2010-04-30 Valborg


 
Liljorna börjar slå ut :-)


God Morgon!

Snart dags för ännu ett jobbpass. Idag blir det till 18,00. Efter det är jag bjuden på middag hos Maria och Stefan. Jesper ska ha lite kalas här hemma så jag håller mig undan ;-) Jag ska jobba imorgon också så det blir en lugn kväll för min del.

Jag och Lisa ska upp och kolla på majbålet. Har aldrig varit och tittat på det här i hylte. Lisa säger att det skjuts upp fyrverkerier och att det visas upp ett fint vattenfall :-) Så det ska bli spännande att se :-)

Igår fick jag jobba en timme extra. Det fattades en mellan 18 - 19. Så jag var rätt trött när jag väl kom hem. Jag och Jesper satt nog här i köket och paratade en massa i över en timme om viktiga ting :-) Så strax innan halv nio plockade vi undan kvällsmaten och sen tog vi en kvällspromenad. Det var riktigt härligt väder då. Så skönt.

Idag är jag lite seg efter snart en hel veckas arbete så det ska bli skönt att att ta det lugnt ikväll :-)

Önskar er en trevligt Valborg!



Äntligen!

God Morgon!

Igårkväll gick jag ner till Maria och Stefan och åt kvällsmat :-) Det bjöds på allt möjligt gott. Till fikat provsmakade vi morotskakan jag bakat innan på dagen och det blev en hit! :-)

Har sovit väldigt gott inatt. Inte vaknat en enda gång. Idag kommer äntligen Jesper hem från Tyskland :-) Ska bli så skönt. Tror han kommer vid middagstid och idag slutar jag nog redan vid 16-17-tiden :-)

Hopps ni får en bra dag!


Morotskaka



Dags att provsmaka ;-)


Fix & Trix ute på trappen

  
Dem nya krukorna :-)

 
Dem vita penseérna och murgröna syns ej så mycket ännu

 

Liljorna börjar slå ut

 God eftermiddag!

Hoppas ni har det bra denna tisdageftemiddag! Imorse gick jag och Emma ut på en långpromenad med Kalle :-) Superhärligt med frisk luft. Har jobbat så mycket nu och har inte riktigt haft tid eller lust att gå sent på kvällen.

Efter promenaden har jag planterat i de nya krukorna och sen började magen kurra så jag fick gå in och laga till lite middag. Idag blev det fiskgratäng med potatismos. För bara en liten stund sen tog jag ut morotskakan som fanns i ugnen :-) Det doftar underbart. Ska bre på glasyren så fort kakan kallnat.



Äntligen hemma

God Kväll läsare!

Hoppas ni har haft en bra dag. Såg att temperaturmätaren stod på 19 grader när jag satte mig i bilen för att köra hem. :-) Det går åt rätt håll nu i alla fall :-) Hoppas på att det blir lika varmt och skönt imorgon, för då är jag ledig :-) Ska bli så himla härligt. Jag ska sova så länge jag kan. Äta en god och lång frukost. Ta en långpromenad och fixa massa ute på trappen. Nya krukor är köpta. Så plantera blommor ska jag göra :-)

Just nu står vita liljor på köksbordet. Dom var så billiga så jag köpte två buntar :-) En till köket och en bunt till hallen :-) Tur att Jesper inte är hemma på ett par dagar så han slipper känna doften :-) hihi. Jag känner också av dem men dom är så fina så jag kunde inte låta bli :-)

Snart är det dags att krypa upp i soffan och varva ner efter ett långt arbetspass. Jag lär nog somna tidigt ikväll :-)

Ha en fin kväll!

Såg en mycket bra text hos Caludia Galli och var tvungen att skriva ner den här.

SE TILL ATT ALLTID VARA LEDAREN FÖR DITT LIV OCH DINA DRÖMMAR OCH FALL INTE OFFER FÖR MÅSTEN. DITT LIV ÄR DITT ANSVAR OCH DET ÄR DIN SKYLDIGHET ATT GÖRA DITT LIV SÅ BRA SOM DET KAN BLI.
LOVE LIFE.




Tråk känslor

God Morgon!

Hoppas ni vaknat på bra humör denna måndag! Jag är lite sådär. Jesper åker till Tyskland senare i eftermiddag och är borta i tre dagar. Känns så tråkigt att vara utan honom och vara hemma själv. Helgen har gått så fort så man knappt hunnit blinka.

Idag tror jag att jag slutar mellan 16,00-17,00. Det känns skönt i alla fall :-) Ska handla för kylskåpet gaoar tomt på allt möjligt. Även några fina rosor ska få följa med hem och pryda köksbordet :-) Hoppas på att hitta någon finare och större kruka att ha ute på trappen.

