Herrljunga


Dessa fina glöggflaskor hittade vi när vi var och handlade igår. Vi provsmakade den med cognac. Trodde inte jag skulle gilla den men den var riktigt god :-)

God Morgon!

Jag har drömt om den lilla voffsingen inatt om att hon var vår :-) ÅH!

Idag blir det jobb fram till klockan 18,00 ikväll. Fick mitt julschema igår och ska jobba en hel del två veckor innan jul. Men det är kul med lite mer tid. :-)

Jesper är också uppe redan. Han ska på kurs mellan 9 och 13 så han skjutsar mig till jobbet. :-) Ser ut att bli en himla fin dag idag. Det är blå himmel! Men kallr kommer det vara.

Ha en bra dag!

KRAMAR ♥

Vi är förälskade..








.. i denna lilla dam :-) Herregud så liten och gullig. Hon somnade i min hand :-) Först skakade hon jättemycket men sen slappnade hon av och då somnade hon. Så gosig päls. Alldeles burrig :-) ÅHHH!! Jag vill ha :-)

Både jag och Jesper har jobbat förmiddag. Jag var hemma strax efter ett och fy så kallt det var att gå hem. Hade glömt min halsduk med så det gjorde riktigt ont i kinderna. Jesper kom hem vid halv tre och vi fikade lite snabbt och sen bar det av för att se den här lilla hundvalpen.

Vi är helt förälskade i denna lilla krabat. Ska bli häftigt att se hur hon kommer se ut efter någa veckor. Just nu är hon tre veckor. Ville inte gå därifrån. Ville så gärna ha med henne hem. Så mysigt när hon somnade i min famn :-)

På väg hem stannade vi för att se detta hus :-)



Trevlig Kväll!

Första advent


Stärnorna är på plats i vardagsrummet.




Röda gardiner är uppe. Tog denna bild innan idag då det vräkte ner snö ute.


Har satt fram lite änglar här och där. De flesta har jag fått av farmor :-)




Så här mycket snö har vi. Det är helt sjukt vad mycket det har kommit idag! Haha


Hejsan!

Vi sitter inne och myser med massa tända ljus och utanför dalar snöflingorna sakta ner. Innan vräkte det ner så det har kommit en hel del snö idag. Mysig första advent :-)

Idag har i alla fall julgardinerna kommit upp. Jag tog fram strykjärnet igår men när jag skulle börja stryka så var det inte varmt :-( Den var sönder i sladden. Så typiskt. Först dammsugaren och nu strykjärnet. Så Jesper har varit och fixat ett nytt idag.

Det har verkligen varit en innedag här idag :-) Vi har kollat på Knight and Day med Cameron Dias och Tom Crusie. Det var riktigt bra! :-) Blev en hel del skratt!

Nu är det snart dags för lite pannkakor. Sen blir det pepparkaksmuffins med creem cheese frosting på. Mums :-)

Ha en trevlig kväll!

KRAMAR ♥


Tjuvstart


Jag har tjuvstartat julen lite här hemma. Amarylis i vas och en liten tomtegumma med flätor. Denna dam hittade jag inne på Hemtex när vi var på väla i måndags. Fanns även i rött :-)


God Kväll!

Hur mår ni idag? Här mås det fint! :-) Vilket vinterlandskap vi har här. Vi var nog ute och skottade fyra gånger igår så myckte snö det föll. Men lite mysigt är det ändå. Får sån himla julkänsla :-)

Fast jag väntar till fredag med att sätta upp alla adventsljusstakar. Då är jag ledig och kan städa ordentligt här hemma innan allt åker upp :-) Men lite har jag tjuvstartat redan. Men amarylis och hyacinter :-) Och lilla tomtegumman här ovanför som har fått ta plats i hallen :-)

I måndags var vi på väla. Och tur var väl det för i igår hade vi inte kunnat at oss ågonstans i det snökaoset. Så vi är glada att vi kunde komma iväg då :-) Och vet ni vad? Vi har fixat alla julklappar!! Gud så skönt säger jag! Det är bara nån enstaka sak till som ska köpas men så skönt! :-)

Ikväll när Jesper hämtade mig så överraskade han mig mig ett dukat bord när vi kom innan för dörren. Smörrebröd :-) Hihi. Så gott det var med massa gott pålägg :-) Även en till överraskning hade han till mig. Han har bokat två biljetter till den nya harry potter-filmen på fredageftermiddag :-)

Nu är det dags för lite varm glögg nu när vi tittar på Halv åtta hos mig.. Sen är det dags för arga snickaren.. :-) Perfekt onsdag!

