Snart




Snart ligger vi här i denna poolen och gottar oss :-) Club riu vistamar på Gran Canaria. Inte många timmar kvar nu.


God Kväll!

Denna dag och ägnats åt packning. Bara lite småsaker som ska ner i morgon innan vi åker. Det har varit en lugn och skön dag. Sovit länge, gått en lång runda och ikväll har vi faktiskt mumsat på pizza :-)

Nu sitter vi här i soffan och myser men snart blir det läggdags så vi får några timmars sömn i alla fall. Klockan är ställd på strax efter två och vid tretiden bär det av till Göteborg.

Ska bli så himla skönt att bara koppla av i en hel vecka med god mat, god dryck och massa sol :-)

Ha det bra och vi hörs om en vecka!


Strömavbrott






Glasljusstakarna kommer från Diamoda, finns även hos Village. De silvriga kommer ifrån IKEA. Nu i eftermiddag har regnet öst ner så ljusen har varit tända en stund. Mysigt.



Jesper jobbar eftermiddag så han kommer inte hem förräns efter nio. Sen är det semester i en vecka för vår del :-) Så skönt! Har börjat packa och det mesta är fixat men några mer grejer ska få plats. Känns skönt att ha det mesta klart. Så imorgon blir det väl lite städning här hemma så det är fint när vi kommer hem igen och sen blir det mys hela dagen :-)

Innan idag vid lunchtid så gick strömmen här hemma. Vi satt och kollade på TV och rätt var det var så började förstärkaren spraka och la av efter en stund. Sen slockande även tv:n. Vi kollade proppskåpet men ingen säkring hade gått. Vi kollade dom andra rummen och där fungerade lamporna. Så Jesper skulle gå ut och kolla och då brinner det i ett elskåp ute på gatan.

Grannarna hade sett röken så dom ringe brandkåren. Det brann inte jättemycket men dom släkte de och då var de tvungna att stänga av all ström. Så under ca två timmar var vi utan ström. Vi var tvungna att åka ner till Jespers föräldrar för att fixa lite mat eftersom Jesper skulle börja jobba vid två.

Det dumma var att jag hade både tvättmaskin och disk maskin igång när strömmen gick. Diskmaskinen startade direkt igen när strömmen kom men tvättmaskinen fick jag köra om igen. Typiskt.

Nu har jag precis ätit lite varma mackor. Snabbt att fixa så här en söndagskväll när man är själv. Jesper är inte så förtjust i det så då får man passa på när han inte är hemma :-) Ska ta och göra mig en kopp te.

Hoppas ni hjar en härlig söndagskväll!


Grey Whises


Dessa skor är riktigt coola! 1299:-




Dessa godingar får du för 799:-


Dessa söta blir dina för 1199:- Alla skor hittar du hos Scorett. Jag vill helst ha allihopa ;-)


Kräftskiva



Dessa boots finns på Scorett för 499:- Såg dom igår när vi var inne i stan och idag ångrar jag att jag inte köpte dom. Det får bli ett besök till stan efter vår resa och jag håller tummarna för att dom finns kvar då :-) Hoppas
hoppas!



Idag har det inte gjorts så mycket här hemma. Jesper har jobbat fram till två och innan dess har jag bara legat här i soffan och kollat massa Ghost Whisperer avsnitt :-) Men lite nytta har jag gjort i alla fall. Har tvättat en maskin tvätt och gjort en paj med västerbottenost som ska tas med på kräftskivan ikväll :-)

Har duschat och gjort mig iordning. Ikväll blir det beige jeansleggings och en vit topp med spetsdetaljer på. Kör på utsläppt hår. Det var längesen jag hade det känns det som. Jag måste ju alltid har uppsatt på jobbet.

Det ska i alla fall bli superkul ikväll! :-) Men vi får se hur många kräftor det blir för min del. Är inte så förtjust i det. Köpte en flaska vitt igår. Jacob´s Creek Riesling. Hoppas det smakar gott. Dom brukar göra det. Gillar rosé vinet mycket.



Önskar er en mysig lördagkväll!




Kvällens läsning



Idag låg IKEA-katalogen i brevlådan när jag kom hem så detta får bli kvällens läsning :-)


God Kväll!

Jesper hämtade mig från jobbet idag och när vi kom hem lagade vi tacos. Vi har lite fredgasmys ikväll eftersom vi har lite ledigt ihop. Vi är även lediga imorgon och då blir det en runda på stan för att fixa det sista inför resan.

Ska bli himla mysigt att gå på stan imorgon och äta lite gott med :-) Det var längesen bara vi gjorde något tillsammans.