I lördags åkte vi inom plantagen och hittade fina penseér och murgrönor som jag ska plantera imorgon då jag faktiskt är ledig :-) Så imorgon blir det en skön, lugn pysseldag. Hoppas det är fint väder så man kan sitta ute och sola ansiktet lite. Igår efter frukosten satt vi ute på trappen hos mamma och pappa och det var riktigt varmt i solen :-) Härligt!

Hoppas ni får en bra dag!




Härlig Helg!

 

  
Lördagsförmiddagen bjöd på en shoppingrunda i Halmstad med Maria och Lisa! :-) Här är några ting jag hittade. Av Maria fick jag en duschcreme som luktar cocos. Supergott! Inne på Village såg jag doftljuset "leva" med lukt av kamomill. Det doftar underbart i vardagsrummet nu. Det blev även ett bösök på Åhlens där jag fann dessa söta rosa ljuslyktor och vasen.

God Kväll i stugan!

Jag är lagom trött nu. Helgen har gått i rasande fart och vi har haft fullt upp hela tiden. Lördag förmiddag åkte Maria, Lisa och jag in till stan för lite shopping. Vi åt god mat på ett mysigt litet café. Lisa och Maria tog en varsin bakad potatis med räkröra och jag tog en gulaschsoppa :-) Den var helt underbart god. Efteråt fikade vi på varsin morotskaka samt kaffe latte :-)

Igår var det även dags för farmors 70-års kalas. :-) Att hon inte visste om kalaset gjorde det hela ännu roligare :-) Det var trevligt att träffa faster, farbror med familj från Stockholm :-) Det bjöds på exotisk planka och massa kex och goda ostar :-)

Även om vi inte sovit så jättemycket inatt så var kvällen hyffsat lugn ändå tycker jag :-) Eftersom Jesper skulle jobba vid två idag körde vi hem vid elva tiden och blev bjudna på lunch hos Maria och Stefan. Maria säger att dom ska till IKEA och undrar óm jag vill följa med och självklart kunde jag ju inte tacka nej till detta så hela eftermiddagen idag har vi strosat runt där :-)

Hittade massa fina ting till altanen. Ett fint tyg som ska bli en stor duk här ute samt tre limegröna kuddar som ska få sin plats på bänken. Även här blev det fikapaus med räckamacka och äppelkaka :-)

Vi var hemma vid 18tiden och sen dess har jag storstädat hela lägenheten. Dammsögit och torkat alla golven. Så nu äntligen har jag fått i mig lite mat och har kröpit upp i soffan. Jesper kom precis hem från sitt pass och vi mumsar på några ostbågar.

Snart  blir det sängen. Det är arbete tidigt imorgon. Känner att jag kommer somna så fort jag lagt huvudet på kudden :-)

Hoppas ni haft en lika härlig helg som vi!

GodNatt!


soool :-)

God Morgon!

Idag vaknade jag tidigt av att solen strålade in genom fönstret :-) Härligt!

Igårkväll efter en lång arbetsdag blev vi bjudna på tacos hos Maria och Stefan. Efterrätt blev chokladkaka med kiwis :-)

Snart ska vi iväg till Halmstad. Jag, Lisa och Maria :-) Hoppas på att hitta fina studentkläder till Lisa :-)

Hoppas ni får en härlig lördag!



Jag vill ha vår. Inte snö!


Ikväll värmer jag mig med en chailatte :-)


Hejsan!

Kom hem strax efter sex ikväll och sen dess har jag blivit sittande här i köket. Ätit lite kvällsmat och alldeles nyss blev det så mörkt ute och när jag tittar ut så haglar det oc nu har det gått över till snö/regn. Jag vill verkligen ha vår nu!! Det är helt sjukt va stora snöflingor det dalar ner nu!

Ska bege mig ut till vardagsummet istället så jag slipper se eländet och se på halv åtta hos mig :-)

Hoppas ni haft en bra dag!


2010-04-20

God Morgon Tisdag!


Hoppas ni har sovit gott inatt. Det har i alla fall jag :-) Och solen skiner in här genom köksfönstret. Kan inte bli en bättre morgon! :-)

Idag är det arbete fram till 18,00. Sen ska jag hem och slänga mig i soffan :-) Ska pyssla lite här hemma. Har en del grejer som måste göras i vårt extra rum. All skit slängdes in där när vi gjorde om i vardagsummet. Rätt skönt ändå att man har det rummet. hihi.

Nähä, snart dags att ge sig av.



Fix i vardagasrummet!

Hejsan hoppsan!

