har också hunnit plocka iordning här hemma och städat lite granna. Snart blir det pannkakor till lunch och sedan väntar soffan med mys och någon bra film. Det är så en söndag ska se ut med sådant här väder :-)

Vi hade en helt underbar dag i Helsingborg och Helsingör igår. Vädret var på topp och solen sken på oss hela dagen. Lite bilder tog vi igår. Det får jag visa senare.

KRAM på er!


Mot Helsingborg


Nu styr vi bilen mot Helsingborg och Helsingör för en heldag med mys! Så vi är inte hemma förräns ikväll. Det jag längtar mest till är den underbara maten på Haket! Haha :-)

Vädret är lite sisådär här hemma men jag hoppas det är bättre i Helsingborg.

Hoppas ni får en fin lördag! KRAMAR


Cupcake med chocolate frosting


8-12 st

100 gram smör eller margarin
2 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 msk kakao

Frosting

60 gram mjukt smör
100 gram philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
300 gram florsocker med chokladsmak (1 paket)
0.5 st citron, saften

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, oscker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, kakao och rör ner i smeten. Placer ut formar i en muffinsplåt och häll i smetenm (om du inte har muffinsplåt kör med dubbla muffinsformar så rinner inte smeten ut) Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter.

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i philadelphiaosten. Bred den på dina muffins.

Lycka till!

Baby to be

Beställde en Baby to be box som jag hämtat ut på apoteksgruppen :-) tidning föräldrar o barn, badoljor, nappar som lyser i mörkret och en sked :-)

Gravidvecka 29

BARNET

Allmänt: Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan. Vikt 1 400 gram. Kroppslängden är ca 39 cm från hjässa till häl.

 

Bebis: Jag märker mer och mer hur Mini sparkar hårdare. Höger sida är favoritsidan att sparka på ;-) Det är mysigt att se hur magen ändrar form efter hur Mini ligger och rör sig. Lilla skatt, som vi längtar efter dig. Vi ligger ofta på kvällarna och fantiserar om hur du kommer att ser ut. Vilken hårfärg du kommer att ha, vem du kommer att vara mest lik. Vi vill ha dig här nu vännen! Vi älskar dig så! ♥

 

MAMMA

Allmänt: Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

 

Jag: Har fortfarande ont i ryggen men med bältet på jobbet så lindrar det en del. Även fötter och ben är väldigt trötta efter en hel dags spring. Har lite svårt att soa på nätterna. Hittar ingen skön sovställning och vissa kvällar lever Mini rövare verkligen och låter mig inte somna ;-)

 

PAPPA/PARTNER

Allmänt: Nu kan du få se en liten fot puta ut på magen. Försök att fånga den! Ditt barn kan känna om mamma är stressad eller orolig. Ge din kvinna lite massage eller fyll badkaret med varmt vatten för ett avslappnande bad. Har du och din partner börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med. Bilbarnstol är ett måste om barnet ska färdas i bil. Boandet innebär kanske också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar, bygger ut eller renoverar? Städar i källaren? Målar om och tapetserar? Eller kanske syr gardiner och vårdar kläder. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

 

Jesper: Fixar och donar här hemma då jag är för trött, har ont eller inte orkar. Tar med mig ut på små mysiga utflykter. På lördag är visst planen Helsingör och så har han bokat bord på en underbar resturang som heter Haket i Helsingborg. Ska bli jättemysigt. ♥

 

Källa: vårdguiden.se/growingpeople.se


Trötter

I veckan fick jag hem enn paket från Kicks. Hade en rabttckeck där som jag uttnyttjade :-) Beställde hem en bodylotion som luktar helt underbart och som jag ej kan vara utan. Fick även en liten på köpet och små prover. Alltid skoj. Parfymen från Viva la juicy luktar ritrkigt gott så den skulle jag gärna vilja ha :-)




Det har varit en trött Jonna hela dagen på jobbet så när jag väl kom hem tog jag en kall skön dusch och fikade lite snabbt för att sedan somna gott på soffan. Åh vad skönt det var! Vaknade för en stund sedan och får nog ta och göra mig lite kvällsmat nu för börjar bli hungrig.

