Vila en stund

Nu har jag precis ätit middag. Det blev klyftpotatis och kyckling :-) Gott. Hann dammsuga hall och kök innan klockan ringde till potatisen så jag ska fortsätta nu innan Jesper kommer hem från jobbet. en skajag vila en stun doch läsa lite :-)

Har plockat iordning lite här hemma för i morgon eftermiddag kommer Tobbe, Fredrick och Madleiene hit en stund innan vi ska till Martin och Ida. Så slipper jag göra det när jag kommer hem från jobbet imorgon.




Invigde min julklapp från jobbet. :-) Uppe på locket finns det en sil så när man häller stannar frukten kvar. Smart.


H&M-Katalogen är här

God Morgon!

Jag sitter här i soffan med pyjamas fortfarande och har precis fått i mig lite frukost. Dricker en kopp kaffe och har tänt några ljus :-) Idag har jag bestämt att jag inte ska göra något speciellt. Bara det som faller mig in. :-) Jesper har tvättat och vikit alla kläder redan, så jag ska nog bara sitta här i soffan och läsa i min bok. Jag fick ju så många böcker i julklapp :-)

När jag kom hem igår åt vi räkmackor som jag köpt med mig hem sen såg jag att vi fått hem H&M-katalogen :-) Oj så mycket fint jag vill ha :-) Haha.
Här är några favoriter.  


   
    

Jag lär ju hitta mer fint. Haha :-) Funderar på att beställa snart för det brukar ta så lång tid innan man får hem det. Och så fort det börjar bli varmt vill man ju använda det :-)

Solen skiner idag och jag kan se lite blå himmel härifrån soffan :-) Det får nog bli en långunda ute idag. Härligt med sånt här fint väder. Vi har ju bara haft tråkväder nu i några dagar. Nähä nu ska jag plocka undan frukosten.

Jag önskar er en härlig dag!


Kajsa fick också vara med




Kajsa blev trött efter all julklappsutdelning :-)


Julafton

God Dag!

Vår julafton började hemma hos mina föräldrar. Vi fick varsin tidning av tomten som han lagt i julstrumpan :-) Sedan åt vi god frukost med skinksmörgåsar och efter det delade vi ut lite julklappar. Vi fick så mycket fint :-)

Lillejul firade vi hemma hos mormor och morfar. Alla syskon och kusiner från mammas sida var där så det var fult hus :-) det var trevlig.

När vi ätit frukost och klätt på oss åkte vi inom farmor och farfar. Vi stannade en liten stund men sedan var det dags att köra hemmåt Hylte. Det var dåliga v'gar så det tog lite tid men tillslut så var vi hemma. Det var bara till att lämna av lite grejer, hämta nya julklappar, snygga till sig lite och sen gick vi ner till Jespers farmor och farfar. Där fick vi lite glög at värma oss med och sen var det dags för all denna julmat. Haha. Oj så mätta vi var. Efter en stund så knackade tomten på dörren .... :-)








Efter julklappsutdelnig och mat så var det dags att gå hem till Maria och Stefan. Jag och Jesper gick först hem så vi kunde byta om, hämta ännu fler julklappar och lämna annat hemma. Sen gick vi ner och vi hjälpe till i köket tills de andra kom.







Lisa hade gjort en jättegod laxtårta och jag hjälpte henne att garnera den :-) Även här blev det julklappsutdelning.

Jag vill tacka för alla fina presenter jag och Jespers fått. :-) Massa fina grejer!


Denna ljuslykta fick vi av Jepsers faster Anna-Lena :-)


Klockan fick jag av mamma och pappa. Smyckena av Lisa och Maria :-) Finfina grejer :-)

Hoppas ni har haft en lika mysig julhelg som vi!



22/12-09. Fy fasen vilken dag!

Nu ska jag för er berätta om gårdagen!

Det började med att jag satte mig i bilen halv sju för att som vanligt köra till jobbet. Men då lyser två varningslampor. Så jag går in och väcker Jesper. (Jag tackar gud för att han inte jobbade just denna dag). Han går ut och kollar och säger att vi får nog stänga av bilen. Vi gårin och kollar i boken för att se vad symolerna betyder. En betyder att det är ett elektrist fel och den andra varnign för avgaskontroll.