Ha en fin kväll! KRAMAR ♥

Lugn & skön söndagkväll


Kvällsläsning. Nya allt i hemmet som min Jesper köpte innan idag.


God Kväll!

Denna söndag har varit hur skön som helst. Det blev en sovmorgon med älsklingen och sen har det varit soffmys hela dagen. Jesper började jobba vid två så då stannade jag kvar i soffan under täcket och har kollat film hela dagen. Så härligt.

Kvällen igår spenderades hos fina Emma. När jag kommit in blev jag bjuden på glögg och pepparkakor. Det var gott att komma in i värmen efter promenaden till henne. Så fin du är med magen min vän! Den bara växer och växer mer för varje gång jag träffar dig :-) Så himla spännande att följa!

När vi börjat med middagen som blev klyftpotatis och fläskfilé plingar Emelie på dörren. Himla trevligt att träffa dig också. Var allt för längesedan. Efter middag blev det tjejsnack i soffan med god efterrätt. Mascarponecreme med jordgubbar och marränger. Gott! Samtidigt kikade vi på Så mycket bättre. TACK snälla för en underbart rolig kväll! :-)

Jag väntar hem Jesper som slutar vid nio. Sen blir det nog (ännu) en film innan vi lägger oss. Imorgon är vi lediga båda två så det blir en runda till Helsingborg för lite julhandel. Ska bli himla mysigt faktiskt att komma iväg lite och äta god mat och fika gott! :-) Längar!

Ha en skön söndagkväll!

KRAMAR ♥

Nytt



   

Skopunkten har fått in lite nytt. Dessa boots fnnsi både svart och brunt. Jag skulle gärna vilja ha de bruna.



God Kväll!

Det har börjat mörkna ute och här inne är det varmt och skönt med tända ljus. Har tagit mig ett litet glas rött denna lördageftermiddag. Ska strax gå ner till Emma för det blir det tjejkväll. Emelie kommer också och det ska bli himla trevligt.

Har inte hänt så mycket här hemma idag. Jesper har jobbat till två och innan dess har jag bara gått runt här i mjukiskläder. Har i alla fall skottat hela uppfarten och trappen. Försökte mig på att hacka bort jorden från krukan men det gick inte så bra. Så Jesper tog hand om det när han kom hem. Vi hällde varmt vatten på jorden så tillslut gick det att få upp allt.

Så då planterade vi enen och så letade jag fram belysningen och virade runt och sen i med kontaken. Och givetvis fungerade inte belysningen. Haha. Så tråkigt. Det är en utebelysning och vi köpte den förra året. En sådan med små lampor i. Trodde i alla fall att den skulle hålla i mer en ett år. Men icke. Få bli att köpa ny.

Önskar er en fin lrödagkväll!

KRAMAR ♥


Vinterlandskap



Igår tände vi eldkorgen. Det blir så himla fint. Speciellt när det låg lite snö på marken.


OjOjOj så mycket snö det har kommit inatt. Fint är det verkligen men inte lika kul att köra i. Jag har suttit här i köket nu en bra stund och en röd skåpbil har försökt att komma upp för gatan. Det är ingen stor backe egentligen vi har längre upp på gatan men när det kommer så här mycket snö så är det nästan omöjligt att komma upp. Han har backat tillbaka ner för hela gatan tre gånger men nu tror jag han har lyckats.

Jag kommer själv ihåg när jag körde förra vintern. Jag hade med problem att komma upp för gatan. Det tråkiga är att skottbilen inte kommer hit förräns sist :-(

Igår var vi lediga båda två. Det blev en liten handling i byn och jag passade då på att köpa mig en stor en. När jag skulle ta bort de vissna blommorna i den stora grå betongkrukan hade ju givetvis allt frusit. Så jag vet inte vad jag ska göra nu. Får väl stå och hacka sönder all jord. Haha. Kanske kan Jesper fixa det :-)


Ikväll ska jag ner en runda till Emma. Ska bli himla trevligt. :-)

Ta det lugnt i trafiken idag!!

KRAMAR ♥

Drömhuset










Bilder: Hemnet

Ca 4 mil från oss så finns detta fina hus. Både jag och Jesper gillar det väldigt mycket. Men eftersom Jesper jobbar natt så tror vi inte detta skulle funka. Och vi skulle även behöva ha två bilar då.

Hej på er!
Hoppas allt är bra med er denna kalla tisdag. Här ligger fortfarande frosten kvar på gräsmattan.

