Frost


Bild: vi.sualize.us


Idag är det dags för jobb till 18 ikväll. Ute är det kallt och frost på gräset. Fint tycker jag. Himlen är blå och solen skiner. Kommer bli en lika fin dag som vi fick igår :-) Härligt.

Man känner av inomhus att det börjar bli kallt ute för även här inne är det kallt. Sitter med några tända ljus just nu och värmer mig med en kopp jasminete.

Söta Jesper kör mig till jobbet idag för han behövde ha bilen. Snällt :-)

Mer än så här blir det inte idag. Ha en härlig dag!

KRAM♥

Städdag






Både äpplet och ängeln fick jag då jag var hos farmor i fredags. Det har redan hunnit mörkna ute bara några minuter efter att jag tagit kortet överst. Hösten är här.


Sitter här i köket med en massa tända ljus och har just ätit ruccolapaj. Mätt och belåten är jag nu. Det har varit en väldigt skön dag idag. På förmiddagen var jag ju hos frissan. Både klippte och färgade det. Blev en del borttaget på längderna och färgen blev superbra. Nu har jag riktigt brunt hår. Det är svårt att färga själv tycker jag då det inte blir jämt fördelat över hela håret. Det är alltid någonstans man har missat.

Handlade lite till middagen efter frisören och sen var det dags att laga mat. Laxsoppa blev det. Jesper hade precis gått upp när jag kom hem så han hjälpte till med maten. Sen när han körde till jobbet så passade jag och Emma på att gå en långrunda med Kalle. Det var riktigt skönt i luften. Lite kyligt till en början men sen när solen väl var framme var det rikitgt varmt. En väldans fin höstdag har det varit idag.

Efter promenaden blev det fika hos Emma. Blåbärste och äppelkaka. Supergod var den. Fick se det fina golvet dom lagt i sovrummet. Jättefint var det verkligen. Vi tjattrade på en massa idag. Var så längesen vi träffades så det var skoj. När jag gick hem sen åkte hon och Jens vidare till Gekås :-)

Har hunnit städa undan och dammsugit här så nu är det fint igen. :-) Himla skönt. Ska koka te och sen krypa upp i soffan tills Jesper kommer hem. Har haft lite granna ont i magen idag så det ska bli skönt att lägga sig i soffan. Tror jag ska värma vetekudden.

Nu dags för Halv åtta hos mig. God Kväll!


Trötter


Så här hade gärna mitt sovrum fått se ut.
Bild: vi.sualize.us


God Morgon.

Ännu en ledig dag idag. Men inte fick jag någon sovmorgon. :-) Ska strax sätta mig i bilen och köra mot Torup. Har en klipptid vid halv nio. Hade tänkt färga håret med, men vet ännu inte hur :-) Vi får se.

Jesper kom hem vid halv sju. Det är ritkigt kallt ute. Nästan frost på rutorna på bilen. Tråkigt.

Har inte så mycket mer planerat idag egentligen. Det lär väl ta en stund i frisörstolen men sen blir det att laga lite middag hemma innan Jesper åker till jobbet. Sen tror jag att jag ska ta ett varv med dammsugaren. Dammråttorna poppar upp lite varstans tycker jag.

Vi hörs kanske senare.

KRAM♥

Spontan lördagskväll


Igåreftermiddag närj ag och Jesper var ute på promenad gick vi inom Maria och Stefan. Där fick vi varmt te, kex och ost. Hon hade köpt en jättefin roströd duk och värmeljus i likadan färg. Tack snälla! Perfekt höst färg tycker jag :-)


Idag är jag ledig så jag tog sovmorgon till halv tio :-) Skönt. Jesper smög iväg till jobbet halv sex i morse. Då var jag knappt kontaktbar när han kom in för att pussa mig hejdå :-)

Vi hade inget planerat i lördagskväll egentligen. Jesper och Tobbe hade hyrt sporthallen i Torup där dom spelade fotboll och minitennis (tror jag att det heter). Vid sju tiden kom dom tillbaka hit och hade Erik med sig. Jag hade precis blivit klar med maten. Det blev hasselbackspotatis med fläskfilé och pepparsås. Killarna tyckte nog om det för alla skålar var rensade när vi plockade undan från bordet :-)

När klockan var strax efter nio så funderade vi på om vi skulle gå ut eller inte. Sagt och gjort, vi slängde på oss finkläderna och klackaskorna (för min del) och tog bussen in till stan :-) Vi började med en drink på Bulls. Det var sjukt myckert folk där inne. Men vi fick tillslut ett bord. Vi träffade på gamla klasskompisar från Markaryd. Trevligt.