Han går ut och startar bilen för att köra en runda. Han kom inte längre än uppför halva backen och sen dog bilen så han fick rulla tillbaka och parkera längs med häcken. Då ringer jag Rejmes i Torup men dom öppnar inte förräns halv åtta. Jag ringer till Mattias och berättar att jag har krångel med bilen och inte kan ta mig till jobbet ännu. Det är lugnt och jag ska höra av mig så fort jag vet något.

Halv åtta ringer jag Rejmes igen men dom har inte tid så jag får lämna mitt nummer och vänta på att dom ska ringa upp. När klockan börjar närma sig nio börjar jag bli irriterad så jag ringer igen och får då ställa mig i kö för att dom har ett samtal just då. Tillslut svarar dom och jag berättar om varningslamporna. Jag ska inte kör med bilen för då kan jag förstöra något. Jag frågar då hur jag ska ta bilen till Torup. Jag vet redan att mitt renault assistans har gått ut och han kollar i datorn och ser att det inte går ut föräns i mars. Vad bra tänkte jag.

Jag fick ett nummer av denna killen till bärgaren i halsmtad och vid halv elva kommer dom och plockar upp min bil. Jag frågar hur det blir med hyrbil för jag måste ju ta mig till jobbet. Han sger att jag har rätt till hyrbil i tre dygn. Han frågar när jag börjar jobba och jag bara skrattar och säger att jag började halv åtta i morse. Ojdå. ja vi ska se vad vi kan fixa. Det fanns inga hyrbilar lediga i Torup och jag kunde inte få någon från Halmstad förräns idag i så fall.

Bärgarkillen var supertrevlig och frågade till och med om vi behövde skjuts någonstans. Vi gick ner till Jespers farfar som skjutsade oss till Torup. Vi går in och frågar lite hur det blir med hyrbil. Men dom har ingen. Då blev Jespers farfar lite sur och sa att Jonna måste ju kunna ta sig till jobbet. (Jespers farfar känner dom som jobbar där) Och tillslut sa en kille att han skulle försöka fixa en bil från Halmstad. En halvtimme senare kommer en bil och vi kan köra hemmåt.

Klockan är tolv när vi kommer hem och jag ringer till jobbet och säger att jag kommer så fort jag kan men måste äta något först. Halv två kom jag till jobbet igår. Herregud säger jag bara. Att det ska ta sån tid bara för att fixa fram en hyrbil. Jag har ju rätt till en. Tänk om bilen stannat mitt på vägen då måste det ju gå någorlunda fort att fixa fram en bil. jaja.

Väl framme på jobbet var det skit mycket folk så det var fullt upp hela eftermiddagen. När jag gick ut kvart över sju för att stänga pappersmaskinen så har det kommit ca 1 decimeter snö. Fick nästan en chock och tänkte hur fasen ska jag ta mig hem. Haha. När klockan äntligen slog kvart över åtta kunde vi låsa dörrarna för att gå hem.

Jag försökte få bort all snö från bilen och sen körde jag. Ja, ni kan ju bara gissa när jag var hemma. Mamma sa att jag skulle ringa så fort jag kommit hem. Kunde int köra mer än i 50 60 hela vägen och när jag mötte lastbilar så fick jag nästan stanna bilen. Fy säger jag bara. Tio var klockan när jag kom hem. Jesper pratade då med mamma för hon började bli orolig eftersom jag inte ringt. Vanligtvis bruakr jag vara hemma strax efter nio.

Så kvart över tio så satt vi och åt pannkakor här hemma. Haha. Sen tog det inte mer än två minuter så sov jag :-) Haha.

Jesper har precis varit och hämtat min bil och det kostade faktiskt inte så mycket och det var inte något allvarligt del. Tur det :-)

Nu ska jag fixa iordning här hemma innan vi ska ge oss ut i snökaoset igen. Jag önskar er en härlig lillejul!




Nu är granen inne





Nu är den äntligen inne :-) Det tog ett tag innan vi fck den någorlunda rak. Haha. Men fint blev det.

Idag har vi varit inne en snabb runda i stan direkt efter jag kommit hem från jobbet. Jesper behövde handlat lite grejer till sig själv. Fy sjutton vad kallt det var där inne. Vi fick nästan springa mellan affärerna för att inte frysa ihjäl. Termometern stod på -13. Brr.

Nu har jag precis tagit en varm dusch och druckit glögg. Gott. Nu är jag varm i kroppen och trött. Det är dags för sängen för imorgon blir det en lång dag så jag behöver all sömn jag kan få.