Hoppas denna dag har startat bra hos er alla. Min startade när klockan ringde 6,30 imorse. Lagom trött var jag då men efter en stund så... :-)

Som ni vet så hade vi en fixardag igår här i hemmet :-) och Jesper har även grejat lite i eftermiddag så nu är allt klart! :-) Så om ni är nyfikna så kommer det ett bildregn här och nu :-)


Ny matta har inhandlats. Mellanbrun.




TV är äntligen uppe på väggen och den hemska tv-möblen har bytts ut mot denna fina ;-)


Självklart var jag ju tvungen att ha något på den nya tv-bänken :-)

Ja, detta är vad vi grejat med hela gårdagen och Jespers finlir idag :-) Och så nöjda vi är! Kunde intebi bättre :-)

Nu är jag så trött så mina ögon går i kors nästan. Ska krypa upp till Jesper i soffan med te och tidning sen blir de sängen.

Hoppas er dag varit bra!


FixarDag

God Kväll kära vänner!


Erkänner att jag varit dålig med uppdateringen. Få bli ändring på detta.

Iaf.. Fredagskvällen spenderade vi hos Emma och Jens och vi bjöds på rosa bubbel som fördrink och sedan grillat lite senare :-) Allt var som vanligt väldigt gott :-) Jens är en duktig kock! Vi hade väldigt trevligt! :-)

Lördag förmiddag gick mest åt till att vila i soffan. Jag var inte allt för pigg efter kalaset ;-) HAHA. På eftermiddagen ringde Emma och undrade om jag inte skulle komma ner en runda och äta lite. Och så blev det. Jens lagade lax med potatismos och det var ritkigt gott att få i sig lite riktig mateftersom jag inte mådde allt för bra innan på dagen. Hihi. Jesper kom ner efter han gått av sitt skift vid nio. Det blev ännu en mysig kväll med massa tjejsnack om allt möjligt. Tack för igår Emma :-)

Denna söndag har bjudit på en lite roadtripp för mig och Jesper :-) Vi har grejat massa här hemma och resultatet kanske ni får se redan i morgon eller lite senare i veckan :-) Spännande.

Har precis tagit en dusch och snart väntar ännu en hel veckas arbete. Men för min del gör det inget att arbeta varje dag eftersom det går så fort och är så roligt :-)

Hoppas ni har haft en härlig helg! Nu säger vi GodNatt!





Dagarna susar förbi...

Halloj alla glada!


Hoppas att er dag har varit lika bra som min :-) Arbetet gick i rasande fart idag. Hela förmiddagen gick åt till att göra smörgåstårtor så nu är jag en mästare på det :-)

När klockan slog 18,00 var det dags för hemgång. Emma hade skicka ett sms och undrade om jag ville åta kvällsmat hos henne så jag svängde inom och hade med mig en laxbakelse som vi delade på :-) Hon hae även lite pizza som vi mumsade på :-)

När jag kom hem slängde jag mig i duschen och nu sitter jag här i soffan med en kopp te och mjukiskläder. Har hunnit deklarera och lagt in en del räkningar. Känner mig duktig. Den dä tvätthögen väntar jag med till helgen. Den orkar jag inte titta på nu :-) hihi.

Fick ett samtal från halmstad innan idag och mina glasögon är klara. Ska bli spännande att testa dom :-)

Nu ska återgå till soffan innan det är dags att hoppa i säng.

Ha en mysig kväll!


Smörgåstårtor

God Morgon!

Hur har ni haft det i helgen? Vi har haft en jättehärlig helg. Vi har grillat massa gott och i söndags kunde jag t.o.m sitta ute och sola ansiktet :-) Det var ritkigt varmt i solen :-)

Vi fick ett ryck i söndagseftermiddag och gjorde iordning på baksidan. Vi räffsade bort alla löv och klippte bort några grenar på ett stort träd vi har. När alla löv finns på trädet blir det så tungt och hänger ner till marken så man knappt kan klippa gräset där.

Nu är jag inne på andra veckan på nya jobbet. Dagarna susar förbi känns det som. Igår fick jag lära mig göra smörgåstårtor :-) Det var riktigt kul och dagen gick så fort. Det blir smörgåstårtor idag med för det är massa beställningar till imorgon :-)

Önskar er en fin dag!




Tredje dagen på jobbet

God Morgon!

Sitter här i köket och äter frukost. Detta blir tredje dagen på jobbet nu och det funkar jättebra. Alla är jättesnälla och trevliga :-)

I måndags var jag lagom trött när jag kom hem. Jag tror jag somnade bums vid halv tio :-) Igår hade Jesper mat klar när jag kom hem. Köttbullar och potatis :-) Sen hann vi t.o.m gå en runda innan vi slängde oss i soffan :-)

Jesper har varit så duktig dessa dagar. Han har varit i stan och köpt häcksax (eller vad det heter?) och kapat av häcken både på framsian och på baksidan :-) Det blev mycket bra! Och tvättat båda bilarna har han också hunnit med :-) haha

Hoppas ni får en bra dag!