Därefter blev det Mårtensson där jag och Tobbe skakade rumpa :-) Haha. Det var en riktigt kul kväll inne i stan! :-) Det var längesen jag var ute och dansade så det var skoj :-)

Igår var både jag och Jesper ganska sega. Så vi låg i soffan mesta delen av dagen :-) Skönt. Perfekt söndag!

Nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te, tänkte jag. Sen blir det en promenad i höstvädret. Ha en fin måndag!


Torpet i Ternhult


Välkommen till Ternhult.


Morfars egen snickerbod. Här förvarar han alla sina maskiner, som tex fyrhjulingen :-)


Här finns det plats att sova över.


Stenmuren. Morfar har röjt undan massa träd här så att stenmuren skulle få synas. Trädgården är enorm och han har röjt massor efter stormen Gudrun och Pär. Även några granar till skulle nog få åka ner sa han.


Här skymtar ni vägen som går fram till Morfars föräldrarhem.


Här har vi kommit in i hallen. Tapeten är sjukt snygg och en sådan skulle jag vilja ha som en fondvägg i kanske ett sovrum eller i ett vardagsrum :-)




Köket.


Jesper, mormor och morfar. Snart dags för fika. Mormor hade bakat blåbärspaj. Både blåbär och lingon har dom plockat här ute. Flera liter. Jag fick både blåbärssylt och lingonsylt med mig hem. Mamma har varit här i några omgångar och hjälpt till att rensa bären :-)

Bakom Jesper och morfar ser ni vardagsrummet. Det ska dit nytt tak, nytt golv och nya tapeter. Morfar han kan :-) Vi har honom att tacka, annars hade vi aldrig haft så fint i vår lägenhet, och altanen blev helt underbar. Vi älskar att sitta där ute på kvällarna och se solen gå ner.


Köket kommer från IKEA och jag har sagt till Jesper att detta kök ska vi har i vårt hus. :-) Det är beiget. Lite gammaldags tycker jag. Gillar det väldigt mycket.



Ja, där har ni torpet i Ternhult. :-) Helt underbart mysigt! Även på eftermiddagen hade vi fint väder så vi kunde sitta ute i solen och fika. Det var nog sista gången vi satt utomhus i bara t-shirt. Mamma och systrarna kom även och fikade :-)

Efter besöket i Ternhult gav vi oss hem till mamma och pappa. Där lagade vi tacos, kollade på Idol, åt massa godis, drack kaffe och bara flamsade och tramsade som bara vi kan :-) Älskar er systrar! ♥

Det kunde inte ha blivit en bättre heldag i Traryd!


S:t Sigfridsvägen


Här fanns det bara träd innan så dom har röjt ner en massa.






Basilika och vinranka. Det luktade så gott.


Här kommer dom att så gräs så småningom. Det är en jättestor plats. Man ser det inte här på kortet men det är stort. Farmor sa att dom kommer ha något möblemang här. Och njuta av kvällssolen :-) Tänk vad fint det kommer att bli nästa sommar :-) Denna kruka som hon gjort här brukar hon ha en murgröna i som ringlar upp. Jättefint. skulle själv vilja ha en sådan man har inte riktigt platsen för det. Det får bli när vi köpt hus istället :-) Mamma har en och den är riktigt fin.


Fågelbad. Jag beställde två krukor av henne. Dom är räfflade på sidorna. En större och en lite mindre som jag kommer ha på baksidan i det land vi lade singel i, i somras.


Det är sjukt vad pysslig min farmor är :-) Hon har massa projekt på gång och har varit på kurser hit och dit. :-) Jag önskar jag blir så pysslig när jag blir pensionär :-) Hon har en helt underbar trädgård. Det går inte att beskriva. Jag glömde bort kameran där ett tag men nästa gång ska ni få se reten av trädgården. Den som väntar på något gott...