Jag hoppas ni haft en härlig dag!




Jag avslutar dagen med denna bild



Min kära tomte ;-)
(han såg nästan lite läskig ut)

Nu kom Jesper precis hem. Han har varit hos en kompis som slipat hans skridskor. Imorgon ska han spela hockey :-) Dom har spolat rinken här nedanför.

Nu blir det mys i soffan!


Fina presenter



Detta fina hjärta kikade jag och Madde på när vi var inne i stan på julskyltnigen. När vi hade julbord här så hade hon med sig detta! :-) Tack söta Madde! Det är superfint och jag tror jag ska köpa ett till i en mindre storlek och ha bredvid varandra i olika höjder. Kommer bli jättesnyggt i fönstret! :-)


Igår fick jag även en liten julklapp av kära Emma :-) En berlock med en bricka därdet står friends på :-) Tack så jättemycket lilla vännen! :-)


Vi har julstökat hela dagen

Idag har vi pysslat nästan hela dagen :-) Vid halv tolv så gick vi ner till Maria & Stefan. Jesper stannade hos stefan och vi andra åkte till Unnaryd till den där lilla mysiga butiken som jag har pratat om innan :-) Det är synd att den ska stängas igen efter nyår :-/


Denna ljusstaken tittade jag på förra gången vi var där och då sa jag till Maria att denna önskar jag mig i julklapp och idag fick jag den :-) TACK Maria! :-)






Maria klippte av lite hassel till mig och så fick jag dessa glasänlgar med :-) Så fint det blev tyker jag :-)

När vi kom tillbaka så fick vi potatismos och fiskgratäng med torsk och räkor. Det var så gott för jag var riktigt hungrig. Sen gick Stefan ut och hittade en jättefin gran till oss :-) Så den står nu här på altanen. Jesper har lovat att ta in den och klä den imorgon innan jag kommer hem från jobbet :-)

Maria skjutsade hem oss eftersom vi hade så mycket grejer att bära :-) Så efter detta har jag pysslat hela eftermiddagen. Dammsugat och torkat golven. Tagit fram några röda ljuslyktor och lite tomtar :-) Nu är det verkligen julstämning här.


Vi fick även en mistel med oss hem och den ska vi pussas under varje gång vi går förbi ;-)

Hoppas ni haft en härlig dag!



Tomtekalas

Har ni sett så här fina tomtar innan? :-) När vi kom hem från Gekås så satte tomtarna sig på golvet och slog in alla presenter. Och sen bar det av ut i snön och kylan.




Kalle ville också följa med ;-)





Jag och Emma städade upp lite grann efter att dom gått ut och sen tog vi med Kalle på en promenad. När vi kom in tog vi lite bubbel som Emma köpt och satte oss i soffan och pratade en massa. Sen var det dags för bak. Vi gjorde Pepparkaksrutor (som jag visade receptet på innan här) :-) Dom blev supergoda. Sen satte Emma igång med pastasalladen. Det blev med bacon, champinjoner och massa annat gott i. :-)

Sen blev det dags för att gå hemåt igen. Vill tacka för en rolig och mysig kväll Emma. Alltid lika roligt att umgås med dig! :-) Och tack för den fina julklappen :-) Ska visa er andra senare idag!

Nu är Jesper vaken och det är dags för frukost! :-)

Snön faller utanför fönstret och jag vill önska er en härlig fjärde advent!


Fjärde ljuset är tänt

God Morgon!



Fjärde ljuset är tänt :-)

Då är det bara två jobbdagar kvar sen så har jag tre dagar ledigt :-) Härligt ska det bli. På lillejul ska vi hem till min mormor och morfar och fira lite och på julafton ska vi fira med Jespers familj.

I fredags var det tjejkväll och alla hade med sig lite till vårt julbord. Vi hade supermysigt och det var så roligt att träffas igen :-) Det blev skinka, köttbullar, prinskorvar, jansson, gröt, glögg, pepparkakor och så lite julgodis på det :-)

Carolina hade med sig en kassa full med olika tvålar så vi fick välja vad vi ville ha :-) Tack söta du! När det var dags att köra hem så lämnade vi först av Carolina och sen körde i mot Traryd. Jag är så glad att jag inte körde hit hem till Hylte för när jag väl kommit in till mamma och pappa och lagt mig så tog det inte ens en minut förräns jag sov. Haha. Jag var så trött efter jobb innan på dagen.