Vaknade ganska tidigt imorse men låg kvar en stund och läste tidningar innan jag gick upp för att göra frukost. Jesper slutade vid två idag så innan det fick jag ett ryck och storstädade hela lägenheten. Dammsög, dammtorkade och moppade alla golv. Gud så skönt att ha det gjort. T.o.m Jesper sa att det lutkade gott när han kom hem :-)

Nu ligger han och sussar sött och ska upp vid sju för att sedan jobba natt. Så jag har fördrivit tiden med att ha kollat på pensionärsjävlar. Haha vad roligt det programmet är :-) Om ni inte har sett det innan så gör det!

Samtidigt som jag sitter här i soffan med datorn i knät kikar jag på Förkväll. Funderar på vad jag ska laga till kvällsmat. Börjar bli hungrig redan nu.

Önskar er en fin kväll!

KRAMAR ♥

Fredagsmys







I onsdags hade vi en ledig dag tillsammans jag och Jesper. På eftermiddagen fick vi ett ryck och körde till Ullared. Vi var ju där förra fredagen men då kom vi ej in. Bättre lycka denna gång tänkte vi. Det var ganska så lugnt på kvällningen. Vi fick med oss lite smått och gott. Bl.a zinkhuset och nya kuddar till soffan med den vita stjärnan på :-) Lite New England stil. Fanns i massa olika färger. Fick även med mig lite jul-magasin så det blir läsningen innan läggdags.


God Kväll FREDAG!

Jag är en aning trött denna kväll så det blir soffhäng hela kvällen. Jesper steg upp vid sju innan ikväll och då bestämde vi oss för att lyxa till det lite denna fredgakväll med kinamat. Wokade grönsaker med gröncurry och jätteräkor. Smarrigt var det!

Nu har han precis åkt iväg för en natts arbete. Själv jobbar jag mellan åtta och ett imorgon så det blir lugnt här hemma ikväll. Ska bläddra igenom Allt i hemmets julspecial och drömhem & trädgård jul för lite inspiratipon nu när det snart är advent :-) Har klickat hem en väldigt fin ljusstake från jotex som jag hoppas komma innan advent knackar på dörren.

Har även klickat hem den första julklappen. Den kommer att bli till yngsta systern Ida och jag tror faktiskt hon kommer bli riktigt glad för denna lilla sak :-) Hihi.

Det blev ett väldigt snabbt besök på Gekås i onsdagseftermiddag. Sprang direkt bort till leksaksavdelningen och hittade klappar till kusinbarnen. Så skönt att ha det avklarat. Självklart var det massor av folk just där så jag fick slå mig fram för att hitta lite grejer. Herrejesus säger jag bara.

Imorgon eftermiddag efter arbete så ska väskan packas och sen bär det av till Traryd och hem till familjen. Jesepr ska vidare till Älmhult för att träffa en gammal kompis så det passade bra för mig att stanna hos familjen. Båda systrarna jobbar imorgon så det blir en mor och dotter eftermiddag :-) Mysigt. Vi ska besöka det blågula varuhuset IKEA. Kanske hittar några klappar där med. Annars behövs det alltid ljus i alla dess olika former nu när julen snar är här :-)

Ha en mysig kväll allihopa!

KRAMAR ♥



Kall måndag




Fyy så kallt det var här när jag kom hem ikväll från jobbet. Tände massa ljus direkt och först nu börjar jag få upp värmen. I helgen kom Jesper hem med Plaza kvinna, så det blir läsningen ikväll. En spännande intervju med Josephine Bornebusch. Hon som spelar Mikaela Schiller i solsidan. Åh vad jag längtar tills säsong två.


Hej på er denna kalla måndagkväll. Hemskt vad veckorna flyger förbi. Det är ju på riktigt snart JUL och jag har inte ens funderat över alla julklappar som ska inhandlas. Om två veckor är det första advent och det är första året för mig att hjälpta till på jobbet att pynta i charkdisken inför julskyltningen och det ska bli riktigt roligt faktiskt.

Jag hoppas att jag och Jesper kan komma iväg på någon liten weekend snart framöver och att vi då kan hinna köpa julklappar och samtidigt ha lite mysigt. Vi firar faktiskt 5 år som förlovade till nyår så det hade ju passat så bra med en liten weekend för att fira :-)

Ikväll är det som sagt kallt här så massa ljus är tända och jag har krypit upp i soffan och svept filten om mig. Kikar lite på Böda Camping. Det är lite så att man längtar till sommaren igen och den goa värmen.

Ha en fortsatt fin kväll!