Varsågoda. Ett litet smakprov på farmors fina växthus. Det finns så mycket att se på i hennes trädgård. Man hinner inte fota allt då man själv går runt och kikar och hon berättar samtidigt om sina nya projekt :-) Vi hade tur då vädret var helt underbart. Solen sken och det var säkert 18 grader :-) Perfekt.

På väg...






 
Denna duk har jag hittat på Hemtex. Jag var ju bara tvungen att köpa den när det stod Jonna på :-) Servetter fick också följa med.



Idag är vi uppe lite tidigare. Vi är lediga och har tänkt spendera dagen i Traryd. Först blir det ett besök hos farmor och farfar. Har med kameran så jag hoppas att jag får några bara bilder på hennes fina växthus och sina betongprylar :-) Hoppas även att hon har målat klart ett litet bord och en stol i vitt som vi ska ha i sovrummet :-)

Därefter blir det lunch och fika hos mormor och morfar i torpet. Ska bli himla trevligt idag :-) Kvällen avslutas hos mamma och pappa. Tror minsann att det blir tacos :-)

Hoppas ni har en fin fredag!


Måndag


Bild: vi.sualize.us


God Morgon!

Då var det måndag igen och dags för arbete om en liten stund. Gårdagen gick i rassande fart tycker jag. Jesper var borta hela dagen så jag passade på att storstäda. Köksluckorna fick sig en omgång och även dörrar. Förstår inte hur dörrar kan bli fläckiga och smutsiga.

Så skönt det var att sätta sig i soffan sen efter allt var klart. Fick dammtorkat och torkat alla golv. Skönt.

Imorgon eftermiddag kommer moster Gunilla och mormor hit och fikar lite så tror att jag ska baka en kladdkaka :-) Både jag och Jesper är lediga imorgon så det lutar lite åt en snabb runda till Gekås. Behöver lite allt möjligt.

Nu dags för arbete! Ha en bra måndag!


Friday!



Bild: vi.sualize.us


Fredagen är här och snart är det helg. Skulle gentligen varit ledig idag men hoppar in extra för vi har så mycket smörgåstårtor som är beställda. Men hoppas ändå att det ska gå hyffsat fort så jag är hemm till lunch. Men vi får se.

Igår var jag rätt trött när jag kom hem så jag satt mest i soffan hela kvällen. Låg och lste en bra stund innan jag släckte lampan. Har börjat på en nya bok och den är verkligen jättebra :-)

Nu blir det jobb. Vi hörs kanske i eftermiddag.


IKEA






Igår hade vi en ledig dag tillsammans och eftersom vädret var så tråkigt bestämde vi oss för att köra till Helsingborg och Väla. Det blev ett besök på det nyöppnade IKEA. Herregud så stort! Haha. Vi fick med oss mycket fina ting. Bland annat en till bokhylla till vardagsrummet och två dörrar.

Vi var på jakt efter en lampa att ha bakom soffan i ena hönret där det är så mörkt. Vi letade hur länge som helst. Det är ju inte så stort utrymme där bakom så vi ville ha en liten smidig på fot. Liknande läslampa. Men det flesta var antingen klumpiga, för stora skärmar och konstiga färger. Så när vi nästan gett upp hoppet så hittade Jesper några vägglampor. Det hade vi inte ens haft i tanke på att vi kunde ha. Så då blev det en tavelliknande lampa. Syns så dåligt på bilden här ovan men den är i glas med ett frosta mönster på. Den är väldigt fin faktiskt och den ger lagom med mysbelysning. Precis så som vi ville ha det.

Även annat smått och gott fick följa med som dörrmatta, utebelysning till framsidan, ljus, ny toalettsits, badrumsmatta och nya sänglampor.

Nu blir det lite vila i soffan med en chailatte och mina nya tidningar som jag köpte innan.


Laxsoppa



Testade att göra denna laxsoppa idag och den blev jättegod :-) Så prova!


♥ 600 gr lax
♥ 2 msk smör
♥ 3 st morötter
♥ 1 purjolök
♥ 1 knippe dill
♥ 2 msk vetemjöl
♥ 10 dl vatten
♥ 2 dl creme fraiche
♥ 2 st fiskbuljongtärningar

Riv morötterna grovt på ett rivjärn och skär purjolöken i strimlor. Smörkokas i en gryta (gärna gjutjärn) i ca 10 minuter.