Men sen gick jag upp ganska tidigt. Mamma var uppe för han skulle jobba så vi åt frukost och drack kaffe ihop och pratade massa :-) Mys. Sen vid åtta så körde hem mot Hylte. Det var -12 grader men det var superhärlig luft och skänt ute. Det var blå himmel och solen börjde gå upp. Tur det inte kör så mycket bilar på dessa vägar för jag hann stanna och ta lite bilder på all snön. Det har kommit så mycket mer i Traryd än här.




Så fint så fint. Man blir riktigt pigg och glad av detta väder!

Jag var hemma strax efter nio och Jesper hade precis gått upp så jag bytte om och sminkade mig sen körde vi ner till Emma och Jens. Det blev en utflykt till Gekås :-) Jag trodde det skulle vara massor med folk men icke. Vistst var det folk är men man kunde ändå ta sig fram med vagnen. Fick handlat de sista julklapparna som fattades så nu är vi helt klara :-) Skönt.

Även killarna fick följa med. Dom hanlade massa julklappar till barnen eftersom de skulle gå ut och tomta senare på eftermiddagen :-)




Jag vill inte vara sjuk!!

Usch! Idag har det inte varit någon bra dag. Huvudvärk, illamående och ont i halsen :-( Jag vill verkligen inte bli sjuk nu. Jag har proppat i mig c-vitaminer och annat från hälsokosten som ska lindra vid förkylning. Har även ett te som jag fått av Maria som också ska hjälpa vid förkylning.

När jag kom hem vid tre var jag som en isbit. Bytte om till mjukiskläder och åt lite mat som Jesper plockat fram. Sen la jag mig i soffan och när Jesper åkte ner och handlade så lyckades jag slumrade till en stund och vaknade när han kom hem igen. Vi har tittat på Wallander - Skytten. Spännande :-)

Söta Jesper lagade pannkakor till mig innan så jag fick i mig en och en halv i alla fall. Har ingen matlust alls. Nu ligger jag nerbäddad i soffan och ska läsa lite tidningar. Det bi sängen tidigt för mig idag om jag ska orkar med imorgon. Jesper är på träning så jag lär väl somna innan han kommer hem. Haha :-)

Hoppas ni haft en bra dag!




Jag är uppe

Lovade mig sjäv igår när jag la mig att jag skulle sova länge idag. Till 10 eller elva. Och vad tror ni? Jo jag vaknar vid 9 och kan inte somna om. Så jag går upp. Jaja känner mig utvilad ändå så det är okej :-)

Igår när jag körde hem så började jag bli täppt i näsan och tänkte, nej jag vill inte bli förkyld nu. Det har jag inte tid med. Det släpte lite men när jag la mig blev det väre men tillslut så somnade jag. Men vaknade strax innan Jesper kom hem och då var jag jätte täppt :-/ Är är täppt i ena näsborre nu bara men det är inte som en förkylning. Det känner man ju när man är det. Så vi får väl se om det går över idag. Jag proppar i mig c-vitaminer och andra vitaminer idag :-)

Har precis gjort en chai-latte till mig och ska sätta mig i soffan med en stor filt om mig och fortsätta läsa i min bok :-) Senare idag ska jag fixa en liten julklapp till älsklingen :-) Hihi. Jag tycker det är så roligt för jag nästa alltid säger vad det är han ska få. Haha. Jag kan inte hålla mig. Jag har nog fått det dära av min kära farmor :-)

Hoppas ni har en fin dag i detta vita vinterland :-)


Äntligen...

är jag hemma efter en väldigt lång dag på jobbet. Har fått i mig mackor och nu värmer jag mig med en kopp te :-) Glöggte som jag köpte när vi var i helsingborg :-)

Är fruktansvärt trött så ska slänga mig i sängen så fort jag druckit upp mitt te. Vi får väl se hur många rader jag orkar läsa i boken innan ögonen slocknar. Haha.

Hoppas ni haft en fin och härlig dag!
 
Godnatt


Jesper har gjort fint här :-)

Var så trött och hungrig när jag skulle köra hem idag och när jag närmar mig huset och kör upp på uppfarten ser jag att Jesper tänt alla lyktor utanför och vips så blev jag på bättre humör :-) De var så fint ute och så låg det ju snö kvar på marken :-) När jag kom in va ljusen tända i köket med och maten sto på bordet :-) Så nu är vi mätta och belåtna.