Hoppas ni har en härlig torsdagskväll!

P.S. Syster Emma skickade ett meddelande innan idag och berättade att hon och vännerna har supervarmt och fint på Kreta. :-) Snart är det vår tur!


Mellis



Efter jobbet så blev det mellis. Smoothie med hallon och blåbär. Perfekt när man inte riktigt är hungrig men ändå sugen på något.

Dagen har gått väldigt fort fast det var jobbigt att gå upp halv sex idag. Har vaknat ett antal gånger inatt och trott att huset skulle braka ihop. Fy som det har blåst. Jesper sov inte heller bra i förmiddags efter nattpasset. Han vaknade också flera gånger.

Jesper jobbar eftermiddagspasset så han är inte hemma förräns nio ikväll så det är tyst och lugnt här. Kan vara rätt skönt ibland när man kommer hem från jobbet. Att bara ta det lugnt. Ska sätta igång den andra laptopen och se några avsnitt av Ghost Whisperer. Är helt besatt just nu :-) Det är så bra. Igår lipade jag som ett barn i ett avsnitt. Fy så hemskt det var. Och tårarna vägrade sluta rinna. hihi.

Hoppas ni inte har blåst bort idag.


Regnet det bara öser ner...





Så skönt att vara ledig idag. Det blev en lång frukost här framför datorn :-) Havregrynsgröt med blåbär och grovmacka med leverpastej och gurka. Gott. Dricker alltid en actimel på morgonen. Det sägs vara bra för magen. Jag vet inte men dom är goda i alla fall. Den med vaniljsmak är riktigt god. Annars brukar vi köpa med jordgubb, det är Jespers favorit.


Vädret idag är verkligen helkasigt. Har suttit här i köket en stund nu och ena stunden skiner solen in och i nästa stund är det grått och regnet vräker ner. Jag som tänkte jag skulle gå en långpromenad idag och verkligen få frisk luft. Känns inte så kul att gå i ösregn. Igårkväll efter jobbet så gick vi en runda. Och vi var väldigt blöta när vi väl kom in igen. Haha.

Har inte alls en aning om vad jag ska hitta på idag. Det blir ju en innedag så jag får väl pyssla med lite allt möjligt. Börja tvätta kläder och sånt som vi ska packa emd oss till resan kanske vore bra. Vi får se.

Ska i alla fall laga en god fläskfilégryta som vi inte haft på länge. Men syltlök, cabanoss och squash. Till det blir det nog ris skulle jag tro.

Ha en bra dag!


Jonna-dagen




För en stund sen plingade det på dörren. Lisa stod ute i regnet med en namnsdagspresent :-) Tack snälla Lisa! Jag som älskar lila. Perfekt!

Har precis smakat på smörgåstårtan. God! Nu är jag verkligen mätt i magen :-) Sitter i soffan med alla ljus tända. Fy vilket tråkigt väder vi har. Men det är mysigt att sitta inne då. Längtar tills Jesper kommer hem. Känns som en evighet.

Och inget roligt går på tv. Vet inte vad jag ska hitta på. Hmm..

Hoppas ni har en trevlig kväll!


Smörgåstårta



Så här blev tårtan jag gjorde innan idag. Den har stått i kylen och gottat till sig nu i några timmar. Jag gjorde sommarsallad och la på istället för mimosa. Det blir så kladdigt. Jag blandade en creme friache med en liten burk gurksallad och en burk krossad ananas :-) Ska bli gott och smaka på den snart.




Härligt att det är lördag! Har jobbat till ett idag och hann träffa Jesper en stund innan han körde. Åt lite middag och sen satte jag igång med tårtan. Mitt i alltihopa kom jag på att jag glömt köpa sallad så det var bara till att köra ner och köpa. Typiskt! Egentligen ska det va lite persilja och dill på men det orkade jag inte köpa så därför ser den lite tråkig ut men det är ju bara vi som ska mumsa på den :-)

Har även tagit tag i tvätthögen så nu är den borta. Skönt! Hatar när det bildas en hög och man blundar varenda gång man går in i tvättrummet. Men nu är den ett minne blott :-)

Ljusen ska strax tändas då det är så mörkt och grått här. Imorse var det rätt soligt när jag åkte men sen har det bara regnat och varit kvavt, men ingen åska än så länge i alla fall.

Tror jag ska hugga in på tårtan nu, det börjar kurra i magen :-) Jesper får vänta till nio ikväll.