Första dagen på jobbet

God Morgon!

Idag är jag lite smått nervös. Men på ett bra sätt. Det ska faktiskt bli roligt och spännande att lära sig något helt annat än vad man jobbat med tidigare :-)

Har sovit bra inatt. Vaknade 5 minuter innan klockan ringde så jag gick upp. Det var lika bra tänkte jag. Det är helt otroligt. Från att ha gått upp 5 varje morgon så går jag upp 7 nu :-) Det är värsta sovmorgonen för mig :-) Så japp jag är väldigt pigg just nu :-)

Önska mig lycka till idag! Vi hörs kanske ikväll.


Pyntat framsidan

Hejsan!

Vilken underbar dag det är! Så härligt väder! I förmiddags gick jag ner till Maria och Stefan. Maria bakade bullar som vi senare fikade på. Hon hade gömt påskägg i trädgården som Stefan och Lisa fick leta efter. :-) Haha. Det var roligt. Det tog ett tag innan Lisa hittade sitt :-)

Vi åkte sedan till blomsteraffären här i byn och köpte massa penseér som vi planterat här hemma. Satte även doftliljor i en kruka. Maria sa att dom doftar helt underbart sen när dom växer upp :-) Så nu har vi fint på trappen här igen :-)

Snart är det dags att köra till strömsnäs för påskfirande med min familj. Ska bli trevligt.

Hoppas ni får en härlig kväll!


Påskledig!

Hej kära vänner!

Idag var det faktiskt min sista dag på jobbet i Strömsnäs. Jo det är sant. Jag har fått ett jobb här i byn och börjar på tisdag. Då ska jag gå brevid i två veckor för att lära upp mig, sen börjar mitt schema.

Jag är så lycklig just nu. För att äntligen få en vardag ihop med Jesper. Vi räknade ut att varje vecka lägger jag åtta timmar på körning till och från jobbet. Det är inte så konstigt att man är konstant trött hela tiden. Det ska bli så skönt att slippa köra så långt och denna oro man har varje gång man sätter sig i bilen.

Givetvis var det jobbigt och tråkigt att säga hejdå till arbetskamraterna igår och idag men det känns ändå som en lättnad att äntligen ha ett jobb på hemmaplan. Det känns nästan för bra för att vara sant. Så därför ikväll, så dricker jag ett glas skumpa för att fira detta :-) Det tycker jag att jag är värd ikväll.

Lägenheten är nystädad, tvättmaskinen går för fullt och ljusen är tända. Det är äntligen påskledigt. Imorgon firar vi med min familj och på söndag med Jespers. Massor av god mat och godis kommer det att bli :-)

Under förmiddagen imorgon åker Jesper till Jönköping, Elmia och jag ska bara gå här hemma och mysa och njuta av ledigheten. Jag hoppas på en långpromenad med Emma med :-)

Jag önskar er en mysig fredagkväll!




1 April

Hejsan!

Första april idag, så har ni råkat ut för något aprilskämt? :-)

När jag kom hem strax efter tre slängde jag ihop lite pasta och skinksås :-) Gott. Jesper sover just nu så jag sitter här i köket med tända ljus och en kopp kaffe. Har mumsat på den mya marabou marzipan. Tycker egentligen inte om marzipan men denna var väldans god :-)

Bara tio minuter efter jag kommit hem så vräker regnet ner :-( Tråkigt. Hoppas på finare väder imorgon. Då slutar jag två och sen är det helg i tre dagar :-) Jesper har köpt skumpa till mig som jag ska ta imorgonkväll :-)

Igår var vi lediga ihop och då åkte vi in till stan. Jesper hade klipptid och jag hade bokat tid för synundersökning. Har haft väldigt ont i huvudet ofta nu så tänkte det kunde vara lika bra att kolla synen. Och vissick it var det lite problem med dom dära små siffrorna längst ner på raderna :-/ Så glasögon blir det. Fastnade för ett par direkt med svarta bågar. :-) Lite tråkigt att det nästan tar tre veckor innan jag får hem dom. Jag vill ha bort huvudvärken nu :-) haha.

Vi gick inom blomsterlandet för att köpa lite penseér men allt var slut. Tänkte köpa med mig hem från jobbet idag men våra var också slut. Haha. Krukorna får stå tomma här utanför istället.


Glad Påsk!




RSS 2.0