Vi sitter i soffan nu. Jesper spelar guitar her metallica och jag ska läsa nu. Det börjar bli spännadne i boken och då är det svårt att slita sig :-) hihi

Hoppas ni har en härlig dag!




Då var det måndag igen!

Japp. Oj så fort veckorna går. Sen vi fck vårt nya schema så har dagarna gått så himla fort. Är lite trött och seg idag. Har inte sovit jättebra inatt. Tur att jag har kort dag så jag kan vila när jag kommer hem :-)

Igår var Jesper iväg hos några kompisar och kollde på fotboll så jag lagade en fläskfilégryta som var klar när han kom hem :-) Åh så gott det var. Båda var vrålhungriga :-) Sen blev det mys i soffan tills jag inte kunde hålla ögonen öppna längre :-) haha.

Nu ska jag ut och starta bilen. Det har snöat lite inatt. Det är vitt på vägen här utanför. :-) Så här mycket snö räcker för min del. Det är skönt att slippna massa snö just när man kör så långt.

Ha en fin dag!

Grattis på DIN dag Madde! :-) Happy Birthday to you!




Pepparkaksrutor

Här kommer receptet på pepparkaksrutorna

Ca 48 st

200 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
3 dl gräddfil
1 påse pepparkakskrydda (15g)
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl

Glasyr
200 g philadelphia cream cheese
75 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl färska eller frysta lingon

• Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker pösigt med elvisp.
Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen.

• Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt blandningen och rör till en jämn smet.

• Häll smeten i en ugnslångpanna klädd med baklåtspapper. Grädda på andra falsen nerifrån cirka 30 minuter.

• Rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Ställ i kylskåp. Skär i rutor och strö över lingon. Frysta bär strös över otinade.




Tredje advent

Hej!

Vi sitter i soffan, myser och kollar på reprisen av IDOL :-) Idag står inte mycket på schemat. Det blir lugnt. Mysa inne och kanske gå en lång runda :-)




Hoppas ni har en härlig tredje advent!


Julkoncert

Hej på er!

Är hemkommen och har bara suttit här i soffan ett tag och kollat lite på tv och tänt alla lyktorna här utanför och ljusen här inne :-) Så nu är det mys!

Innan jag körde hem så åkte jag och mamma till herrgårdstoppen och köpte massa godis ;-) Jag köpte så mycket att allt inte fick plats i vår godisskål! haha.

Igår var vi i Ljungby och kollade på Idas och esteternas julkoncert. Först var det ett litet luciatåg och sen julkoncert. Dom var superduktiga som alltid :-) Synd att inte Ida sång solo denna gång. Hon har så fin röst. ;-)





Ida är tjejen i svart längst till höger ;-)



Efter så skyndade vi oss hem för att se finalen av IDOL! Och JAA Erik vann :-) Jag sa det till Jesper när jag hörde han första gången: WOW han är en rocker! Han kommer vinna hela skiten! Och vad gör han?! Jo vinner :-) Wihoo! Hahaha!



Nu är det dags ör pizza och ett glas rött. Längtar tills Jesper kommer hem. Ska bli skönt att få träffa honom igen :-)

Hoppas ni har en härlig kväll!


Wihoo. Sovit hela natten

Japp! Jag har sovit hela natten igenom utan att vakna en enda gång! :-) Vaknade av att Jesper gick upp 05,20 så jag gick upp då med och gud så härligt att ha fått sova hela natten :-) Haha.

Idag blir de jobb mellan åtta och fem. En okej tid, det brukar allid gå fort på fredagar då de flesta ska handla inför helgen. Sen blir det julkoncert :-) Ska bli roligt. Gillar luciasångerna!

Hoppas ni får en fin dag!




Dags för mys

God Kväll!

Trots en jobbig natt så blev jag av med huvudvärken innan jag kom till jobbet och precis när jag kommit in drack jag nästan en hel flaska vatten så sen var jag pigg! :-)

Jesper hade mat klar när jag kom hem. Så skönt :-) Efter vi plockat undan så åkte vi ner en runda och handlade och sen gick vi en liten runda för jag behövde frisk luft. Stackars Jesper, han var så snäll och tvättade min bil igår och imorse så regnade det så den var inte så ren när jag kom hem :-/

Vi gick ner en runda till Maria och Stefan och där blev vi bjudna på potatisgratäng och kycklingklubba! Gott. Lisa hade gjort värsta goda salladen! hihi :-)