Lördag






I torsdags köpte jag med mig både rosor och liljor. Lijorna börjar slå ut nu :-)



God morgon!

Är uppe tidigt eftersom det är jobb idag fram till ett. Jesper kom hem för en stund sen och har precis gått och lagt sig. Han jobbar mellan två och nio i eftermiddag så vi möts i dörren vid halv två. Tråkigt. 

Jag har lite att pyssla med här hemma i eftermiddag. Tvätten måste verkligen gås igenom och vikas. Det är bildas en jättehög nu. Sen tänkte jag att jag skulle ge mig på att göra en smörgåstårta. Jesper har länge velat att jag skulle göra en så det blir nog kvällsmaten ikväll :-)

Happy Lördag!


Från trädgården






Kolla in gurkan! Det är helt sjukt vad stor den blivit. :-) Har inte ätit den ännu. Fick med mig hem ett nytt te idag. Rooiboste med blåbär och vanilj :-) Ska testa det snart :-)



Slutade lite innan 18 ikväll så när jag kom hem höll Jesper på att dammsuga :-) Jag hann byta om snabbt och sen tog vi oss ut på en promenad. Himla skönt ute idag. Frisk luft. Det har bara regnat här hela veckan nästan så det var skönt att få komma ut lite.

När vi var på Gekås igår så köpte vi en stavmixer. Så nu kan jag göra riktiga smoothies, äntligen. Har haft en mixer innan men den har inte alls varit bra. Den har inte mixat frukten ordentligt så det är alltid stora fruktklumpar kvar.

Ikväll har vi mumsat på kex och ostar och nu myser vi i soffan. Det är jobb för oss båda imorgon så det blir sängen hyffsat tidigt.

Hoppas ni haft en härlig dag!




Pocket





Både jag och Jesper var lediga igår. Lyx! :-) Det blev sovmorgon och vid lunchtid bestämde vi oss för att köra till Ullared. Lite smågrejer behövdes och även lite smått till resan. Dessa tre böcker fick följa med men vi får se om jag läser dom nu innan eller om jag tar med dom. Fick med mig en hög böcker från mamma sist jag var där så jag har att läsa hela hösten. Perfekt! :-)


Det är redan torsg och snart helg :-) Jobbar på lördag med men bara mellan åtta och tre. Skönt! Idag blir det jobb fram till 18,00.

Så skönt det var att vi hade en ledig dag båda två igår :-) Vi körde till Ullared och det var faktiskt väldigt lugnt där så jag tror det flesta har börjat jobba nu. Vi blev så förvånade att vi kunde gå och kika på det mesta utan att trängas och så. Dom höll på med filmning så man var tvungen att hålla ett öga öppet för att se var dom var så man kunde smita iväg. Rätt var det var så stod dom jämte en. :-) Hoppas verkligen man inte kommer med. Dom filmde två damer så shoppade :-) Haha.

Nähä, nu är det dags att köra till jobbet. Ha en bra dag!


Gråa måndag


God morgon!

Vilket tråkigt väder vi har här idag. Regn och blåst ute. Det känns som att det verkligen är på väg mot höst nu. Det var mörkt redan klockan tio på kvällen igår. Det känns extra skönt att vi har en vecka ledigt till då vi åker iväg :-) Nu är det bara två veckor kvar :-)

Denna vecka är jag inne vid disken i charken och expediera kunder :-) Känns kul. Hela sommaren har jag plockat varor och beställt varor. Idag jobbar jag mellan 8,00 och 18,00. Sen blir det en lugn kväll då Jesper jobbar natt.

Ha en fin måndag!


Söndag






Jag och Madde var inne i stan en runda igår. Hittade superfina ljusstakar i glas. Älskar dom! Även två vita orkideér fick följa med och göra köket fint. Tänk vad lite blommor kan göra egentligen!


God Kväll!

Vi är precis hemkomna från kalas i Traryd. Syster Emma fyller 21 på tisdag men då jobbar hon så vi firade henne idag istället :-) Vi är verkligen mätta och belåtna då vi har både fikat på blåbärspaj och mammas hemmagjorda smörgåstårta.

Igår var jag och Madde i Halmstad och strosade runt :-) Hittade massa fint till hemmet. Vi lunchade på ett mysigt café och satt på uteserveringen längs med nissan. Supermysigt. Innan vi for hemåt blev det ett besök på Eurostop med där jag hittade de fina orkideérna inne på blomsterlandet. Det hanns även med en god fika på espressohouse.