KRAMAR ♥

Passionsfruktsmascarpone med bär



4 portioner

♥ 1 dl vispgrädde
♥ 1 msk socker
♥ 1 burk mascarponeost (250g)
♥ 3 passionsfrukter
♥ 2 dl blandade bär (t ex jordgubbar, björnbär, hallon, blåbär, körsbär)

Vispa grädde tillsammans med socker. Blanda ner mascarponeosten försiktigt. Dela passionsfrukterna och grlp ur innehållet och blanda med ostcrémen. Fördela i fyra dessertskålar. Toppa med blandade bär eller frukter. Variera med olika bär och frukter efter årstid.

Vi körde med hallon och blåbär. (det fanns hemma) Men vi glömde bort passionsfrukterna. Fast gott blev det. Nästa gång ska jag prova att smula ner marränger.

Ugnsbakad lax med apetina fetaost




♥ 4st laxfileér
♥ 1-2st fänkål ca 300g
♥ 1 röd paprika
♥ smör/olja
♥ 1tsk salt
♥ 1 msk rosmarin
♥ 100g apetina fetaost

Ugn 225°

Strimla fänkål och skär paprika i bitar. Blanda grönsaker och smör i en ugnsäker form. Lägg på laxen och kryddor. Smula osten och lägg över laxen. In i ugnen i ca 15 min. Servera tillsammans med potatismos eller ris.

Smaklig måltid


Utflykt




Utflykten idag blev till Ullared. Ett par nya Shepherd fårtofflor stod på listan då de andra här hemma har sjungit på sista versen. Ett par mörkgråa blev det denna gången.


VÄLKOMMEN FREDAG!
Vad härligt att det är helg igen. Både jag och Jesper har varit lediga idag men ingen sovmorgon fick vi för det. Ett möte på banken vad det dags för redan klockan tio i förmiddags. Ett bra möte skulle jag vilja säga :-)

Sedan bar det av mot Ullared för lite shopping. Bland annat en ny dammsugare. När Jesper städade här igår så la den av och nu går det inte att starta den. Men när vi kom till Ullared så var hela parkeringshuset fullt och kön var superlång. Så jag säger tack för att NetOnNet finns! Där fann vi en nya fin dammsugare för en rätt så billig peng och även mina fårtofflor på en ut av de alla skoaffärerna.

Så det blev inget långvarigt besök denna gång. Istället fortsatte vi hemåt för att handla lite till kvällen. Lax och potatismos blir det. Recept kommer senare.

Nu har vi precis fått i oss en varsin chokladboll och en latte. Mår hyffsat illa nu kan jag erkänna. FY! Jesper sak cykla ner till en arbetskompis för att drickalite whiskey. Han kommer väl hem lagom tills middagen är klar skulle jag tro ;-)

Tror jag ska sätta mig i soffan och se ett nytt avsnitt av Vamire diaries. Bästa serien enligt mig :-)

Trevlig Fredag! KRAMAR ♥

1 November


Gårskampen i Hemeslöv. Sista grenen på 10-kampen var klätterväggen. Jag och Eva fick tävla mot varandra. Riktigt kul var det! :-)

Godmorgon 1 November. Är uppe och snart är det dags för jobb. Denna veckan blir lång med jobb till 18 fram till torsdag. Jesper har x-vecka så han är hemma hela vecka och ska skjutsa mig och pyssla om hemmet :-)

I lördags var det dags för 10-kamp i Hemeslöv med de gamla jobbarkompisarna från ICA. Riktigt skoj hade vi. Vi delades in i två lag med fem i varje. Så vi tävlade mot varandra. Vi fick gå på olika stationer och vi visste inget om hur de andra laget hade klarat sig.

Det var allt från pilbåge, frågesport, ölprovning, bära mjölkkannor till minigolf. Sist var det dags för klätterväggen och Jesper tävlade mot syster Ida och tävlade mot Eva. Jag hade ju kängor på mig så det var inte jättelätt men jag lyckades komma upp före Eva. Ett tag var jag riktigt nervös och var tvungen att andas lite och sen hoppa upp till sista steget. Man skulle röra takbjälken då man var uppe.

När jag kom ner igen så var jag helt spagetti i benen. Haha. Men kul var det. Jag och Jesper var lagledare för varsitt lag men det var Jespers lag som vann. Man kunde Jespers lag vann med 1200 poöng och vårt med 1080. Så det var ju inte jättelångt ifrån. Hihi.

Sen åkte vi vidare till Markaryd och hem till Eva där det bjöds på exotisk planka med gott vitt vin till och massa prat om hur alla har det :-) TACK för en jättehärlig kväll!

NU: Dags för jobb!

KRAM♥


RSS 2.0