Jesper är på innebandyträning och jag har sjunkit ner här i soffan och precis tänt alla ljusen. Tittar samtidigt på halv åtta hos mig :-) Jesper har fått hem sin julklapp från jobbet. En låda med massor av godsaker. Tryffel, kex, ostar, korvar, räkor, tapenad. Massor av gott. Så jag ska ta och hämta lite kex och ost nu och mumsa på. En liten kopp glögg ska det bli också. Ha velat ha det varje kväll nu men glömt bort det varenda gång. hihi


Pepparkaksrutorna jag bakade igår! Supergoda! Mamma, jag tar med några hem till er imorgon :-)

Imorgon efter jobbet ska jag hem till mamma och pappa. Vi ska senare till ljungby och kolla på Idas julkoncert! Ska bli spännande :-) Så jag stannar där till lördag eftersom Jesper jobbar natt imorgon. Kul att träffa familjen med :-)

Nähä nu blir det kex och ost

Hoppas ni har en fin kväll!


Usch vilken natt

God Morgon!

Har sovit så frutansvärt dåligt inatt. Vaknat flera gånger. Drömt konstigt och så har det varit så varmt på rummet så jag vakade ju givetvis av huvudvärk :-/ Så jag är inte pigg idag. Hoppas jag bara klarar av att köra till jobbet utan att somna. Det är nackdelen med att ha så långt till jobbet. Man måste verkligen vara pigg när man kör så långt och tidigt.

Jaja. Igår hade vi en mysdag. Vi gjorde ischoklad och pepparkaksrutor. Åh så goda dom var :-) Gick en långpromenad och kollade på film och myste i soffan :-) En perfekt dag :-)

Nu är det dags att köra. Hoppas ni får en bra dag!


16 dagar kvar...

till jul säger dom här på radion. Vad det går fort nu. Vi har fått vårt julschema och jag är ledig tre dagar i jul och sen jobbar jag nyårsafton. Det var meningen at jag skulle jobba nyårsdagen med men det slapp jag :-) puh!

Nu kom Jesper hem :-) Han ska sova. Ååhh vad jag vill hoppa ner i sängen också och bara sova! Men nej jag ska strax köra iväg och jobba.

Hoppas ni har en bra dag!


Lugn kväll

Har sjunkit ner i soffan efter en snabb promenad. Det duggade lite ute men det var härligt med luft. Har ju bara suttit inne hela dagen nästan. När jag kom hem så satte jag mig ner och började skriva mina julkort. Det är några som fattas bara så ska köpa dom imorgon tänkte jag.

I lördags hade vi ju ett litet julbord här. Kameran glömdes bort så det blev inte så många bilder. Men här är några.




Madde och Jesper spelar guitar hero Metallica :-)


Álla lyktor är tända


Syns inte på bilden för det är så mökrt men Maria har gjort en jättekrans av grankvistar som lyktan står i :-)

Ikväll blir det lugnt framför teven. Jesper jobbar så det blir nog sängen tidigt för mig eftersom det är en lång jobbdag imorgon.

Hoppas att ni har en fin kväll


Vilken härlig helg!

God Morgon!

Vi har haft en jättehärlig och mysig helg :-) Det har varit så skönt att få vara ledia några dagar ihop :-) I lördags bjöd vi på julbord och Madeleine och Fredrick var här. Vi åt och vi åt och hade jättetrevligt hela kvällen! Visar lite bilder från kvällen i eftemiddag.

Igårkväll åkte vi ut på en liten mysig utflykt. Vi åkte till långaryd och kikade på ett hus där dom har lysen precis överallt! Haha :-)





Vi hoppade i säng tidigt igår men ingen av oss har sovit riktigt bra. Vaknat många gånger och jag har drömt en massa. Kanske beror på att vi sovit i så sköna goa sängar och varit bortskämda på hotell :-)

Vi har köpt näsan alla julklappar nu och det är jätteskönt att ha det klart och igår satt jag här i köket och slog n dom :-)

I helsingborg gick vi inom en tebutik och där köpte jag julte med julens alla kryddor och ett glöggte. Luktade jättehärligt. Men det doftar mer än vad det smakar. Hehe. Just nu dricker jag glöggte :-)

Idag blir det jobb mellan halv åtta och två sen ska jag hem och vila eftersom jag inte sovit så bra inatt. Jesper sover redan när jag kommer hem så det passar bra att jag lägger mig och vilar så jag inte stör honom.