Vi kom hem hit till oss samtidgt som killarna. Dom hade kört gokart och spelat golf. Dom hade verkligen tur med vädret för när vi alla kom innanför dörren öste det ner och det började åska. På hemvägen beställde killarna pizza så vi satt alla här ute på altanen med tända ljus och lyssnade på regnet och åskan. Mysigt. Det var riktigt varmt med så vi satt nog här ute till halv två inatt! Haha. Inte konstigt att man är trött idag. Men riktigt kul hade vi!

Nu sitter vi en stund här i soffan och kollar lite tv innan det är dags för en ny arbetsvecka.

Hoppas ni alla har haft en skön helg!




Fix & Trix


Nya numret av Drömhem och trädgård fick följa med hem idag. Kan behövas lite inspiration nu när det snart är höst!


Såå trött jag är nu! Vi var klara tidigt idag på jobbet så jag var hemma redan vid halv fyra. Efter en smoothie och en timmes vila så satte jag igång med städning. Eller ja, städning och städning. Har plockat undan en massa, dammtorkat och fixat och trixat. Så nu är det fint här till på lördag. Det är bara dammsugning kvar, men det tar jag imorgonkväll för nu är jag så trött så ögonen snart trillar ut!

Det var himla skönt att få sluta lite tidigare idag så jag har hunnit få undan allt här hemma. Man känner sig så nöjd när städningen är klar och allt blivit så fint :-)

Nu blir det verkligen sängen. Ska bläddra i Drömhem och trädgård och drömma mig bort. Längtar till den dagen då vi äger hus och kan få inreda precis som vi vill! :-)

Hoppas ni har en fin kväll och mys lite extra med din käraste!






Torsdag




Monki har massa fina och gosiga tröjor. Perfekt att ha nu i höst både till leggings och jeans. Jag älskar sådana här tröjor! :-)


God Morgon!

Det är redan torsdag och snart är helgen här. :-) Tycker dagarna går så fort. Har haft huvudvärk nästan varje dag denna vecka. Det har gjort att jag varit ganska trött på kvällarna när jag kommit hem från jobbet. Jag vet inte om det är glasögonen som jag haft på mig varje dag eller vad det är. Kanske att dom sitter lite för hårt och trycker på. Vet inte. Ska försöka att ta av mig dom om jag får huvudvärk idag med och se om det hjälper.

Ska försöka hinna plocka undan lite här hemma ikväll (Om jag orkar...) för det kommer lite folk hit på lördag. Jesper ska ha en grabbkväll med Gokart och golf och sen samlas här hemma hos oss. Jag tror jag och Madde åker in till stan istället och strosa runt. :-)

Fick ännu en timmes sovmorgon idag :-) Härligt! Men nu är det dags för jobb. Tror det blir hyffsat lungt idag.

Önskar dig en skön torsdag!


Rosa





Fina rosa rosor från älsklingen stod på bordet när jag kom hem idag :-) Tack fina du! ♥


God kväll!

Är så fruktansvärt trött ikväll att jag skulle kunna somna nu direkt. Fick sovmorgon idag och började inte förräns åtta men tycker inte det hjälpte som mycket för jag har varit seg hela dagen med en huvudvärk som inte velat ge med sig. Har fått i mig lite mat och tagit en varm dusch så det känns lite bättre.

Har tänt ljus och kröpit upp i soffan. Cougar town börjar nu på kanal 5 så ska kika lite på det innan det blir sängdags.

Önskar dig en trevlig kväll!






Vardagen är här igen!



Kvällsmat ikväll. Hallonsmoothie med banan och macka med räkost. Smoothie är snabbt och lätt att fixa. Speciellt när man bara ska äta själv. Jesper jobbar så har ingen lust att fixa middag. Det är jag för trött för ;-)


Vardagen är här igen och det känns riktigt skönt. Det har gått bra på jobbet även om det känns lite granna i ryggen, inte konstigt med tanke på hur mycket tungt vi bär och konkar på. Men annars känns det riktigt bra :-)

Jesper är inte hemm förräns efter nio, men det är skönt att få vara här hemma för sig själv en stund och koppla av. Tänkte jag skulle sätta mig i soffan med en bok och en kopp te och en massa tända ljus. Tråkigt väder med regn hela dagen men det är mysigt att sitta inne då med tända ljus :-)

Kram ♥

Så var denna semester slut








Dessa ting för gärna hamna i min höstgarderob :-) Bootsen kommer från Din Sko, jackan och väskan är ifrån H&M.