Köpte mig hem ett gott bröd och nytt pålägg så det får bli mackor ikväll och björnbärjuice och te till det!

KRAM PÅ ER!

Fulle rulle varje dag!





Vi hade ju en ledig dag ihop i tisdag. Då gick bilen mot Falkenberg till köpcentret Fynda och Select. Inne på Fynda ville jag verkligen ha allt denna gång. Fanns hur mycket fint som helst till hemmet. Men jag fick nöja mig med detta doftljus forest. Luktar himmelskt. På Select fann vi lite bebisprylar ;-) Mys! B.l.a en mobil som hänger ovanrför skötbordet.




God Morgon!

Dagarna flyger förbi och det är redan torsdag idag och imorgon är det HELG! :-) Vi har haft fullt upp hela veckan,. Det har inte varit en lugn stund. I tisdags var vi som sagt ute på en tripp. Falkenberg var första stoppet. Där gick vi runt och strosade och funderade på hur vi vill ha det på övervåningen nu när vi ska sätta igång att göra iordning där.

Sedan blev det lunch på Agnes café. Paj och lite efterrätt :-) Var även inne på babyproffsen men jag tyckte den butiken var så rörig så vi fann inget som vi ville ha. En bit bort ligger Select med massor av möber och inredning. Även bebisprylar hade de och märken som jabadabado. Fann en söt mobil som hänger ovanför skötbordet. Fint. :-) De hade massa roliga grejer så där kommer vi åka och köpa mer sedan när mini blivit större :-)

Efter ett tag styrde bilen sedan vidare mot Ullared och där blev det ett snabbt stopp bara och vi köpte mest det som var nödvändigt. Lite bebisgrejer fick följa med hem därifrån också. B.l.a en amningskudde, täcke till spjällsäng, tvättlappar, nappar och lite kläder :-)

På kvällen kom Jespers faster med man hit för att kolla in huset och det blev rätt sent så igår var jag inte pigg på jobbet. Mini höll låda precis hela natten och gav mig ingen direkt sömn. Och sedan efter arbete var det snabbt in i en kall dusch och byta kläder för att sedan åka till Gunnel & Göran för grillning. Halv elva stupade jag enr i söngen igårkväll och denna natt har jag lyckats sova lite i alla fall. Inte alltid lätt när Mini inte alls vill sova uan mest bara buffa runder. ;-)

Nähä. Nu blir det jobb. I eftermiddag måste jag lyckas sova en stund efter jobb.

Ha en fin dag!
KRAMAR ♥

Lugn helg

I lördags när vi gick en runda på stan fann jag dessa is-teer i butiken Tinzimara. Har bara provat rabarber/vanilj än så länge och den var god. Smakar som hemmagjord saft! :-)



God kväll!

Vi har haft en lugn skön helg tillsammans. I lördags åkte vi in en runda till stan och åt god lunch och sedan blev det minigolf på östra stranden. Det gick väldigt bra för mig denna gång :-)

Det blev en varsin mjukglass med karamellströssel innan vi åkte vidare mot skummeslöv till stugan. Där blev det god kvällsmat med mamma och pappa. De hade varit inne i Laholm och köpt havskräftor och räkor :-) Supergott!

I söndags låg vi mest i soffan och vilade. Skönt det med ibland :-) Fick lite gjort hemma också. Massa tvätt som var tvungen att vikas till exmpel.

Imorgon har vi en ledig dag tillsammans och än har vi inga planer. Få se vad Jesper säger när han kommer hem från jobbet om en stund bara :-) Han har kanske något bra förslag. Det ska ju i alla fall bli fint väder!

Ha en fin kväll!
KRAMAR ♥

RSS 2.0