Smula ner fiskbuljongtärningarna och 2 msk vetemjöl.

Späd med 10 dl vatten och låt småkoka i 10 minuter.

Tillsätt 2 dl creme fraiche och den hackade dillen.

Tärna laxen och lägg i soppan, låt koka upp.

Servera med ett gott bröd.


Nya pjucks






Här är mina nya pjucks. Du hittar dom på Skopunkten. :-)

Sitter i soffan med en kopp te och kollar på Ensam mamma söker. Men snart blir det dags att krypa till kojs. Imorgon är det arbete som väntar. Sedan två dagar ledigt med älsklingen. Härligt! :-)

Hoppas ni haft en bra helg. God Natt!


Grå söndag = Innedag


Igår blev det ett besök på Gro och Spira här i byn. Denna pryder vår hall nu :-) Söt. Det finns så mycket fint där inne så man vet inte riktigt vad man ska välja. ;-)


Har sovit väldigt gott inatt och när Jesper kom in och sa hejdå vid halv sex imorse somnade jag om direkt efter han låste dörren :-) Vaknade igen vid halv nio. Utvilad och pigg.

Idag är det en grå och regnig söndag. Skönt att vi hann få iordning på trappen igår med blommorna. Så idag passar det bra med en innedag. Har just ätit god frukost här framför teven med en stor kopp te. Jag tittar faktiskt på Bröderna Lejonhjärta :-) Jag kan inte minnas att jag har sett hela denna film när jag var liten. Boken har jag. Den har jag fått av farfar :-) Efter börjar Mio min Mio så jag tror jag stannar här i soffan en stund till ;-)

En maskin tvätt rullar och ska försöka plocka iordning lite här hemma idag. En massa Ghost Whisperer avsnitt väntar på mig också! :-)

Just ja, ska visa er skorna jag köpte i fredgas lite senare :-)


Trädgårdspyssel










Här ser ni skillnaden. Så här såg det ut innan vi spolat av allt med högtryckstvätten. Usch!


Vi har varit ute det mesta av denna lördag. Jag har fått plantaret ljungen vi köpte igår och även spolat av både plattor och hela trappen. Herregud vilken skillnad! Så fint det blir nu efteråt. Varför har vi inte gjort detta innan?

Nu kom Jesper med ett glas rött och en skål chips :-) Om en stund är det dags att laga tacos. Först lite lugn och ro i soffan.

Önskar er en härlig lördsagkväll!


Fredagsmys igår







Den fina lila buketten stod på bordet när vi kom hem i tisdagsnatt :-) Maria hade varit och lämnat den och även tänt upp här till oss. Tack för all hjälp! :-)



Igår hade vi en mysdag. Det började med en snabb tripp till Halmstad där vi körde inom plantagen för att köpa lite ljung. Sen blev det en storhandling på Ica Maxi. Så middagen igår blev potatisgratäng med rostbiff och en tapasbricka med fyllda grönsaker. Det var champinjoner, gröna oliver, röda paprikor och peperoni.  Supergod. Det blev lite över så det tar vi ikväll. Det fanns lite olika tapasbrickor. En med soltorkade tomater, och en med bara oliver.

Efterrätten blev en favorit i repris som ni ser ovan. Himla smidig och enkel. Dessutom väldans god :-) Vit chokladmousse med jordgubbar och riven vit choklad över. Ikväll blir det tacos. Kan aldrig få nog av det! :-)

Det blev även ett skoköp igår också! Hihi :-) Visar sedan!


Gran Canaria 2010


Från solstolen


Övre poolen. Här låg vi och solade mest.


Nedre poolen.


Amadoresdalen.


När vi låg och solade på Amadores strand kom ett skepp och seglade förbi.


Från vår balkong. Man kan skymta Amadores.






I restaurangen fanns massa gotte.


Frukt i massor.


Buffématen. Det går inte att välja. Man tar ltie av allt och sen har man en överfull tallrik som man inte orkar äta upp ;-)








Här kommer en hel del bilder från vår resan. Vi har haft helt underbart och bara latat oss hela veckan! :-)


RSS 2.0