Japp. Då var denna semestern slut. Dessa två veckor har gått i rasande fart. Men skönt har det varit. Vi har mest varit hemomkring och gjort lite vad vi känt för. Trippen till Göteborg var väldigt skoj. Det blev många skratt tillsammans med Madde :-)

Denna dag har spenderats i soffan med film. Perfekt dag för det när det bara öser ner. Vi tog oss en rejäl sovmorgon dessutom. Halv elva tror jag klockan var när vi steg upp. Det blev en lång mysig frukost och sen kröp vi upp i soffan.

Jag slingade Jespers hår innan idag :-) Han har tjatat länge och nu blev det äntligen gjort och så fin han blev. Ser så solbränd ut nu :-) Även mitt hår fick lite färg. Brunt då :-)

Lite granna jobbångest har jag haft idag. Men det är nog mest för att Jesper jobbar inatt och jag måste sova själv. Men annars känns det bra faktiskt. Jobbar ju bara tre veckor sen bär det av till Gran Canaria. Ni jag bara gissa vad jag längtar dit. Så det gör inte så mycket att det varit taskigt väder dessa två veckor. :-)

Nu blir det sängen, ska läsa några sidor i boken innan jag släcker lampan. Hoppas bara man inte är allt för trött imorgon.

God Natt!




Nytt projekt klart






Ställde dit lite vad jag hade hemma. Längst ut till höger har jag doftlilja i en kruka. Vita är dom och dom luktar jättemycket nu :-) Rosen är i en mörkrosa färg och sen ställde jag bara dit lite vita pelargonier :-) Lär väl ändra om efter ett tag men det är det som är roligt med singel att man kan plantera i krukor och sätta var man vill och tröttnar man så är det bara att byta ut :-) Ett besök hos farmor måste planeras in så vi kan köpa lite nya betonggrejer som hon gör. Är sugen på något slags fågelbad och annat smått och gott :-) Nästa gång jag är hos farmor och farfar så ska jag ta kort på alla hennes grejer hon gör, växthuset och trädgården :-) Helt underbart fint!



Vi har ett tag velat ha singel i landet på baksidan så igår började vi på detta projekt. Vi tog bort alla växter men behöll rosen. Sen fick vi ta bort massa jord med men det la vi under det stora trädet och slängde på lite gräsfrö, så nu hoppas vi på att det ska börja växa lite gräs där.

Sen klippte vi till en svart duk som man har under stenen så att inte ogräs ska växa upp lika lätt. Idag hyrde vi släp och körde iväg för att hämta singel. På bilderna här har vi spolat av med vatten och det har inte riktigt torkat ännu så stenen är lite ljusare i vanliga fall. Vi är i alla fall riktigt nöjda :-)

Nu sitter vi i soffan och vilar. Jag har precis gjort mig en kopp te. Semestern är slut för Jesper som börjar jobbar imorgon. Känns lite tråkigt men så är det. Men Ida kommer och gör mig sällskap imorgonkväll och stannar till fredag :-) Det blir Helsingborg och Danmark på fredag om vädret tillåter.

Ha en fin kväll!


My new boots


Dessa fann jag inne på Din sko och blev kär direkt. Så nu är dom mina :-)


Ännu en dag med regn. Så trisst. Men vi har haft två underbara dagar i Göteborg med Madeleine och Fredrick. När vi kom dit i lördgas så strosade vi runt en runda på stan och sen lunchade vi på en grekisk restaurang. Gott. Det var uppehåll så vi kunde sitta på uteserveringen :-)

Efter lunch fick vi nya krafter och gick vidare för lite shopping. det var då jag fann dessa fina boots. Jag var bara tvungen att ha dom! Är dessutom supersköna :-)

Vi bodde på Scandic Europa i Nordstan. Väldigt fräscha rum :-) Senare på kvällen samlades vi på vårat rum och drack lite vin innan vi begav oss ut. Vi hamnade på en italiensk resturang, La Gondola. Jag och Jesper tog pasta. Jag tog en med tomatsås, basilika och mozarellaost. Väldigt god vill jag lova :-)

Efter god mat blev det en runda på stan för lite drinkar. Vi hamnade på O´learys där vi drack båda mojitos och strawberry daquries. :-) Vi hade supertevligt hela kvällen så tack för en underbar helg vänner!

Igår när vi kom hem var man lite seg men gräset var så långt så gräsklipparen åkte fram och efter det sågade vi ner några grenar från ett stort träd. Dom hängde verkligen ner till marken så Jesper kunde inte klippa gräset ordentligt. Så det blev en hel hög som sågades ner. Nu ser det mycket trevligare ut. Ska försöka röja upp där lite nu tänkte jag.


RSS 2.0