Vi hörs senare idag!


Shopping shopping

God Eftermiddag!

Just nu sitter vi på vårt rum och har det mysigt och vilar oss efter en shopping dag :-) Igår ni vi kom hit åkte vi över till helsingör. Men usch vad det blåste. Nästan storm så vi var inte där så länge. När vi kom in till stan igen så kikade vi lite i butikerna och köpte med oss lite ljus som vi här på rummet. Det hade redan hunnit mörkna då. Mysigt. Vi satte oss på O´learys och Jesper tog en öl och jag ett glas rött. Det var så trevligt där att vi tog ett varsitt glas till :-) Haha. Sen gick vi vidare till Big Buddah där vi tog Thai - fyra små rätter. Till det drack vi cider och thaijuice. Har ni inte provat thaijuice innan så måste ni göra det. Då maten är lite starkt kryddad så är denna juicen världens bästa törstsläckare och underart god!

Idag har vi ju varit på Väla och shoppat. Först och främst julklappar men även vi hittade lite fint till oss :-) En paljettklänning till jul för min del och en hel del till älsklingen! Han kommer vara urläcker på nyår säger jag bara! Mmmm :-) När vi står inne i en bokhandel knackar en mig på axeln. Det visar sig vara min kära mormor. Blev rätt paff för jag hade inte räknat med att träffa henne där. Trevlig överraskning! Hon var där med moster Gunilla så vi bestämde att vi skulle äta ihop vid halv ett tiden. Så jag och Jesper tog ett bord till oss när klockan närmade sig halv ett. Strax efter kom mormor och Gunilla. Gunilla var så fin i håret. Hon hade precis klippt och färgat det och hon såg så mycket yngre ut i denna nya snygga frisyr! Passade dig perfekt moster Nilla!

Vi har hittat det mesta idag i julklappsväg. Det är så skööönt! Det är bara några kvar men vi vet ungefär vad vi ska köpa. Ikväll blir det ett besök på Harry´s :-) Med god mat och dryck! Ska bli himla trevligt faktiskt. Just nu är Jesper i duschen och jag sitter här med ett glas rött, eller ja snarare två har slunkit ner nu ;-) Men vi har ju semester så då får vi ju fira detta lite!


Ja ni ser ju. Vi har det bra vi ;-)

Hoppas ni har fredagsmys som vi!




Pysselkväll på Olanders

Igår hade vi en härlig dag. Den började med att vi fick en liten chock när vi vaknade och tittade ut. Alldeles vitt ute :-) Härligt. Vi tog på oss och åt frukost och sen gick vi ner och hämtade lilla Kajsa. Maria och Stefan skulle vara borta hela dagen så vi skulle passa henne :-) Så vi gick en liten runda och träffade på Emma och Kalle som också va ute på promenad :-) '

Sen när vi kom hem igen så tömde jag frysen och frostade av den. Kajsa var med hela tiden. Hon skulle helst vara inne i frysen :-) haha. Sen gjorde vi lite julgodis och satte nejlikor i apelsiner. Det luktar så gott här nu.

Sen ringde Maria och undrade o jag ville följa med på pysselkväll på Olanders. Så det hängde jag md på. Vi var inte hemma förräns tio på kvällen. haha. Det var verkigen jätteroligt och man fick så myclet inspiration :-) Vi bjöds på glögg och peppakakor och annat gott och julmusik strömmade ur högtalarna :-) Så mysigt var det!










Det är bara lite mossa som fattas här i denna krukan :-)

TACK Maria för att du bjöd med mig! :-)

Nu är det dags att åka till Helsingborg :-) Men vi hörs snart igen.


Första ljuset är tänt

Hej!

Mår mycket bättre nu och hoppas detta blir en bra dag :-) Äter frukost nu och så här mysigt har jag det på morgonen :-)



Första ljuset är tänt så nu är det bara till att börja räkna ner :-)

Syster Emma ringde igår och berättade en jätterolig nyhet! Hon har nämligen köpt sin första bil. :-) Vilken lycka!

Jobbar till åtta ikväll sen så har vi långledigt ihop. Det ska firas med att åka till helsingborg med hotell och god mat :-) Och självklart blir det julshopping och en tripp över till helsingör :-) Ska bli så härligt med så många dagar ihop :-)

Hoppas ni får en bra dag!


RSS 2.0